Espresso Martini Opskrift

Espresso Martini Opskrift – Kaffeelskerens favoritdrik

Espresso Martini er en sand klassiker, men er samtidig en cocktail, der skiller vandene en smule. For selvom kaffe er en af de mest drukkede og elskede drikkevarer i verden, så findes der ofte stadig en enkelt i selskabet, som aldrig rigtigt fik lært at drikke kaffe. Til dig har jeg bare at sige, tag plads på bænken, nu skal de voksne have drinks. Er du kaffeelsker ligesom mig? Så er Espresso Martini en oplagt mulighed.

 

Opskriften på Espresso Martini finder du længere nede

Espresso Martini

Espresso Martini – En stilfuld og imponerende cocktail

Espresso martinien serveres i de her høje Martiniglas, mens den brune karakteristiske farve skaber en kontrast i rummet. Det udgør en flot og stilet drik, der altså bare skal pyntes af med et par kaffebønner på toppen, uanset om du selv kværner din kaffe normalt eller ej. Sådan tager du din Espresso Martini til nye højder.

Vidste du, at der ikke er Martini i en Espresso Martini?

Der er ikke noget Martini i en espresso Martini, det er udelukkende et navn drinken har fået på grund af, at den serveres i et Martiniglas. Oprindeligt hed drinken også Vodka Espresso, men den har altså skiftet navn med tiden, netop på grund af de her flotte Martiniglas, som drinken serveres i. Og ja du kan sagtens servere drinken i andre glas for dine nytårsgæster eksempelvis, men det giver altså ikke helt det samme udtryk.

Opskrift på Espresso Martini:

Ingredienser:

 • Vodka (3-4cl)
 • Kaffelikør, f.eks. Kahlua (3-4cl)
 • Kold espresso (Doubleshot/4-5cl)
 • Isterninger
 • Kaffebønner (Pynt)

Fremgangsmåde:

 • Hæld vodka og kaffelikør i din shaker
 • Tilsæt dit espresso double shot
 • Læg nu isterninger i
 • Ryst din shaker til elementerne er blandet godt sammen (10-15 sekunder)
 • Anret din Espresso Martini i et Martini-glas (gerne koldt)
 • Læg pænt kaffebønnerne ovenpå skummen (Er der ikke skum har du ikke rystet nok)

Hvordan opstod Espresso Martini?

Sådan noget med hvordan drinks de opstår, det er ikke altid 100% til at stole på. Men med Espresso Martini forholder det sig med stor sandsynlighed sådan, at drinken er opstået i London i år 1983, hvor en kunde havde brug for en cocktail, der virkelig kunne kvikke vedkommende op. Opskriften blev vodka, kaffe og mere kaffe i form af ingredienserne: Espresso, kaffelikør og vodka.

Kan man servere Espresso Martini til nytår?

Det er måske et ledende spørgsmål, for selvfølgelig kan man det. Og hvis du har en espressomaskine derhjemme, så er det også en oplagt mulighed for at imponere en lille smule, samtidig med, at du kan flashe dit grej. Espresso Martinien er elegant, og så får folk den ikke serveret tit. Derfor er den oplagt til nytår, hvor mange ønsker at gøre lidt ekstra ud af det.

Hvordan skal man brygge kaffen til Espresso Martini?

Det mest oplagte er at brygge espresso – det ligger lidt i navnet. Det kan du bedst gøre på en espressomaskine, enten semiautomatisk eller fuldautomatisk. Alle espressomaskiner kan bruges, men her på siden har vi selvfølgelig nogle favoritter som Oscar 2, Sage Kaffemaskiner, Rocket espressomaskiner, Rancilio Silvia – og skal det være helt fint så er en La Marzocco altså lækker.