La Marzocco Espressomaskiner til hjemmet

La Marzocco espressomaskiner er noget helt særligt. Espressomaskinerne er oprindeligt kun designet til professionelt brug, og det lå ikke i kortene, at espressomaskinerne med oprindelse i Firenze skulle gøre indtog i forbrugernes egne hjem. Men da La Marzocco begyndte at designe mindre espressomaskiner til små caféer, opdagede de, at private forbrugere begyndte at købe espressomaskinerne også. Det har fået La Marzocco til at lave espressomaskiner til privatforbrugere, hvilket de blandt andet har gjort med modellen La Marzocco GS3, men i særdeleshed med den kompakte La Marzocco Linea espressomaskine. Herunder kan du læse om modellerne Linea Mini,  GS3 MP og GS3 AV.

Dette indlæg er sponsoreret gennem reklamelinks

La Marzocco Linea Mini

 • Lille kompakt espressomaskine
 • Kraftfuld og præcis espressobryg
 • Dual Boiler, temparturregulering og verdensklasse damphåndtag
 • Stilfuldt design – håndlavet i Firenze
 • Vejledende pris: 36.000kr

La Marzocco GS3 MP

 • Manuel Padel – mere kontrol
 • Kraftig espressomaskine, som den hos kaffebaren
 • Præcis Temperaturstyring
 • Kræver en vis forstand på espressobrygning
 • Vejledende pris: 54.000kr

La Marzocco GS3 AV

 • Minder meget om La Marzocco GS3 MP, men denne har Auto-Voluemtric, og du skal/kan ikke manuelt kontrollere pre-infusion og tryk.
 • Minder om espressomaskinen på din yndlingscafé
 • Vejledende pris: 52.000kr

La Marzocco Linea Mini | Kompakt espressomaskine til hjemmet

Det første man skal vide er, at La Marzocco Linea Mini er en lille udgave af den klassiske espressomaskine Linea Classic, som er en maskine du vil finde i kaffebarer verden over. Linea Mini er således designet til, at du kan få samme kaffekvalitet hjem til dig.

Kompakt og slidstærkt design

Linea Mini er designet i slidstærkt materiale, og med sine rødder i den reelle kaffeindustri, kan maskinen holde til at brygge adskillige kopper kaffe med en stor hast. Noget af det du betaler for, når du køber en La Marzocco espressomaskine er dermed en espressomaskine, der holder i mange, mange år. Desuden vil det slidstærke materiale også være modstandsdygtigt i forhold til overfladiske og visuelle skader, så maskinen skulle gerne holde sit ikoniske udtryk igennem mange tusindvis af kopper kaffe.

Ensartethed i brygningen og verdensklasse steam

Linea Mini skaber nye standarder for ensartethed i brygningen af espressoskud, hvilket den kan opretholde selv med brygning af mange espressoskud inden for en kort tidsramme. Dette er en af de funktioner, hvor langt de fleste andre espressomaskiner til hjemmet ikke vil kunne følge med. Derudover har La Marzocco et dedikeret damphåndtag, som tillader kraftfuld og effektiv steam, der kan udføres mens espressoen brygges. Espressomaskinen er udstyret med såkaldte dual boilers, hvilket sikrer temperaturstabilitet og effektiviserer maskinen energimæssigt også.

Mulighed for temperaturregulering

De håndlavede La Marzocco espressomaskiner er håndlavede i Firenze. Hertil er de designet og samlet med fokus på de helt små detaljer, både i udseende og funktionalitet. Dette opleves blandt andet ved, at Firenzes våbenskjold er at finde på fronten af maskinen. Dertil er der funktioner, som ikke findes på mange andre maskiner. Blandt andet kan espressobrygningens temperatur ændres på den lille drejeskive på vesntre side af maskinen.

Ingen indbygget kværn

Med al respekt for de mange udemærkede espressomaskiner på markedet, som har en indbygget kværn, så vil jeg alligevel sige, at en rigtig barista altså ikke brygger espresso på en sådan maskine. La Marzocco Linea Mini – og for den sags skyld også alle andre espressomaskiner fra La Marzocco – er altså således ikke bygget med en indbygget kaffekværn, hvorfor du også skal ud at investere i sådan en, hvis du ikke allerede har en. Mine forslag til kværn er eureka mignon kaffekværnene, som jeg mener leverer i høj kvalitet, der er selv en La Marzocco værdig.

Hvem har brug for en La Marzocco Linea Mini?

La Marzocco Linea Mini er perfekt til dig, der vil have et klassisk cafélook ind i hjemmet, og samtidig få den høje kvalitet i kaffen som følger med. Men maskinen er samtidig også perfekt til dig, der ejer en lille café, bar, kaffevogn eller lignende, hvor travlheden ikke er så overvældende, at du ikke kan nøjes med en mindre maskine. La Marzocco Linea Mini er i virkeligheden den ideelle espressomaskine til den kommercielle barista, der har begrænset med plads.

Simpel at bruge

Det kan selvfølgelig afskrække en at købe en espressomaskine i denne prisklasse af flere årsager. En af årsagerne kan være, at man er bange for, at maskinen er svær at betjene og man dermed ikke får den lækre kaffe, som man betaler for. En af de absolutte fordele ved La Marzocco Linea Mini er efter min mening, at den er meget simpel at anvende. Derfor vil du med bare en smule erfaring med espresso, kunne trække nogle helt fantastiske espressoskud ud af denne maskine. Selvfølgelig skal du lige justere maskinen til i forhold til de anvendte bønner, men du skulle meget gerne bliver tilfreds med dine resultater relativt hurtigt og nemt.

