Gaggia Classic Pro espressomaskine – Leverer over sin prisklasse

Gaggia Classic Pro espressomaskinen er en lille kompakt italiensk espressomaskine, som har mange fantastiske egenskaber – i forhold til den ellers meget overkommelige pris, som maskinen er sat til. Her på siden vil jeg gennemgå Gaggia Classic Pros mest essentielle egenskaber, samt give et indblik i hvem maskinen ville passe perfekt til, samt hvem der måske ikke ville blive tilfredsstillet af den italienske espressomaskine.

Dette indlæg er finansieret gennem reklamelinks

En semiautomatisk espressomaskine i den billigere ende

Lad os starte med prisen. En Gaggia Classic Pro espressomaskine er helt bestemt det, jeg vil klassificere som en billig semiautomatisk espressomaskine. Med en standardpris på lige omkring 3.000kr er det svært at finde espressomaskiner, der kan konkurrere med Pro-udgaven af denne espressomaskine, hvorfor den bestemt er en overvejelse værd, hvis du ikke ønsker at springe banken, men gerne vil i gang med at brygge espresso på et højt og måske lidt mere nørdet niveau.

Ny og bedre damper end Gaggia Classic

Måske undrer du dig over, hvad der er særligt ved Gaggia Classic Pro sammenlignet med den traditionelle Gaggia Classic espressomaskine. Her er det primære, at der er kommet en ny og forbedret damper på maskinen, hvilket gør en verden til forskel. Den tidligere model fra Gaggia kunne godt opvarme mælke, men var ikke i stand til at danne den form for mikroskum, som er nødvendig, hvis du vil lave Latte Art.

3-vejs-ventil: Altid ren maskine – og ingen skidt i kaffen

Normalt når du går med de lidt billigere espressomaskiner, vil der ikke være en 3-vejs-ventil, da det er en form for luksus, du simpelthen må undvære i det prisleje. Men med en Gaggia Classic Pro får du faktisk netop en 3-vejs-ventil, selvom du ikke skal smide kassen for maskinen. Dette sætter maskinen i kategori med maskiner som Nuova Simonelli Oscar 2 og Rancilio Silvia inden for dette område. Ventilen sikrer, at der ikke løber kaffe den gale vej, og du skulle gerne altid have ren og tør puck, der er lige til at slå ud af portafilteret.

Ikke perfekt temperaturstyring – Men hurtig opvarmning

Du får ikke en perfekt temperaturstyring med en Gaggia Classic Pro, og dette kan man heller ikke forvente i det prisleje som maskinen ligger i. Til gengæld får du en rigtig hurtig opvarmning, hvor du allerede efter 3-5 minutter vil kunne gå i gang med at brygge din espresso. Varmeveksler eller Dual Boilers hører sig væsentligt dyrere modeller til, hvilket du skal op i maskiner som Rocket espressomaskiner som Appartamento, eller en af de billigere løsninger i form af oscar 2 eller musica.

En god espressomaskine for dig der ønsker god kvalitet – uden det er perfekt hver gang

Gaggia Classic Pro har ikke PID, mens maskinen har en standardindstilling med 15 bars tryk. Derfor kan den være svær at håndtere, og hvis du ønsker en decideret hobby bestående af kaffenørderi i en mere seriøs form, så er Gaggia Classic Pro måske ikke for dig. Men ønsker du en espressomaskine, der kan levere espressoskud fra en rigtig høj hylde, så kan maskinen være helt perfekt til dig. Men faktum er, at du må leve med nogle udsving i kvalitet, hvis du går med Gaggia Classic Pro. Dog er der tale om en maskine, der kan levere rigtig god kaffe.

Single boiler-maskine: Der går tid fra bryg til damp

Fra du har trukket dit espressoskud til du kan dampe din mælk, vil der gå ca. 30 sekunder, da varmelegemet kun er bestående af en enkelt boiler. Derfor skal den arbejde, der hvor fokus er. Du kan dermed ikke hoppe direkte fra bryg til damp, men det er ikke et kæmpe minus, da du blot skal vente ca. 30 sekunder, før maskinen er klar.