Kaffekværn

Sådan vælger du den perfekte Kaffekværn til dig!

Når du skal vælge den rigtige kaffekværn, skal du beslutte følgende: 1) Er behovet for kaffekværnen filter-, stempel-, eller espressokaffe? 2) Skal du have en manuel eller elektrisk kaffekværn? 3) Hvor meget må den koste? 4) Hvilket design ønsker du? Her får du en guide til, hvordan du finder den rigtige kaffekværn!

Dette Indlæg er sponsoreret gennem reklamelinks

Wilfa Kaffekværne – De ultimative kaffekværne til alt andet et espresso!

Wilfa kaffekværne er perfekte til dig, der ikke behøver eller ønsker at brygge espresso. De er nemlig helt perfekte til filterkaffe, Pour Over, stempelkaffe, Aeropress og andre bryggeformer. Det er bare ikke kværnene til dig, der ønsker at lave cappuccino, café latte, espresso eller andet, der kræver en espressomaskine. 

 • Alsidige modeller i forskellige prisklasser
 • Perfekte til alt andet end espresso
 • Stilrent skandinavisk design

Eureka Mignon Kaffekværne - Perfekte som sidemakker til espressomaskinen

Hvis du læste med ovenover og tænkte, at det der med ikke at kunne kværne fint nok til espresso, det var en deal-breaker for dig. Så er det nu, du skal kigge ekstra godt med. Eureka Mignon kaffe-/espressokværnene er tæt på at være det, jeg vil kalder top-of-class. Så får du ikke meget bedre kaffekværne til hjemmebrug. Der er ikke et kæmpe spring i prisklasse fra den billigste til den dyreste model, men det skyldes simpelthen, at kværnene har så høj en standard, at de ikke kan konkurrere med andre modeller på prisen. Når det så er sagt, så er det en ganske fin prissætning du finder på Eureka Mignon kaffekværnene, hvis man tager deres kvalitet i betragtning. 

 • Genkendeligt italienske Eureka-design
 • Perfekte til espresso – og alle andre kaffedrikke
 • Ikonisk kværn

DeLonghi KG521.M DEDICA – En rigtig fin kaffekværn!

Nummer 1 på listen er DeLonghi KG521, den ultimative kaffekværn. Den er til dig, der ikke vil gå på kompromis med kvalitet og effektivitet. Med denne kaffekværn får du en kværn, der mestrer samtlige malingsgrader til perfektion. Uanset om du ønsker at brygge stempel-, espresso- eller filterkaffe, så kan du få den helt perfekte kaffe med denne kværn. Kaffekværnen har et intuitivt design, der gør den nem at anvende, hvilket blandt andet skyldes den funktionelle LCD-skærm, som kværnen er udstyret med.

 • Udstyret med koniske blade
 • Stor bønnebeholder
 • Fleksible kværneindstillinger
 • Lækkert design

DeLonghi KG79 – God kaffekværn til prisen!

Hvis du leder efter maksimal effektivitet til den laveste pris, så er denne et udmærket bud. Jeg vil anbefale DeLonghi KG79 kaffekværnen til alle, der bare gerne vil have en god og velfungerende kaffekværn, men uden den skal skabe mirakler! Kaffekværnen er fleksibel i både mængde og formalingsgrad idet den kan kværne til mellem 2-12 kopper, mens den kværner i 12 forskellige indstillinger.

 • Aftagelige blade, der sikrer overskuelig rengøring
 • 2 slibeknive
 • Sikkerhedssystem, der sikrer mod uheld

Klassisk manuel kaffemølle med håndsving

En manuel kaffemølle er det æstetiske valg til dig, der ønsker at få et pusterum fra hverdagens stress og jag. Der er noget nærmest terapeutisk ved at male sine egne bønner med manuel kraft. Kaffemøllen er perfekt til dig, der ønsker at drikke pour over-kaffe, og vil gøre hele oplevelsen så afslappet som muligt.

Er du vild med den traditionelle kaffemølle? Så finder du den her!

Hvorfor vælge en kaffekværn?

Hvis du virkelig er en kaffeelsker, der sætter pris på den allerbedste kaffe, så bør du kværne dine kaffebønner selv! Hele kaffebønner holder nemlig langt bedre på aroma, smag og intensitet end formalede kaffe gør. Derfor skal du være udstyret med en kaffekværn, som nemt, enkelt og effektivt kan kværne dine kaffebønner. 

En kaffekværn er ikke bare en kaffekværn

Der findes mange forskellige typer af kaffekværne, og det er vigtigt at vælge den rigtige. Alle har forskellige behov, så derfor er det vigtigt, at du finder lige den kaffekværn, der passer dig bedst! Når det kommer til at vælge kaffekværne, skildrer man mellem forskellige slags: Manuelle kaffekværne og elektriske kaffekværne. Den elektriske kaffekværn er typisk den meste effektive, men man må ikke undervurdere den æstetik og charme, som den manuelle kaffekværn bidrager med!

