Rengøring af Nespresso® maskine

Hvorfor skal man rengøre sin Nespresso® kaffemaskine?

Hvis du har haft din Nespresso® maskine i en længere periode og endnu ikke har rengjort den ordentligt, vil der kunne hobe sig bakterier og snavs op inde i maskinen. Det er du selvfølgelig ikke interesseret i at få med ned i din kaffe af ren og skær sundhedsmæssige årsager. Nogle opdager først, at deres maskine trænger til rengøring, når kaffen smager anderledes end den førhen har gjort, selvom man anvender en kaffekapsel man kender. Sker dette skal du sørge for at rengøre maskinen øjeblikkeligt, hvilket kun kan gøres tilstrækkeligt med rengøringskapsler!

Dette Indlæg er sponsoreret gennem reklamelinks

Hvordan rengøres en Nespresso® maskine?

Det er noget af det nemmeste i verden at rengøre maskinen. Hvis du ved, hvordan du laver en kop kaffe med din maskine, så vil du også kunne finde ud af at rengøre den med de smarte rengøringskapsler! Fremgangsmåden minder nemlig meget om det samme som når du brygger kaffe. Du indsætter blot rengøringskapslen i maskinen som du ellers ville have gjort det, og så kan du med fordel sætte en kop, som du også ville have gjort det, hvis du skulle lave kaffe. Nu trykker du blot på knappen, og så kan du se, hvordan rengøringskapslen får rengjort maskinen. Det væske der nu ligger i koppen kan du roligt hælde ud i vasken, og så er din maskine ellers klar til at du igen kan brygge kaffe med den helt rigtige smag. 

Hvor ofte skal maskinen rengøres?

Der findes ikke nogen entydig regel, der siger hvor ofte du bør rengøre din kaffemaskine. Det afhænger af flere ting, som for eksempel, hvor ofte du benytter maskinen. Nogle gange vil du kunne slippe afsted med at køre maskinen igennem med vand, altså trykke på knappen uden at have en kapsel i maskinen. Jeg vil dog anbefale, at du forholdsvist ofte benytter en rengøringskapsel.

Afkalkning af din maskine

Udover, at du kan rengøre din maskine simpelt med rengøringskapslerne, så er der også en anden form for rengøring, som du bør gøre vedrørende din kaffemaskine fra Nespresso®. Nemlig afkalkning af maskinen. Bor du et sted, hvor der er forholdsvist meget kalk i vandet, ja så vil du faktisk skulle afkalke maskinen ret ofte – ca. hver 3. måned. Men det er heldigvis supernemt at afkalke maskine, hvis du bare har nogle afkalkningstabletter, der passer til. Med afkalkningstabletter for Bosch kan du nemt og hurtigt afkalke maskinen, og de kan endda bruges i samtlige Nespresso® maskiner på markedet! Er du i tvivl om noget i forhold til afkalkningen af din maskine, så kan du læse vore guide her! Der vil du også finde anbefalinger til de rigtige produkter.

Hvad er fordelene ved at rengøre regelmæssigt?

Hvis du rengør din kapselmaskine regelmæssigt, så vil du opleve, at levetiden på din maskine er længere end hos andre. En ren maskine har simpelthen bare bedre funktionalitet, så det slider ikke nær så meget på maskinen, hvis den er kalkfri og ofte bliver skyllet igennem med en rengøringskapsel også. Når du køber afkalkningstabletter og rengøringskapsler er det dermed en investering i din kapselmaskines levetid. Og ja det er selvfølgelig bare udover de åbenlyse fordele i, at du holder den gode smag i kaffen og rent hygiejnemæssigt kan servere en sund og ren kop kaffe.

Kan man ikke bare skylle maskinen igennem?

Du kan sagtens gøre behovet for rengøring af maskinen mindre, ved at lade et tryk med vand løbe i maskinen efter du har brygget en kop. Det er dog meget vand du vil skulle bruge på dette, og det er af miljømæssige og økonomiske årsager ikke anbefalelsesværdigt. Her er det både nemmer og billigere i længden, hvis du benytter dig af rengøringskapslerne. 

Kaffekapsler

Når du har rengjort din kaffemaskine er du igen klar til at brygge velsmagende kaffe igen! Har du ikke fundet de rette kaffekapsler endnu, eller er du måske bare løbet tør? Så er du velkommen til at gå på udkig i de mange anbefalinger vedrørende kaffekapsler her på siden.