Starbucks kaffekapsler

Starbucks kaffekapsler til Nespresso®

Der findes et hav af forskellige Starbucks kaffekapsler til Nespresso®. Eller det kan i hvert fald godt føles sådan. Måske kender du forskellen på Lungo, Ristretto og Espresso, men alligevel kan det virke lidt som en jungle at finde rundt i Starbucks’ enorme udvalg. Derfor kan du her finde information om hver enkelt af Starbucks Nespresso®-kapselvarianter, så du aldrig mere behøver at købe noget, der ikke lige passer din smag. Guiden vil føre dig igennem Starbucksvarianterne: Lungo House Blend, Lungo Pike Place Roast, Espresso Roast, Blonde Espresso Roast, Colombia, Caffé Verona Espresso, og Sumatra Espresso.

Dette Indlæg er sponsoreret gennem reklamelinks

Starbucks Lungo House Blend kaffekapsler

Lungo House Blend er en god almindelig kop kaffe til den vante kaffedrikker. Det er ikke denne kop kaffe, som du skal kaste dig ud i den første gang, du prøver kræfter med den dejlige varme drik. Med Lungo House Blend har vi at gøre med en kop kaffe, der er stærk og fyldt med god, lækker og rund smag. Konsistensen er som med alle kaffetyperne her på listen helt fabelagtig, det er virkelig et område, som Starbucks har perfektioneret! Starbucks Lungo House Blend er en klassisk kop kaffe, der afholder sig fra at blive kedelig. Der er spændende smagsnuancer i, men det bliver på ingen måde eksperimenterende. En god kop kaffe hele vejen igennem, til dig der elsker kaffe. Den nydes bedst sort, hvis du spørger mig, men du kan sagtens tilføje lidt mælk, hvis du foretrækker dette. For eksempel kan det være nødvendigt, hvis smagen bliver for kraftig for dig, men ellers skal du måske rykke videre til en af de andre kaffetyper her på

Herunder kan du læse specifikationer om Lungo House Blend.

Koptype: Kopstørrelsen på denne kop ligger i navnet, det er en lungo. Lungo kaffekapsler er det vi herhjemme ofte vil omtale som den mest ’almindelige’ kop kaffe, da dens størrelse giver en god og stor kop kaffe, som man kan nyde, mens man suger hyggen til sig.

Smag: Starbucks Lungo House Blend giver en smag af karamel, mellemristede bønner, nødder og sødme.

Styrke: Kraftig (8/10)

Kapselmateriale: Aluminium

Lungo Pike Place Roast

Du risikerer at blive forelsket i denne kaffe fra Starbucks, for den har det hele. Lungo Pike Place Roast er efter min mening noget nær den perfekte kop kaffe, og når det kommer til mine smagspræferencer, er der kun én kaffe her på listen, der kan toppe den. Men det kommer vi til senere. Lungo Pike Place Roast er udformet med det formål at være den perfekte kop kaffe til enhver tid. Starbucks har oplevet en stigende tendens til at folk har kaffe med på farten, det er ikke længere noget, der udelukkende hører sig morgenstunden og eftermiddagen til. Smagen er blød og skarp på en og samme tid, og du får en kraftfuld kop kaffe, der ikke er overgjort med bitterhed. Den rammer balancen mellem smag og power helt perfekt, og det kan beskrives som en god kop kaffe, der passer alle kaffedrikkere til hver en tid på dagen.

Herunder kan du læse specifikationer om Lungo Pike Place Roast

Koptype: Lungo

Smag: Starbucks Lungo Pike Place Roast smager af aromatiske Arabica kaffebønner, et hint af chokolade, mellemristede bønner og ristede nødder. Alt i alt en rund og dejlig smag.

Styrke: Mellemkraftig (7/10)

Kapselmateriale: Aluminium

Espresso Roast kaffekapsler fra Starbucks

Vi bevæger os for en stund væk fra lungo. Den næste kaffe på listen er nemlig Starbucks’ Espresso Roast, som har alt, hvad du ønsker dig af en god espresso. Er du nybegynder inden for kaffeverdenen kan du roligt gå videre i listen, det her er ikke noget for dig. Her er intensiteten på et maksimum. Denne kaffetype egner sig allerbedst til at lave ristretto eller espresso, men foretrækker du lungo i en meget stærk variant, så kan den faktisk også bruges til det. Jeg vil anbefale denne kaffetype til dig, hvis du er glad for små og kraftige kopper kaffe.

Herunder kan du læse specifikationer om Espresso Roast fra Starbucks

Koptype: Espresso

Smag: Espresso Roast fra Starbucks smager af de aromatiske arabica bønner, som den er brygget på, mens den har en skarp intensitet af mørkristede bønner i sig. Det er en stærk og bitter kaffeoplevelse, der venter dig med denne kop kaffe, og det er på den helt rigtige måde!

