Kaffevægt med Timer - En opgradering til køkkenvægten

Dette Indlæg er sponsoreret gennem reklamelinks

En kaffevægt med timer er perfekt til dig, der vil tage kaffebrygningen til nye højder, og ikke bryder sig om at lade noget være oppe til tilfældighederne. Læs om udvalgte modeller herunder, der alle falder i kategorien: “kaffevægt med timer”:

Sopresta Premium Micro kaffevægt med timer

En kaffevægt med timer er afgørende for at brygge en korrekt espresso, da du kan måle gennemløbstiden og holde det op mod de målte gram espresso. Men denne funktion alene har ingen værdi, hvis ikke din kaffevægt kan passe ind i din espressomaskine. Det er altså vigtigt, at din vægt kan stå på den base du nu engang ønsker, og at den står jævnt nok til, at du kan få de rigtige tal frem på vægten. Dette opnår du med Soprestas Premium Micro kaffevægt, der ikke har fået det navn for sjov. Udover at have en micro størrelse, har den alle fordelene, du ønsker i en god kaffevægt med timer. 

Joe Frex kaffevægt: kvalitet til en fair pris

Joe Frex kaffevægten er en stensikker kaffevægt i højkvalitet, og som har de funktioner du ønsker i en kaffevægt; heriblandt en timerfunktion. Skal du have en kaffevægt med timer, som hjælper dig igennem kaffebrygningen dag efter dag, så er denne kaffevægt et godt bud. Kaffevægten har et traditionelt design, og ser måske ikke lige så topmoderne som nogle af de andre kaffevægte her på siden, men vægten er til gengæld en arbejdshest fra start til slut.

Sopresta Barista Precision Espressovægt

Sopresta Barista Precision espressovægten er en kaffevægt med timer i en helt anden prisklasse end den ikoniske Acaia Lunar. Jeg vil heller ikke sige, at den er lige så god som Acaias kaffevægt med timer, men den er et rigtigt godt alternativ til dig, der ikke ønsker at bruge en formue for at kunne afveje kaffe præcist. Den minder om Acaia-vægten ved, at den også har det her lille design, der gør den let at have på drypbakken, hvilket er en ret afgørende feature. Kaffevægten fra Sense har ikke det pæneste design, hvis du spørger mig, men den er i stand til at veje din kaffe med stor nøjagtighed, og den passer som nævnt på drypbakken, mens den fås til en overkommelig sum. Derfor mener jeg, at den udgør en fin kaffevægt med timer, til dig der ikke behøver det allerdyreste.

Sense Premium kaffe- og espressovægt

Jeg er personligt helt vild med designet på denne kaffevægt fra Sense, og samtidig har den alle de funktioner, som der skal til for at fylde mine behov inden for kaffeafvejning. Det gælder naturligvis timerfunktion, men også afvejningspræcisionen på 0.1g præcision op til 2kg. Derudover har kaffevægten et genopladeligt lithium batteri, så man ikke hele tiden skal skifte batterier. Sidst men ikke mindst, er prissætningen også rigtig fornuftig på denne vægt. Hvis du ikke er fastbesluttet på, at du absolut skal have en kaffevægt med timer fra et mere kendt brand, så mener jeg absolut, at du skal overveje denne kaffevægt fra Sense. Sense er nemlig eksperter i udstyr til kaffe, som de laver i mange forskellige former, hvor de gør hvad de kan, for at ligge i en lav prisklasse.

Sense espresso/ Køkken / og kaffevægt

Denne kaffevægt fra sense kan måle 0.1-3000g med 0.1g præcision. Det er en god vægt til afmåling af kaffe med henblik på både espresso og almindelig kaffebrygning, og så er vægten lavet i fine materialer, og hvis du spørger mig også et lækkert design. Kaffevægten er et rigtigt godt køb til prisen, da du også får den for relativt få penge. Så hvis du ikke går så meget op i, at det absolut skal være en Acaia vægt du anskaffer dig, så kan denne sagtens gå. Kaffevægten fra Sense har naturligvis også en timerfunktion, ligesom de andre vægte her på siden.

