Italienske Kaffemaskiner

De bedste italienske kaffemaskiner

Her på siden vil jeg gennemgå de bedste italienske kaffemaskiner på markedet. Jeg vil hovedsageligt beskæftige mig med espressomaskiner, som henvender sig til den lidt mere seriøse kaffedrikker, men jeg vil også have en lille ekstra overraskelse med til sidst, som måske er perfekt til dig, der ikke har mindst 5.000kr til en espressomaskine.

Nuova Simonelli Oscar II: Den bedste italienske kaffemaskine til prisen

Nuova Simonelli 2 er kendt for at være den espressomaskine på markedet, hvor du måske får allermest maskine for pengene. Espressomaskinen er designet i et yderst stilsikkert design, der med sin enkelthed og klasse trækker på sine italienske rødder. Med maskinen får du masser af power. Desuden får du en espressokvalitet, der kan tilfredsstille selv de største kritikere, og samtidig er den rigtig nem at betjene. Mange beundrere af Oscar 2 har kaldt espressomaskinen den perfekte begyndermaskine, til dig der skal i gang med espresso, og det kor vil jeg gerne tilslutte mig. Jeg mener dog ikke, at den kun egner sig til begyndere, da den som sagt vil kunne tilfredsstille selv de mest kræsne kaffeentusiaster.  

Rocket espressomaskiner: Italiensk design til fingerspidserne

Rocket espressomaskinerne emmer af italiensk design. Espressomaskinerne er enkle og komplekse på en og samme tid. De henvender sig ikke på samme måde til begynderen som Oscar II gør det, hverken i funktionalitet eller prisleje. Til den lidt mere kyndige espressoelsker, vil den dog kunne blive din drømmemaskine. De italienske kaffemaskiner fra Rocket er håndlavede i Milano, så den italienske autenticitet er ikke til at tage fejl af. Min personlige favorit i Rocket espressomaskine-serien er Rocket Appartamento, da jeg mener den rammer et fornuftigt leje mellem pris og kvalitet. Samtidig er den udformet i et kompakt design, der gør den oplagt i forhold til at have i en lejlighed. Det er også deraf navnet Appartamento er udsprunget. Espressomaskinen er dog meget kraftfuld, så den har rigeligt til at forsyne langt mere end en lejlighed med god espresso.

Du kan læse om alle de italienske Rocket espressomaskiner herunder.

La Marzocco: De italienske kaffemaskiners godfather

La Marzocco er kongen af italienske kaffemaskiner, og det Firenze-baseret kaffehus er efter min mening også kongerne af espressomaskine-verdenen i det hele taget. Men de ved det også godt, og priserne er også derefter. Med en La Marzocco espressomaskine får du italiensk design i en grad, hvor ingen andre espressomaskiner efter min mening kan følge med. Det gælder uanset om du vælger La Marzocco GS3-modellerne eller løber afsted med den klassiske Linea Mini-model. Efter min mening er La Marzocco Linea Mini dog den model du skal gå efter. For det første er den væsentligt billigere end de andre, og for det andet kan den levere på så højt niveau, at du formentlig kommer til at overgå din lokale kaffebar med længder.

Italiensk Kaffekande

En italiensk kaffekande er en smart måde at brygge kaffe på. Det er ikke som sådan en italiensk kaffemaskine, men det er i hvert fald en italiensk kaffebrygger af en slags. Det er klart den billigste kaffebrygger på listen, og den brygger også fremragende kaffe, men det er ikke den samme luksus, som du får med en espressomaskine. De italienske kaffekander fra Bialetti er til gengæld lige så italienske og autentiske som de andre kaffebryggere her på listen. 

Italienske kaffekværne

Ingen af de ovenstående italienske kaffemaskiner er udstyret med en indbygget kaffekværn. Derfor skal du altså også forsyne dig med sådan en. Her foreslår jeg helt naturligt, at du selvfølgelig skal have en italiensk kaffekværn til din nye italienske kaffemaskine. Her er topproducenten til hjemmebrug Eureka. Jeg er personligt vild med alle kaffekværnene i Eureka-mignon-serien, og du kan læse om både Eureka Mignon Specialita, Perfetto og Silenzio herunder.

Hvorfor vælge en italiensk kaffemaskine?

Du skal vælge en italiensk kaffemaskine, fordi de italienske fabrikanter forstår at levere både når det kommer til kvaliteten af maskinernes funktionalitet samt stilen i designet. Derudover trækker de italienske espressotråde så langt tilbage i historien, at produkterne er blevet forbedret og justeret gennem hundredevis af år. Dette kan du blandt andet se ved, at Nuova Simonelli Oscar 2 er en efterfølger og forbedring af den tidligere Oscar. En lignende udvikling vil du se ved La Marzocco Linea Mini, som er opstået på baggrund af, at man skulle lave den perfekte espressomaskine til mindre kaffebarer rundt omkring i verden. Nu kan du så bare få den hjem til dig selv også.

Findes der andre italienske kaffemaskiner?

Udover Nuova Simonelli, Rocket og La Marzocco findes der en lang række andre italienske kaffemaskiner. På stående fod kan jeg nævne de italienske kaffemaskiner: La Marzocco, Rocket, Nuova Simonelli, DeLonghi, Gaggia, Rancilio, Lelit Bianca og Saeco. Men der findes mange, mange flere derude, dette er blot en samling af mine favoritter.