Sage Kaffemaskine Rengøring

At investere i en espressomaskine kan være en stor beslutning for mange, derfor er det også vigtigt, at du passer godt på din espressomaskine, så den kan holde i lang tid. Her på siden vil jeg hjælpe dig med, hvordan du bedst rengør din espressomaskine fra Sage, samt give dig et overblik over, hvilke produkter, du bør anvende. Sage kaffemaskiner fortæller dig selv, hvornår de bør rengøres – det gør de enten via display, hvis maskinen har sådan et – med Barista express sker det dog ved, at lampen med teksten ”Clean Me” bliver oplyst.

Guides til rengøring af Sage espressomaskiner

Herunder kan du se en video, hvor jeg viser dig, hvordan du rengør en Sage Barista Pro espressomaskine. Jeg har skrevet specifikke guides til flere modeller nedenfor også. Her er det især forskelligt fra model til model, hvordan man starter programmet. Men rengøringsprodukt og rengæringsinterval vil som udgangspunkt være det samme. 

Udstyr til Rengøring af Sage kaffemaskiner

Her kan du få et overblik over udstyret til rengøring af Sage kaffemaskiner. Hvis du vil hoppe direkte til guides for rengøringen, så skal du bare scrolle lidt ned på siden.

Brug eventuelt Urnex Cafiza til rensning

Cafiza rensemiddel er designet til espressomaskiner, og det fungerer perfekt i gruppehovedet på din Sage espressomaskine. En tsk i blindfilteret i dit portafilter vil fungere lige så effektivt som en rengøringstablet, men med det løse pulver opnår du en langt billigere løsning. Jeg vil derfor anbefale denne løsning langt henad vejen, da det også vil gøre det nemmere for dig at rense din maskine mere kontinuereligt. Det er oplagt at flushe din maskine minimum ugentligt, hvor det gerne månedligt må være med rensemiddel i portafilteret.

Alternative Rensetabletter til din Sage kaffemaskine

Disse rensetabletter kan bruges som et alternativ til de originale rensetabletter fra Sage. Jeg vil anbefale at benytte Sages originale, da det plejer at gøre tingene lettere, hvis der skulle opstå problemer med din espressomaskine på et givent tidspunkt. Det er altid rart at kunne fortælle forhandleren, at man har fulgt maskinens procedurer, samt benyttet de tiltænkte produkter. Men skulle du have lyst til at rengøre din Sage med disse tabletter – eller er de originale Sage rengøringstabletter måske udsolgte? Så kan du altså sagtens rengøre din Sage med disse tabletter, og det burde ikke bringe dig nogle problemer overhovedet.

Sage The Espresso Cleaner Rensetabletter

Disse rensetabletter er nødvendigheden bag rengøringen. Det er nemlig disse, du skal placere i dit portafilter, uanset hvilken Sage Kaffemaskine du har. Du køber 8 rensetabletter i én pakke.

Sage mælkedamper cleaner

Den såkaldte Sage Steam Wand Cleaner er pulver til grundig rengøring af mælkedamperen. Dette er ikke en del af den overordnede rengøring af Sage kaffemaskinen, og du kan nå rigtig langt med at dampe rent damp ud efter brug af mælkedamper, samt tørre damperen af med en klud.

Sage 54mm Renseskive til Barista Serien

Når jeg i guiden skriver, at der skal indsættes en renseskive i portafilteret på din Sage ved rengøring, så er det en sådan Sage 54mm renseskive, der benyttes. Denne kan naturligvis genbruges, så medmindre du smider den væk, skal du kun købe den en enkelt gang.

Guide til Rengøring af Sage Barista Express kaffemaskine

Her får du en guide til, hvordan du rengør din Sage kaffemaskine:

 1. Indsæt Sage renseskiven i det portafilter, du vil anvende, og tilsæt dernæst en rensetablet.
 2. Sørg nu for, at maskinen er klar til at igangsætte rengøring, hvilket du gør ved, at maskinen er slukket, vandtanken fyldt, drypbakken placeret på sin plads og portafilteret låst fast i holderen med rensemidlet fra før i.
 3. Hold nu knappen til 1-kop, 2-kop og power-knappen inde samtidig. Rengøringsprocessen går i gang her, hvilket skulle vare omkring 5 minutter, hvor maskinen skyller vand ned i portafilteret. Her blandes det op med rengøringsmiddel og skyller tilbage gennem maskinen.
 4. Afhængigt af hvilken renseskive, du benytter, så drypper vandet enten ned gennem portafilteret eller skyller gennem maskinen ned i drypbakken.
 5. Når rengøringsprocessen er færdiggjort, vil du høre to bip. Herefter er det en god idé at skylle maskinen igennem med vand, så du er sikker på, at alt rengøringsmiddel er væk, inden du brygger næste kop kaffe.

Rengøring af espressomaskinen Sage Barista Pro

Processen omkring rengøring af Sage Barista Pro virker meget som Sage Barista Express. Forskellen er følgende:

 1. Når du har isat dit portafilter med rensemiddel skal maskinen nu være tændt.
 2. Nu skal du trykke på menu-knappen for at fremfinde hovedmenuen. Her skal du ved hjælp af din kværnindstilling rulle over til ”Flush” og vælge denne.
 3. Nu skulle din 1-kops-knap gerne begynde at lyse, og du kan trykke på denne for at igangsætte rengøringsprocessen.
 4. Ligesom med Sage Barista express er det en god idé at gennemgå processen en ekstra gang uden rengøringsmiddel efterfølgende, så du er sikker på, at alt rengøringsmiddel er skyllet væk.

Sådan rengør du Sage The Oracle Touch

Processen omkring rengøring Sage The Oracle er det samme i forhold til klargøring af portafilteret.

 1. Når portafilteret er på plads trykker du på menu-knappen. Nu roterer du hen, indtil du kan se teksten ”CLEAN CYCLE” og ”PUSH”. Her skal du trykke på select for at igangsætte processen.
 2. Det er gældende for både Sage Oracle Touch og Sage Barista Touch, at du bliver guidet igennem af selve maskinen via displayet herfra.
 3. Du skal blot følge instruktionerne til maskinen fortæller dig, at den er færdigrengjort.

Husk også at rengøre mælkedamperen!

Mælkedamperen skal også rengøres. Du kan nå rigtigt langt ved blot at trykke damp ud og tørre stangen af med en klud, hver gang du har brygget en kop kaffe på din Sage.

Husk også at afkalke maskinen og rense kværnen

En ting er at rengøre maskinen med rengøringsmiddel, men det tager altså ikke kalk. Læs også min guide om Sage afkalkning, hvis du vil have en maskine i tip top stand! Jeg har også lavet en lille guide til at rense din kaffekværn, hvis du vil have en helt perfekt oplevelse. Her er der forskel på om du har indbygget eller ekstern kværn.