Bubble tea opskrift: Sådan kan du lave bubble tea hjemmefra

Du laver bubble tea ved at 1) Varm først 1.25 liter vand, 2) Tag nu en ny gryde og kog 1 liter vand, hvortil du tilføjer 2 dl perler og lader dem koge i 5 minutter, 3) Dræn vandet og skyl perlerne i koldt vand, 4) Tilsæt isterninger, te, sirup og mælkepulver.

Bubble Tea opskrift

Det var den korte version; Herunder vil du kunne læse en udvidet og mere uddybende guide til, hvordan du bedst muligt kan lave bubble tea hjemme ved dig selv!

  1. Start ud med at varme det vand, du skal bruge til at brygge teen. Hvis i er to personer, der skal drikke te, anbefaler jeg at varme 1.25l vand. Når vandet er varmet til den ønskede temperatur, kan du lægge teblade/tebrev i, så teen brygges mens du forbereder resten.
  2. I step 2 skal du tage en ny gryde og fylde 1 liter vand i. Her tilføjer du 2dl perler/bobler – du bestemmer selv om du foretrækker bobaperler eller tapiokaperler, og brygningsmetoden er den samme med alle smagsvarianter.
  3. Lad vandet med perlerne koge i ca. 5 minutter – eller til perlerne flyder op til overfladen
  4. I dette trin skal du tilberede din Bubble tea, så den bliver færdig og passer din smag. Derfor behøver du heller ikke følge dette trin 100%, men det er en god vejledning til en smag, de fleste kan lide! Start med at hælde godt med isterninger i glassene, tilsæt derefter 250ml af den friskbryggede te i hvert glas. Når du har gjort det, kan du supplere med mælkepulver og frugtsirup – her er anbefalingen herfra, at du tilsætter 2 teskefulde mælkepulver, mens du tilføjer 1-2 teskefulde af din favoritsirup.
  5. Sidste trin er at smage din Bubble Tea til, og tilsætte mere te, mælkepulver eller sirup, afhængigt af hvad dit behov er. Måske er din bubble tea allerede helt perfekt, og så er det bare med at læne sig tilbage og nyde drikken 😉

Hvad skal man bruge til Bubble Tea?

Nu har du fået guiden, her kan du så få et overblik over, hvad man skal bruge, for at lave den helt perfekte omgang bubble tea! Det du skal bruge er: Bobaperler (Eller tapioka perler), Frugtsirup, Te, Sugerør og tefiltre. Har du alle de ting, så har du det du skal bruge for at kunne lave Bubble Tea. Tingene kan du købe separat, men ellers kan du finde dem lige her, samlet i et smart Start-kit.

Skal man vælge Tapioka- eller Boba-perler?

Om du vælger at tilberede din mate te med Tapioka-perler eller boba, det er sådan set op til dig. Men vælger du at købe det føromtalte start-kit, så er det boba-perlerne, du får med i købet. Det er også dem jeg umiddelbart vil anbefale, da det også er Boba-perler, du finder på diverse Bubble Tea-caféer rundt omkring i landet. Dermed er det nok også den form for bobler/perler, som du søger. Men i bund og grund ligger hele forskellen i konsistensen.

Bubble Tea på restaurant, bar eller café

Vil du hellere bare nyde din bubble tea uden selv at skulle sørge for at lave den først, så kan du lægge vej forbi en af de mange bubble tea-caféer, som findes i Danmark. Drikkens enorme popularitet har gjort, at det er eksploderet med caféer i hele landet, men jeg har gjort det hårde arbejde for dig og samlet et overblik over de bedste caféer i de store danske byer: Se dem her.