Du kan købe en La Marzocco Linea Mini hos KitchenOne her

 e

Oplev Linea Mini i denne officielle video fra La Marzocco

La Marzocco GS3 Espressomaskiner

Med La Marzocco GS3 espressomaskinerne AV og MP har La Marzocco forsøgt at tage følelsen af café-oplevelsen med hjem i kundernes eget hjem i endnu højere grad end det var tilfældet med Linea Mini-modellen. Hvis du læser det her nu og føler, at Linea Mini allerede opfylder alle dine behov, så er der ingen grund til at læse videre. De ekstra penge som GS3-modellerne koster er kun nødvendig at bruge for dig, der ikke vil kunne stille dig tilfreds med det Linea Mini tilbyder.

Indbygget WiFi og tilhørende app

Det skriger ikke ligefrem af italiensk autenticitet, at La Marzocco GS3-espressomaskinerne har indbygget WiFi og kan parres med en app på din telefon. Men det er alligevel skønt, når gammeldags stil og kvalitet mødes med moderne teknologi og praktik. Appen tillader dig at betjene din espressomaskine fra telefonen, så den er bryggeklar, når du er det.

Dual Boiler

GS3-modellerne er begge dual-boiler espressomaskiner, idet de er udstyret med en 3.5-liter damp-kedel samt en 1.5 liter bryg-kedel. Du har både mulighed for manuelt at fylde vand i vandtankene, hvilket giver dig mulighed for at køre vandet gennem et kalkfilter, men du kan også tilslutte espressomaskinen direkte til en vandforsyning, så du dermed vil få en mere problemfri proces omkring brygningen. Overvej hvor hårdt vandet i din ejendom er ved maskinen, inden du installerer en direkte vandtilslutning.

La Marzocco GS3 vs Linea Mini?

Som sagt mener jeg kun, at du skal overveje at ’opgradere’ til en GS3 fremfor en Linea Mini, hvis du enten har et bundløst budget, eller hvis du ikke mener, at du Linea Mini kan udfylde dine behov til en espressomaskine. Med en La Marzocco GS3 espressomaskine kommer du lige skridtet tættere på de espressomaskiner, som du finder i de større kaffebarer rundt omkring i Danmark, Europa og resten af verden, men der er altså flere professionelle baristaer, der benytter sig af en Linea Mini, og den kan brygge en helt formidabel kop espresso.

La Marzocco GS3 MP vs AV

La Marzocco espressomaskinerne er lavet I både en MP og AV-model. MP står for Mechanical Paddle, og det er udtryk for, at du manuelt kan kontrollere pre-infusion, bryggetid og tryk, mens AV står for Auto-Volumetric, hvor modellen er automatiseret, og dermed giver mulighed for at programmere indstillingerne.

Du kan købe La Marzocco GS3 MP hos KitchenOne her

Du kan købe La Marzocco GS3 AV hos KitchenOne her

 

Oplev GS3-modellen i denne officielle video fra La Marzocco

De ægte baristaers favorit

Det er ikke sikkert, at du tænker så meget over, hvilken espressomaskine der brygges kaffe på, på din yndlingscafé. Men jeg kan så fortælle dig, at der er en stor sandsynlighed for, at du har været på utallige caféer, som har benyttet sig af en La Marzocco espressomaskine. I dag er der rigtig mange små hyggelige caféer, der benytter sig af La Marzocco i hele verden, og da Starbucks først kom frem, benyttede de faktisk også de italienske espressomaskiner i alle deres kaffebarer. Det har dog siden ændret sig i langt de fleste, da de er gået over til mere automatiserede maskiner.

NYHED! La Marzocco Linea Micra er nyeste skud på stammen

La Marzocco Linea Micra er det nyeste skud på stammen, når det kommer til espressomaskiner fra La Marzocco. Maskinen er unik, da det er den første espressomaskine fra La Marzocco, der er designet udelukkende med henblik på at skulle hjem til forbrugerne. Derfor kommer du altså heller ikke til at se denne maskine stå nede i den lokale kaffebar, som det ellers sagtens kan være tilfældet med de andre La Marzocco maskiner. 

En delt af den stolte italienske espressotradition

Med sine rødder i Firenze er La Marzocco espressomaskinerne en del af de stolte espresso- og kaffetraditioner, som støvlelandet efterhånden er blevet ret kendte for. La Marzocco er bestemt ikke alene om det, og mærker som Nuova Simonelli og Rocket Espresso fra Milano er også gode repræsentanter. Du kan med rette nyde din italienske kaffe fra klassiske cappuccino kopper, så du får den italienske kaffeånd kørt helt til dørs. Skal du fuldende det italienske køkken? Så kan det også være, at en Italiensk Kaffekande kunne gøre underværker.

Hvilke butikker forhandler La Marzocco i Danmark?

I Danmark kan du blandt andet købe La Marzocco hos KitchenOne, Haveacoffee, espressospecialisten.dk eller Spinchy. Hos Spinchy kan du se varen i butikken på Frederiksberg, mens de andre forhandlere såvidt jeg ved kun forhandler online. Dog finder du en god pris på produkterne hos KitchenOne, som er den forhandler, jeg henviser til her på siden.

Hvorfor vælge en La Marzocco kaffemaskine?

La Marzoccos maskiner er meget mere end bare italienske kaffemaskiner. Det er fuldblodsespressomaskiner på højeste plan, der emmer af italiensk stolthed og fremragende bryggekvalitet. Kaffemaskinerne er kun til dig, der nægter at gå på kompromis med din espresso. Hvis du kan nøjes med det næstbedste, så kan du spare mange penge ved at vælge en anden maskine, men er kun det bedste godt nok, så er La Marzocco kaffemaskinen for dig!