Hvid te

Hvad er særligt ved hvid te?

På nogle måder kan man beskrive hvid te som en særligt eksklusiv te, da de anvendte teblade udelukkende består af de nyeste og fineste af slagsen. Camellia Sinensis er navnet på den tebusk, som bladene plukkes fra. Det er den samme plante som både sort te og grøn te laves af. Behandlingen af bladene, når der skal fremstilles hvid te, består af en visning og tørring af bladene, der altså ikke udsættes for varmebehandling. Det er plukningen af plantens fineste blade, samt den mere skånsomme behandling af bladene, der gør den hvide te så speciel. 

Dette Indlæg er sponsoreret gennem reklamelinks

Find smagfuld te

Teen er som nævnt en lidt finere og mere eksklusiv te, da det er unge, fine teblade, der benyttes til fremstillingen. Det handler altså om timing i plukningen, når man skal finde de helt rigtige blade til denne tetype. Smagen er naturligvis også påvirket af dette. Med hvid te opnår man en særligt delikat smagsnuance, mens man vil opleve en svag sødme i teen. Smagen er altså mindst ligeså eksklusiv og delikat som fremstillingsprocessen lægger op til. Så har du ikke prøvet hvid te endnu, er det klart anbefalelsesværdigt at gøre det! 

En sund te

Af sort, grøn og hvid te, er hvid te den tetype, der er behandlet mindst under fremstillingen. Der er faktisk ikke meget, der peger på, at grøn te er sundere end hvid te, selvom den har et sundere ry. Den hvide te er sund for din krop, samtidig med, at den forkæler dine smagsløg. Det er svært at komme med gode undskyldninger for IKKE at drikke hvid te, så det handler bare om at finde sin favorit og komme igang med at drikke den fantastiske drik!

Bryg den perfekte kop hvid te

Nu til brygningen. Selv med den mest fantastiske tesort, kan du risikere at ødelægge hele smagsoplevelsen ved brygningen. Den absolut største synder i dette regi er at komme til at brygge teen ved for høj temperatur, hvorved du vil gøre teen bitter. Bring noget vand op til en temperatur, hvor det er helt oppe at koge. Bryg derefter din te med 2 dele af de kogende vand, samt 1 del af koldt vand. Foruden vandtemperaturen er det også væsentligt, at du lader teen trække, men ikke for længe. Uanset om du foretrækker tebreve eller te i løsvægt, så lad teen trække i 1½ til 2 minutter før den er drikkeklar. Hvis du følger disse simple råd, og altså sørger for den rette vandtemperatur og trækketid, vil du få en velsmagende kop te. 

Vær sikker på, at temperaturen sidder i skabet!

Hvis du vil være helt sikker på, at temperaturen sidder i skabet hver gang, så foreslår vi, at du benytter en elkedel med temperatur. Husk, at du skal varme vandet til ca. 80 grader, når du brygger hvid te. Her på siden har vi samlet en guide, så du let kan finde den temperaturregulerende elkedel, der passer bedst til dine præferencer, stil og budget. Du kan finde den perfekte elkedel med temperatur til dig, lige her!

En anderledes teoplevelse

Kunne du tænke dig at prøve noget andet end de mere traditionelle teoplevelser, som dem du får med netop hvid-, sort- og grøn te? Så kan det være, at mate te er noget for dig! Det er en særdeles udpræget te fra Sydamerika, og den er kendt for sin energibringende og opkvikkende funktion. Forestil dig, at du tager det bedste fra te og det bedste fra kaffe, og voila så har du mate te. Det er helt sikkert en oplevelse værd, hvis du er glad for te i forvejen og ikke har prøvet mate te endnu!