Lelit Bianca v3 espressomaskine [Komplet gennemgang]

Lelit Bianca v3 espressomaskinen er version 3 af den ikoniske Lelit Bianca espressomaskine, som beundres af kaffeentusiaster verden over. Her giver jeg dig en så komplet gennemgang af maskinen som overhovedet muligt.

Dual Boiler espressomaskine

Lad os starte med det vigtigste. Lelit Bianca v3 espressomaskinen er en dual boiler espressomaskine, hvilket vil sige, at den har to separate kedler til henholdsvis espressobrygning og damp. Denne type espressomaskine er det mest effektive til brygning af kaffedrikke, når der også skal skummes mælk. Det betyder, at du kan aktivere din steam wand og brygge espresso på samme tid.

Anti-burn steamwand og varmtvandsudtag

Lelit Bianca v3’s steam wand er udstyret med en anti-burn teknologi, og det samme gør sig gældende for det varmtvandsudtag, som maskinen er udstyret med. Det vil sige, at du kan røre direkte på steameren, selv mens der produceres damp. Her vil de fleste andre espressomaskiner få en opvarmet steam wand, hvor du vil brænde dig, hvis du rører ved den. Det gør du ikke med Lelit Bianca v3 espressomaskinen, og det er efter min mening en fed detalje.

E61 gruppehoved med flow control

Lelit Bianca v3 espressomaskinen er udstyret med en paddle og en needle valve, hvor du kan regulere på det flow, hvorved espressomaskinen brygger. Det gør, at du har kontrollen i brygningen fremfor andre espressomaskiner, hvor du blot igangsætter og stopper flowet. Med Lelit Bianca v3 har du fuld flow control, og det giver anledning til at kigge helt ned i de små detaljer i din brygning.

Lelit Bianca v3: Forskelle fra v1 og v2

Lelit Bianca v3 er som sagt version 3 i Lelit Bianca serien. Det vil naturligvis sige, at den er forbedret over et par omgange efterhånden, og derfor giver det også anledning til at kigge på de områder, hvor denne Lelit Bianca espressomaskine adskiller sig fra sine forgængere. Læs om de unikke egenskaber herunder.

PID temperaturkontrol med off-set

Lelit Bianca v3 er udstyret med temperaturkontrol på en måde, hvor der virkelig kan indstilles og justeres efter præferencer. Her kan der indstilles så temperaturen falder og stiger efter præferencer under brygning også, hvilket er en unik indstillingsmulighed. Den øgede temperaturkontrol kan også indstilles på en måde, så du sikrer ønsket temperatur hele vejen fra kedel til kop, hvor espressomaskiner ellers har det med tabe temperatur, når vandet forlader maskinen og bevæger sig ud i gruppehovedet.

Avanceret flow rate

Du kan indstille din Lelit Bianca v3 espressomaskine til at køre i low- og full-flow rate efter dine præferencer, så du kan lave uhyre præcise bryggeflows med fuld kontrol. I denne kontrol ligger der også kontrol over pre-infusion, hvor du dertil kan programmere pumpestop som en del af brygningen. Det vil sige, at du kan sætte din Lelit Bianca til at gennemgå preinfusion i x antal sekunder for så at stoppe pumpen i x antal sekunder, inden den påbegynder brygningen. Mens pumpen er stoppet, vil trykket forblive intakt.

Hvad er pointen?

Avanceret flowrate, PID temperaturkontrol, paddle til kontrol af flow. Alle de her mange detaljer ved Lelit Bianca er lavet for at du kan opnå den helt ideelle smagsprofil til de kaffebønner, du vil brygge kaffe på. Det er ikke en espressomaskine til nybegynderen, der lettest muligt vil brygge en god kop kaffe. Det er til dig, der vil nørde kaffe og espressobrygning i særdeleshed.

Greb lavet i valnøddetræ

Lelit Bianca espressomaskinen er kendt for mange ting, men måske er den fremfor alt kendt for sit unikke udseende, der er præget af at alle greb er udformet i valnøddetræ. Det giver espressomaskinen et varmt udtryk, og det gør, at den adskiller sig fra espressomaskiner. Hvis du er til kombinationen mellem rustfrit stål og varm valnød, så er Lelit Biancas design måske det helt rigtige til dit køkken.

Flytbar vandtank

Vandtanken, hvori du påfylder og ’opbevarer’ det vand, der skal brygge din espresso, er særlig smart på en Lelit Bianca espressomaskine v3. Det er nemlig en flytbar vandtank, hvilket betyder, at den kan placeres på alle tre sider af espressomaskinen. Det gør, at du kan placere din vandtank der, hvor det passer dig bedst. Det er en stor fordel, hvis du har et køkken med begrænset plads.

En espressomaskine til en god pris

Det kan virke lidt vanvittigt at sige det, men Lelit Bianca v3 er faktisk bare en espressomaskine til en rigtig god pris. Jeg forstår godt, hvis du tænker, at den vejledende pris til omtrent 16.000kr umuligt kan betragtes som billig, og det har du også ret i, men det er en helt fair pris for en maskine af denne kaliber. Det er ikke mange dual boiler maskiner, du finder til den pris, og slet ikke på det niveau, som Lelit Bianca kan levere.

Stilfuld espressomaskine

Rustfrit stål, greb af valnøddetræ, flytbar vandtank, lækre detaljer… der er rigtig meget ved Lelit Bianca, som gør, at jeg vil betragte den som en stilfuld espressomaskine med høj klasse. Det er virkelig en espressomaskine, der kombinerer kvalitet og klasse, som kun meget få andre espressomaskineleverandører gør det.

Hvilke alternativer er der at overveje?

Hvis du overvejer en Lelit Bianca v3 espressomaskine, så har du sikkert også kigget på, hvad alternativerne er. Eller også er du som minimum nok interesseret i det. Lelit Mara X er så at sige i familie med Lelit Bianca v3 espressomaskinen, og det er et rigtig godt bud, hvis du synes Lelit Bianca er en lille smule for dyr. Ellers er La Marzocco espressomaskinen Linea Micra også en fantastisk espressomaskine, hvis du ikke mener, at Lelit Bianca helt var blæret nok. Og når vi snakker stilfulde espressomaskiner, er det svært ikke at nævne milanesiske Rocket.