Knockbox – Perfekt til Kaffegrums

Dette Indlæg er sponsoreret gennem reklamelinks

Knock Box fra Motta

Grundprincipperne i en Knock Box er ganske simple, så design i forhold til funktionalitet og design bør fylde det meste i forhold til dit valg. Denne Knock Box fra Motta er efter min mening den ideelle Knock Box, da den simpelthen bare passer perfekt udseendemæssigt til at have stående i køkkenet – gerne placeret ved siden af en semiautomatisk espressomaskine. Samtidig er knock boxen udstyret med en smart gummikant, som skal absorbere stødet fra bajonetten, når du slår kaffegrumsen ud i knock boxen. Det er både godt for dine håndled, men det er samtidig også støjreducerende.

Alt i alt er denne knock box min anbefaling, men der er masser af gode grunde til at læse videre.

Sage BES100 Knock Box

Denne Knock Box fra Sage er naturligvis perfekt til dig, der allerede har en kaffemaskine fra Sage, og selvfølgelig gerne en semiautomatisk espressomaskine som Sage Barista Express eller Pro. Dette skyldes først og fremmest, at det bare altid er lidt mere stilet, hvis tingene passer sammen. Men du kan sagtens vælge denne her Knock Box selvom du ikke har en Sage espressomaskine, jeg mener bare, at den er perfekt for dig, som har en. Hvis vi kigger på kvaliteter, så er der to ting, som jeg vil fremhæve ved denne knock box. 1) den er fremstillet i rustfrit stål, 2) Hele indersiden er af plastik, hvilket gør den virkelig nem at rengøre.

Denne Knock Box kan altså sagtens være det helt rigtige valg for dig, og har du en Sage espressomaskine derhjemme, så synes jeg egentlig, at den ligger lige til højrebenet.

DeLonghi DLSC059 Knock Box

På en eller anden måde mener jeg, at denne her Knock Box lidt kombinerer features fra de to ovenstående. Først og fremmest ved, at dette er en DeLognhi konck box, som jeg mener passer perfekt i dit køkken, hvis du i forvejen har en kaffemaskine fra DeLonghi stående. Lidt ligesom det var tilfældet med Knock Boxen fra Sage. Derudover har den et look lidt i samme stil som vores Motta-Knock Box med det her ståldesign, der står så skarpt, at man kan bruge det som spejl. Knock Boxen fra DeLonghi er udstyret med en lignende plastikpind til at banke bajonetten på, mens denne Knock Box også har non-slip materiale på bunden, så den ikke glider nogle steder, stort set uanset hvor hårdt du banker bajonetten.

En Knock Box fra DeLonghi er perfekt for dig med en DeLonghi kaffemaskine stående derhjemme, men er altså også et rigtigt godt valg for dig, der bare leder efter en god knock box! 

Hvad er en Knock Box

En Knock Box er i virkeligheden et rigtigt simpelt redskab. Det er en beholder, der er beregnet til, at du kan banke dit kaffegrums ned i, når du har brygget din kaffe. Knock Boxen er især smart, hvis du brygger kaffe med en semiautomatisk espressomaskine, men den kan i virkeligheden bruges ved alle bryggemetoder, hvor der er overskydende kaffegrums til overs efterfølgende. Knock Boxen er specialdesignet til, at det skal være nemt at rengøre den, så du vil altså ikke bøvle med at få kaffegrumsen ud af den, når den senere skal tømmes. Vigtigt at nævne er det også, at en Knock Box af nogle kaldes for en Kaffeboks.

Hvorfor anskaffe sig en Knock Box?

Der er mange gode grunde til, at du bør anskaffe dig en Knock Box, hvis du leder efter en bedre måde at komme af med dit kaffegrums. Jeg vil liste nogle af fordelene op herunder.

Det er miljøvenligt

Med en Knock Box har du en nem måde, hvorpå du kan komme af med kaffegrumsen fra din bajonet, og hurtigt komme i gang med at brygge den næste kop kaffe. Samtidig slipper du for at smide kaffegrumsen ud i skraldespanden, som de fleste ellers ender med. Nu har du en nem måde at ’opbevare’ kaffegrumsen på, og du kan derfra vælge om du vil smide grumsen til kompost, eller om du vil bruge det som gødning i haven. Med en Knock Box bliver det altså nemmere at tage den miljøvenlige beslutning, uden at du får forstyrret din kaffebrygningsproces.

En Knock Box hjælper mod uønsket lugt i køkkenet

Hvis du ligesom mig ikke nødvendigvis er ude med skraldespanden hver eneste dag, så er gammelt kaffegrums altså en af de syndere, som kan skabe en ubehagelig lugt i din skraldespand – men i værste tilfælde i hele køkkenet. En Knock Box er specielt designet til, at den ligesom indkapsler lugten fra kaffegrumsen, og dermed forhindrer det fra at sprede sig ud i resten af lokalet. Det er virkelig smart uanset hvad, men især smart hvis du har et køkken-alrum, hvor du bruger meget tid – og hvor du formentlig også vil have gæster.

Kom et skridt tættere på den rigtige barista

Hvis du allerede står med en semiautomatisk espressomaskine og kaffebajonet og det hele, ja så er du altså tæt på at ramme det her klassiske barista-look. Så hvorfor ikke tage den skridtet videre, og skille dig af med dit kaffegrums på samme måde som baristaen ville gøre det. Nemlig med en Knock Box. Det er simpelthen bare det bedste redskab til opgaven, både i teori og i praksis. Så efter min mening – hvis du går og overvejer om du skal anskaffe dig en Knock Box eller ej, så behøver du ikke overveje det ret meget længere. I stedet kan du jo starte med at overveje, hvilken Knock Box du skal have.

Hvornår behøver man ikke en Knock Box?

Du behøver ikke en knock box, hvis du har en fuldautomatisk espressomaskine. Det gælder blandt andet espressomaskiner fra Siemens og Jura, men også en lang række espressomaskiner, også i mærker som Sage, selvom de også laver semiautomatiske espressomaskiner. Kort sagt behøver du ikke en Knock Box, hvis du brygger kaffe på en måde, hvor kaffegrumsen i forvejen bliver samlet ét sted på en smart måde, uden at det står i vejen for at brygge videre. Men for rigtig mange giver det sig selv, så du behøver ikke være bange for, at du kommer til at købe en Knock Box ved en fejl. Hvis du er rigtig træt af at spilde overskydende kaffegrums, så optimér brygningen med en kaffevægt med timer