Styrke: Kraftig (10/10)

Kapselmateriale: Aluminium

Blonde Espresso Roast

Blonde espresso roast fra Starbucks er den form for kaffekapsel, jeg ville anvende til at lave kaffedrinks. Så er du til cappuccino, café latte, cortado eller lignende, ja så er det altså de her kaffekapsler, jeg anbefaler. Grunden til, at Blonde Espresso Roast fra Starbucks netop er god til at bruge sammen med mælk, er fordi den har en naturlig sødme fra kaffebønnerne kombineret med en rund smag uden brændte noter. Sådanne brændte noter vil man for eksempel få med den almindelige espresso roast, da den bliver for kraftig i smagen, og dermed ikke komplimenterer mælken på samme måde. Så Blonde Espresso Roast er den klare anbefaling til dig, der gerne vil lave kaffedrinks med mælk.

Herunder kan du læse specifikationer om Blonde Espresso Roast fra Starbucks

Koptype: Espresso

Smag: Blonde Espresso Roast fra Starbucks smager af den naturlige sødme fra kaffebønnerne samt mildt ristede bønner. Det er kaffens egen sødme, der vinder sig frem i denne kaffekapsel, hvilket gør den så fantastisk i kaffedrikke.

Styrke: Mild (4/10)

Kapselmateriale: Aluminium

Colombia

Denne kaffekapsel er min ubestridte favorit. Jeg har smagt et utal af forskellige kaffekapsler, og aldrig fået en der helt har kunne leve op til det niveau, som Starbucks’ single origin kaffekapsel ’Colombia’ har sat for dagen. At kaffen er single origin betyder direkte, at den har ét oprindelsessted. I kan næsten gætte hvorfra, nemlig det sydamerikanske land: Colombia. Det er ikke tilfældigt, at netop Colombia er blevet valgt til denne kapselkaffe. Kaffedyrkningen i det sydamerikanske land er kendt for at foregå i en højdeplacering på bjergsiderne. Det har kaffeplanterne – og især de anvendte Arabica-kaffebønner – rigtig godt af, og det forplanter sig i smagen. Dermed får du med lige netop Colombia kaffekapsler fra Starbucks, en helt fantastisk mulighed for at brygge Lungo til perfektion hver gang! Her får du en kop kaffe, der smager dejligt, uden at den overrumpler dine smagsløg i hverken bitterhed eller styrke.

Herunder kan du læse specifikationer om Colombia fra Starbucks

Koptype: Lungo

Smag: Aromatisk arabica, Mellemristede bønner, nødder, frugt, en god kop kaffe, der har en rund smag af dejlig kaffe.

Styrke: Mellem (6/10)

Kapselmateriale: Aluminium

Caffé Verona Ristretto

Vi vender tilbage til en stærkere kaffe med den udsøgte Caffé Verona Ristretto fra Starbucks. Denne kaffe er døbt som en hyldest til de italienske kaffetraditioner, og det lever videre i smagen. Kaffen blev først lavet i Seattle af en barista på en af kaffebarerne, og dens umiddelbare popularitet har gjort, at den er blevet en del af det faste sortiment. Med Caffé Verona Ristretto får du en mørkristet kaffe med noter af karamel og mørk kakao. Det giver god styrke og bidrager også med en vis bitterhed. Men kaffen er perfekt for dig, der er vild med kaffe, kaffens aroma, bitterhed og styrke, men også godt kan lide, at der leges en smule med smagsnuancerne. Jeg vil anbefaler, at denne kaffekapsel bruges til at lave lige netop den kopstørrelse kaffe, den er designet til; nemlig espresso!

Herunder kan du læse specifikationer om Caffé Verona Ristretto fra Starbucks

Koptype: Espresso

Smag: Kakao, Karamel, Mørkristede bønner

Styrke: Kraftig (9/10)

Kapselmateriale: Aluminium

Sumatra Espresso

Ligesom det var tilfældet med lungoen fra Colombia, er der med Sumatra Espresso tale om en single origin kaffekapsel. Alle kaffebønnerne har haft sin opdyrkelse i Sumatra i Indonesien, for at kunne lave denne kaffe. Det giver en unik kant på denne espressokapsel, da du i kaffens bløde smag vil opleve noter af urter og meget mild syrlighed. Måske er det ikke noget du forbinder med kaffe som sådan, men det giver virkelig en speciel kaffeoplevelse på en helt fantastisk måde. Selvom der med denne Sumatra Espresso Roast er tale om en kaffekapsel designet til at brygge espressokaffe, vil den også sagtens kunne bruges til at brygge en større kop kaffe som Lungo, hvor den vil bidrage med et ekstra twist, som komplimenterer kaffens styrke.