Kværn efter den ønskede bryggemetode

Ligesom, at der findes mange forskellige bryggemetoder, så findes der også forskellige kværnemetoder. Det er afgørende at tænke formalingsgraden ind i din brygning, så du får den ønskede intensitet og smag i din kaffe. Herunder får du et kort overblik over, hvordan du kan skelne i kravet til formalingsgraden. Espressobryg: Hvis du foretrækker espressobryg, vil du skulle kværne bønnerne i en meget fin formalingsgrad. Derudover vil du også skulle sigte efter at opnå en ret præcis ensartethed i formalingsgraden. Til dette formål vil du skulle anvende en kaffekværn, der sikrer præcision, hvilket ofte ikke vil være tilfældet med de manuelle kaffekværne. Er du ægte espresso-entusiast, så ville jeg gå med #1 på listen her, og investere i en DeLonghi KG521. M Dedica kaffekværn.
Filterkaffe: Til filterkaffe skal du sigte efter en fin formalingsgrad. Der er ikke helt samme krav som til espressobryggen, men det er tæt på. Dette skyldes den måde, hvorpå kaffen brygges på i en filtermaskine, da formalingsgraden er afgørende for, hvorvidt vandet kan løbe igennem kaffen. Vil du være 100% sikker på, at din filterkaffe opnår korrekt malingsgrad, så kan du vælge en kaffemaskine med indbygget kværn. Men en kaffemaskine med kværn foregår malingen af kaffebønnerne og brygningen af kaffen i én enkelt maskine, hvilket vil være at foretrække for dig, der udelukkende drikker filterkaffe. Skal du kværne kaffe til andre formål, så skal du hellere vælge en af de separate kaffekværne, som du finder her på siden.
Stempelkandekaffe: Stempelkaffen er den eneste bryggedisciplin, hvor du skal gå efter en grov malingsgrad. Stempelkaffe opnår stigende popularitet på grund af dens smarte og hurtige måde at brygge på. Men hvis du anvender formalet kaffe, når du brygger din stempelkaffe, så begår du altså en kæmpe fejl! Det er simpelthen et krav, at du anvender hele kaffebønner! Stempelkaffe er nemlig en meget simpel bryggeform, og derfor er det ekstravigtigt, at man gør det ekstra lækkert, der hvor det kan lade sig gøre. Derfor skal du altid sørge for at brygge din stempelkande med friskkværnet kaffe.

Kæl for sanserne med en kaffekværn

En kaffekværn sikrer bedre aroma, smag og intensitet i din kaffe. Men det er ikke kun dine smagssanser, at den friskbryggede kaffe kæler for. Der findes næsten ikke noget bedre end et rum, der fyldes med duften af friskkværnede kaffebønner. Kombinationen af den ultimative kaffesmag og den lækre duft af friskkværnede kaffe, gør kaffeoplevelsen lidt ekstra luksus. På den måde får du fornemmelsen af kaffebar hjem til dig!

Er en kaffekværn dyr?

En kaffekværn fås i flere prisklasser. Afhængigt af hvilken kvalitet du ønsker din kaffekværn i kan kværnen koste alt fra et par hundrede kroner til et par tusinde kroner. Hvis du har et behov, der kræver det bedste af det bedste, så kan en kaffekværn godt være en smule dyr, men er du tilfreds med enhver form for friskkværnet kaffe, så kan du virkelig slippe afsted med en billig pris!

Wilfa kaffekværne – Værd at tage med i overvejelserne

Hvis du skal have en rigtig god kaffekværn til prisen, og ikke har nogle intentioner om at brygge espresso eller lignende på den. Så er Wilfa kaffekværnene altså et rigtig godt bud på en god kaffekværn til en overkommelig pris. 

Kaffekværn på tilbud

Som så meget andet, så sker det også, at kaffekværne kommer på tilbud. Derfor er det altid vigtigt at have for øje, når du skal købe en kaffekværn! Jeg vil dog fraråde at vælge en kaffekværn udelukkende fordi den er på tilbud. Men finder du den perfekte kaffekværn til dig på, så er det da bare en win-win! Hvis du leder efter en kaffekværn, kan du gå på udkig i det fulde udvalg lige her!

Kaffekværn til baristakaffe?

Hvis du ønsker at lave vaskeægte baristakaffe, så burde du virkelig overveje at investere i en semiautomatisk espressomaskine! Det er efter min mening den eneste rigtige måde at lave lækker baristakaffe i hjemmet. De fleste espressomaskiner er udstyret med en indbygget kaffekværn, og derfor vil du ikke behøve en separat kaffekværn ved siden af. Skal du have den perfekte kaffekværn til baristakaffe, bør du anskaffe dig en Eureka Mignon Specialita. Her kan du læse min guide om Eureka Mignon Specialita vs Perfetto vs Silenzio.

Kaffekværn til både espresso og filterkaffe

Leder du efter en kaffekværn, der kan bruges til både filterkaffe, stempelkaffe og espresso? Så er Baratza Sette 270 kaffekværnen måske det bedste bud. Det er i hvert fald en kaffekværn, der er meget taknemmelig, når det kommer til at finde tilbage til kværnindstillinger, du tidligere har haft succes med. Og kan den så kværne fint nok til espresso alligevel? Uden problemer.