Bombilla

Dette Indlæg er sponsoreret gennem reklamelinks

Bombilla – Sugerør til mate te

Når man drikker mate te på ægte sydamerikansk vis, skal man benytte nogle særlige remedier til at drikke teen. Her er der ikke tale om en kop og et tebrev, som man ellers vil kunne brygge de fleste tetyper med. Mate te brygges helt specielt, og i processen skal du bruge en Calabash og en Bombilla. Her på siden vil vi forklare dig, hvad en Bombilla er og gør, og så er det også her du kan købe en Bombilla. 

Bombilla til Mate te

Hvad er et bombilla-sugerør?

En Bombilla er en form for sugerør, der benyttes til at drikke mate te. Men en bombilla er ikke bare et sugerør, det har en funktion, som er nødvendig, når du skal nyde din mate te. Den nederste del af det særlige metalsugerør fungerer nemlig som et filter, der sørger for, at du kun får selve mate tedrikken op gennem sugerøret. Altså slipper du for at få de blade, som teen er brygget på, med op gennem sugerøret. 

Hvad er mate te?

Mate te er en særlig sydamerikansk tedrik, der er særdeles populær verden over. Teen har dog ikke for alvor taget sit indtog i Danmark endnu, selvom det så småt er på vej! Den sydamerikanske tedrik er udbredt fordi den er yderst sund. Mate te indeholder en masse vitaminer og mineraler, der gør den endnu sundere end de fleste andre tesorter. Noget særligt ved teen er også dens opkvikkende effekt, der gør, at mange nyder teen lige inden de skal udøve sport eller motion, simpelthen for at få energi. Derfor vil du formentlig også have se flere elitesportsudøvere med en calabash og bombilla i hånden. Og så er det altså fordi de går og drikker mate te.