Herunder kan du læse specifikationer om Sumatra Espresso fra Starbucks

Koptype: Espresso, kan bruges til lungo.

Smag: Krydderier, urter, mild syrlighed, intens, mørkristede bønner

Styrke: Kraftig (9/10)

Kapselmateriale: Aluminium

Lungo, Ristretto, Espresso – Hvad er forskellen?

Det er ikke sikkert du kender forskellen på de tre kaffetyper som Nespresso® og Starbucks ofte skelner imellem. Nemlig Lungo, Ristretto og Espresso. Men herunder kan du lige få en superkort og overskuelig oversigt over, hvad der karakteriserer de forskellige typer.

Espresso: En lille men god og kraftig kop kaffe. Her vil du ofte få en stærk og intens kop kaffe, og hvis du drikker den som et espressoshot, så er det et godt skud af koffein, du får i kroppen på kort tid. Men det er også espresso, der ofte benyttes til at lave kaffedrikke som café latte, ortado, cappuccino med mere. Nogle espressoer er bedre end andre, når det kommer til at blande dem med mælk, og det har du måske allerede opdaget, hvis du har læst hele listen igennem.

Lungo: Lungoen er det jeg vil kalde for en ’almindelig’ kop kaffe. Det er en stor og fyldig kop kaffe, der kan nydes i ro og mag, gerne med lidt sødt til ganen ved siden af. Mængden af kaffebønner, der benyttes til en lungo, er det samme som til en espresso. Forskellen er i vandmængden. Den er nem at justere, når du har en Nespresso® maskine, og derfor er der også enkelte espressokapsler, som du faktisk kan brygge lungo af, hvis du er til stærk kaffe. Når jeg siger ’almindelig’ kaffe tænker du normalt på filterkaffe, og selvom der ikke er noget galt med filterkaffe, så er det altså et helt andet nydelsesniveau du opnår med lungo kaffekapsler fra Starbucks til din Nespresso® maskine!

Ristretto: En stærk og skarp kop kaffe med en masse intensitet og kraft pakket ind i en lille kop kaffe. Det er ikke noget du finder mange steder i de danske hjem, men på caféer i især Sydeuropa vil du nemt kunne få sådan en kop kaffe serveret. Det kræver måske sin tilvænning, men det er en kaffetype, der kan få dig til at sætte pris på smagen af kaffen.

Anbefalede vandmængder

Lungo anbefales at brygges med 110ml vand.

Espresso anbefales at brygges med 40ml vand.

Ristretto anbefales at brygges med 25ml vand.

Aluminiumskapsler – Skåner din maskine og miljøet

Alle kapslerne på listen her er aluminiumskapsler. Det har to fordele, som man ikke skal underkende. Aluminiumskapslerne skåner din Nespresso® maskine, og forlænger dermed levetiden på din maskine. Det er den mest skånsomme kapseltype på markedet overhovedet, og det gælder ikke kun overfor din maskine. Aluminiumskapsler, som dem Starbucks indkapsler deres kaffe i, er nemlig også de mest skånsomme for miljøet! De kan genanvendes, så det er ikke dumt at have en kapselskraldespand, hvor du kan lægge de brugte kapsler.

Stadig i tvivl?

Er du stadig i tvivl om hvilke kaffekapsler du skal vælge? Måske er det slet ikke Starbucks kaffekapsler, der er det bedste for dig. Det er helt okay, du kan tjekke vores guide til at vælge de rigtige kaffekapsler lige her. Eller få det helt generelle overblik over kaffekapsler her. Der er selvfølgelig også den mulighed, at du er kommet helt galt afsted ved at ende på den her liste, og kapselkaffe slet ikke er noget for dig. Er det tilfældet, så kan du læse om alle mulige andre former for kaffebrygning lige her. 

Starbucks kaffekapsler til Dolce Gusto

Udover at lave kaffekapsler til Nespresso®, så laver Starbucks også kaffe til mange andre kaffemaskiner. En af disse er kaffeproducenten Dolce Gustos maskiner. Så hvis du leder efter smagfulde kaffekapsler til din Dolce Gusto-kaffemaskine, så kan du altså med rette klikke på knappen, og se det brede udvalg af kaffekapsler, hvortil du også vil finde det brede udvalg fra Starbucks! Er du i tvivl om hvilken variant fra Starbucks du skal vælge til din Dolce Gusto kaffemaskine, så kan du med rette følge smagsguiden her på siden, selvom den oprindeligt er rettet mod Nespresso®-kapslerne fra Starbucks. Starbucks holder nemlig den samme kvalitet i deres kaffeprodukter på tværs af de forskellige kaffemaskiner, der benyttes til at brygge den.