Sort te

Hvad er sort te?

Sort te er en klassisk og traditionel te, som rigtig mange af os har et kendskab til. Men hvad er sort te egentlig? Det er en tesort, der stammer fra den plante, der hedder Cammelia Sinensis, akkurat ligesom grøn te. Fra denne plante er det udelukkende tebladende, der benyttes, altså plantens blade. Heraf vil man opleve, at de højest siddende blade er dem af bedst kvalitet. Den sorte te produceres ved, at bladene iltes, tørres, varmebehandles og gentørres, og det er også i denne proces, at teen får sin karakteristiske sorte farve. 

Hvordan smager teen?

Der er ikke én smagsnuance af sort te, og derfor er det heller ikke ligegyldigt hvilken variant du køber! Du kan sammenligne den sorte te en smule med vin, ikke i smagen, men ved at dens smag er påvirket af hvor og hvordan den er dyrket. Mange mener dog, at de fleste sorte teer er både røget, krydret og nøddeagtige i deres smagsnuancer. Husk blot, at teen ikke er én smagsvariant, men at den kan være varierende i smag og udtryk! Herunder vil du kunne finde et bredt udvalg af forskellige sorte teer i høj kvalitet. 

Hvordan brygges den?
Tebrygning er ikke bare tebrygning. Alle tesorter skal ikke brygges ens. For eksempel vil du se, at den sorte te skal brygge i længere tid en for eksempel grøn te. Noget af det folk oftest bliver i tvivl om, når det kommer til brygning af te, er vandtemperaturen. Og den er også vigtig! Når du brygger sort te skal du gå efter en temperatur på 85 grader. Måske har du en elkedel, hvor du kan sætte temperaturen, ellers kan du slippe afsted med at bruge 3 dele kogende vand og 1 del kold vand. Temperaturen er afgørende for at få de tiltænkte smagsnuancer frem i teen. 2-3 gram løsblade te bør være nok til én kop te, men følg altid de konkrete instrukser, der følger med tiden. Sidst men ikke mindst, så må teen ikke trække for længe – så risikerer du bitterhed, hvilket er noget af det, der skræmmer flest folk væk fra teen. Sørg derfor for at tage tebladene op i god tid, så du får den perfekte velsmagende teoplevelse.