Hvorfor er en kaffevægt med timer smart?

En kaffevægt med Timer er smart, da kaffebrygning i virkeligheden handler om balance mere end noget andet. Det handler om at opretholde den helt rigtige balance mellem temperaturer, væske og kaffe. Temperaturen hjælper kaffevægten ikke med, men den hjælper dig med at holde balancen mellem kaffe og vand.

Hvordan fungerer en kaffevægt med timer?

Kaffevægten fungerer ved, at den stadig har en traditionel vægtfunktion, mens den samtidig er udstyret med en timerfunktion, så du kan kontrollere brygningen – også undervejs. Du bruger den ved at: 1) Placér det du vil veje kaffen i på vægten, 2) Nulstil vægten og hæld den ønskede mængde kaffe i, 3) Start timer og forvæd kaffen, 4) start nu timeren og bryg din kaffe – hæld vand i til du har den ønskede mængde.

Hvorfor overhovedet benytte en kaffevægt?

Først og fremmest er det klogt at benytte sig af en kaffevægt for at ramme de helt rigtige smagsnuancer. Der er ikke nogen, der bryder sig om, hvis kaffen er for stærk eller tynd. Derudover er det smart at afveje kaffen for ikke at spilde kaffe. Nogle bruger for meget kaffe end nødvendigt, og derfor kan det være en god idé at måle det af.

Hvor vigtig er størrelsen på en kaffevægt? 

Der er flere årsager til, at en kaffevægt med timer er perfekt til dig, der vil afmåle din espresso. Mange synes ellers, at man sagtens kan bruge en køkkenvægt som kaffevægt, men her kan du blive udfordret af mange forskellige årsager. Først og fremmest har de færreste køkkenvægte en timer. Dernæst er der det med størrelsen. En lille kaffevægt kan være nødvendig, hvis den base du brygger kaffe på ved din espressomaskine ikke er specielt stor. Har du ikke målt dette op endnu, vil du blive overrasket over, hvor hurtigt du kan komme til at stå i en situation, hvor din kaffevægt bliver for stor. Sørg derfor at tjekke op på, om du ikke er en af dem, der skal bruge en lille kaffevægt, som f.eks. Soprestas Micro model

Hvilke kaffemaskiner giver det mening at benytte en kaffevægt til?

I bund og grund findes der ikke nogle brygningsmetoder, hvor det ikke kan give dig en bedre oplevelse, at du tager en kaffevægt i brug. Nogle bryggemetoder vil du dog ikke få gavn af timeren. Men brug gerne din kaffevægt til brygning af kaffe, hvor du går efter en ekstra udsøgt og præcis oplevelse, som f.eks. ved espressobrygning med en semiautomatisk Sage kaffemaskine, en Rocket espressomaskine, en Oscar II eller Musica fra Nuova Simonelli. Mens det ikke giver mening med en fuldautomatisk kaffemaskine, som f.eks. en Siemens, Jura kaffemaskine eller Sage touch.

Hvilke bryggemetoder kræver en kaffevægt med timer?

Hvis du allerede nu brygger kaffe uden en kaffevægt med timer, så kan det naturligvis virke besynderligt, at det ved nogle bryggemetoderne nærmest er en nødvendighed. Dette gælder først og fremmest, når der skal trækkes espressoskud på din semiautomatiske espressomaskine. Hvis du brygger Pour Over kaffe skal du gerne afveje kaffen i løbet af processen, hvorfor kaffevægten er en nødvendighed, så du kan følge kaffens gennemløb eventuelt gennem Chemex kaffefiltre. Dette gælder også, hvis du brygger kaffe på en Aeropress. Grunden til man skal afveje dette er, at din kaffe gerne skal blive helt perfekt, uanset om det er en Americano, Cortado, eller hvis der skal hældes den helt rigtige kaffe i din cappuccino kop.