Håndkaffekværn

Håndkværn til kaffen: Kaffekværne drevet af håndkraft

Håndholdte kaffekværne virker måske som en gammeldags og outdated ting, men faktisk er kaffekværne drevne af håndkraft i stigende grad populære disse dage. Dette kan skyldes flere forskellige ting, men det er i hvert fald ikke mindst på grund af producenternes innovative måder at tænke håndholdte kaffekværne på. Kvalitetsmæssigt behøver en håndholdt kaffekværn ikke at være et skridt ned – men du slipper selvfølgelig ikke for at lægge lidt håndkraft i og arbejde lidt hårdere for kaffen.

Guide til valg af kaffekværn med håndkraft

Når det kommer til håndholdte kaffekværne, kan du enten få rigtig høj kvalitet, som kan måle sig med de allerbedste kaffekværne i verden i det hele taget. Men du kan også finde noget billigt skrammel. Håndholdte kaffekværne er faktisk en mulighed for at spare penge på kværnen, hvilket ellers kan være en tung del af budgettet i dit kaffe-setup. Men det er ikke det samme som at sige, at den kaffekværnen er decideret billig, bare fordi den er drevet af håndkraft. Fordi det kan være svært at vælge en god hånddreven kaffekværn, vil jeg her sætte fokus på nogle udvalgte kværne, som jeg tror du kan blive rigtig glad for!

Dette indlæg er sponsoreret gennem reklamelinks

Timemore Nano – En kompakt håndholdt kaffekværn

Denne kaffekværn fra Timemore er en af højdespringerne, når det kommer til kaffekværne med håndkraft. Det gælder både når det kommer til prisleje, kvalitet og design. Timemore specialiserer sig i at lave højkvalitets kaffeudstyr – herunder altså også kaffekværne. De producerer både automatiske og manuelle kaffekværne, og jeg er særligt begejstrede for deres håndholdte kaffekværne, som denne Timemore Nano. Navnet kommer af kaffekværnens kompakte størrelse, der gør den særdeles egnet til også at have med på tur. 

Vejledende pris: 1.199 DKK

Barista Space kaffekværn med håndkraft

Barista Space er som navnet antyder også skarpt fokuseret på kaffeudstyr, og de har også lavet en håndhold kaffekværn, som skal udfordre Timemore og konkurrenterne. Prismæssigt er Barista Space kaffekværnen placeret i et rigtig fornuftigt prisleje, hvor den ligger på den under 1.000kr. Kaffekværnen er igen rigtig god at have med på farten, men her er der måske tale om en kværn i en kvalitet, der får svært ved at blive den faste kværn på hjemmefronten. Til gengæld er det en rigtig fin kværn at have med på farten, hvis du ønsker en stabil kværn udelukkende til det formål. 

Vejledende pris: 749 DKK

Håndhold kaffekværn fra Hario

Når jeg tænker på Hario, så tænker jeg særligt på Pour Over kaffe. Om det er et tilfælde eller ej, så synes jeg også det afspejler sig lidt i denne håndkværn. Sammenlignet med de andre håndkværne, så er den ikke lige så stabilt bygget, og du vil heller ikke kunne opnå samme kvalitet i de malede kaffe. Med denne kaffekværn vil du ikke kunne kværne kaffe til espressodrikke, men den vil egne sig fint netop til Pour Over, stempelkaffe og lignende. Du slipper til gengæld også langt billigere afsted med denne kaffekværn, end det er tilfældet med de to foregående. 

Vejledende pris: 289 DKK

Commandante: Højest flyvende kaffekværn blandt de håndholdte

Den håndholdte kaffekværn fra Commandate vil jeg næsten gå såvidt at sige, er i en klasse for sig selv, når det kommer til kaffekværne drevet af håndkraft. Årsagen til jeg måske ikke helt vil komme med den udmelding er, at jeg synes Timemores kaffekværne faktisk leverer på et niveau, der ikke er så langt fra Commandante, hvis der overhovedet er tale om reelt afstand efterhånden. Men Commandante har skabt et rigtig skarpt brand, der er ret fokuseret omkring netop håndkaffekværne, og det er også favoritten blandt mange af de mest nørdede kaffeentusiaster. Denne popularitet kommer dog også med sine ulemper, for Timemore og Commandate kaffekværnene har det nemlig også med at være udsolgte ved mange forhandlere, og er dette tilfældet netop nu, hvor du sidder og overvejer din næste kaffekværn, så beklager jeg på forhånd.

Konklusionen er, at hvis du er villig til at betale for en Commandante kaffekværn, så får du toppen af poppen, når det kommer til håndholdte kaffekværne. 

Vejledende pris: 1.995 DKK

3 overordnede fordele ved kaffekværne med håndkraft

Det er oplagt at tænke tanken, at hånddrevne kaffekværne må være dårligere end de automatiserede. Men der er faktisk tre klare fordele ved at vælge en håndholdt kaffekværn. Den første fordel er den kompakte størrelse, der gør kaffekværnen egnet til at tage med på farten. Den anden fordel er, at den er drevet af håndkraft frem for elektricitet. Det vil sige, at du kan kværne dine kaffebønner uden at være afhængig af strøm. Det er både en fordel, når du er på campingtur og når elpriserne er høje. Den tredje fordel er, at du kan faktisk kan få den ypperste kvalitet inden for kaffekværne, men bare til en billigere pris. Dermed kan du spare penge uden at gå på kompromis med kvaliteten af din kaffekværn.