Jura kaffemaskiner | Fuldautomatiske espressomaskiner

Når det kommer til fuldautomatiske espressomaskiner, er schweiziske Jura en af de absolutte bedste mærker. Jeg mener, at producenterne SageSiemens, Rocket, Nuova Simonelli Oscar 2 og selvfølgelig Jura er nogle af dem, du bør overveje, hvis det er en du leder efter en god espressomaskine, du er interesseret i. Her på siden hjælper jeg dig med at få et overblik over espressomaskinerne fra netop Jura, så du kan træffe det rigtige valg for dig!

Dette Indlæg er sponsoreret gennem reklamelinks

Hop direkte ned og læs om din udvalgte jura kaffemaskine:

Jura E8 EC Model

Jura E8 er blevet opdateret med en ny EC-model. E8-modellen fra Jura er en af favoritterne på kaffemarkedet, og du vil finde den i utallige hjem rundt omkring i verden. Dette skyldes, at Jura E8 kaffemaskinen simpelthen er en fantastisk fuldautomatisk espressomaskine, med masser af fordele. Disse fordele vil jeg forsøge at give dig et overblik over, så du kan blive klogere på, om det er netop denne espressomaskine, som du skal have fingrene i.

Tilpas selv intensiteten af kaffen

Med Jura E8 kan du tilpasse kaffen til dine personlige favoritsmage. Jura E8 tilbyder hele 8 forskellige kaffestyrker, hvilket vil sige, at du ret detaljeret kan tilpasse kaffen i forhold til den styrke og intensitet, som du foretrækker. Det gør også, at alle i hjemmet kan blive tilfredse med kaffen, da i kan brygge samme kaffedrikke med forskellig intensitet.  

Brugervenligt skærmdisplay, der er til at se

Langt de fleste fuldautomatiske espressomaskiner er udstyret med et eller andet form for display, hvorpå du kan vælge hvilken kaffedrik, der skal brygges. Ofte endda kun med et enkelt tryk, så maskinen har denne her OneTouch-brygning, som det altså også er tilfældet for Jura E8. Nogle fuldautomatiske espressomaskiner har dog kun et relativt lille display, og det kan derfor være svært for nogle at se og vælge de rigtige drikke. Med Jura E8 får du et stort display, der samtidig er enormt brugervenligt – og det ser samtidig rigtig stilet ud.

Større vandtank end langt de fleste andre maskiner

Jura E8 er udstyret med en vandtank, der kan rumme op til imponerende 1.9 liter vand. Det vil sige, at du ikke hele tiden skal genopfylde vandtanken, hvilket er rigtig rart. Mange espressomaskiner rummer kun omkring 1 liter vand, og her er det altså rart, at du med Jura E8 kan brygge ca. dobbelt så meget kaffe, før du skal til at genopfylde vandtanken igen. Derudover er det også værd at nævne, at det anbefales, at du afkalker maskinen ca. en gang hver anden måned, så du undgår, at der kommer nogle komplikationer med maskinen. På den måde forlænger du nemlig kaffemaskinens levetid markant!

10 Kaffedrikke – udsøgt kvalitet

Espresso, Doppio, Cortado, Espresso Macchiato, Americano, Café Crème, Lungo, Flat White, Cappuccino og Latte Macchiato er alle mulige at brygge med en Jura E8. Så jeg tør næsten godt love, at du kan få brygget din favoritkaffe. Der er i øvrigt ikke en finger at sætte på kvaliteten af disse drikke, der er brygget med en præcision, hvor det er lige før, at baristaen nede på den lokale café ikke kan følge med.

Mulighed for at betjene via WiFi

Jura E8 er WiFi-kompatibel – det kræver dog et tilkøb af Jura Smart Connect, der koster 595kr. Det er efter min mening ikke en nødvendighed at have med, men hvis du sætter pris på smarte gadgets, så kan det sagtens være pengene værd for dig. Med Jura Smart Connect får du mulighed for at ’bestille’ kaffedrikkene fra maskinen via appen, samtidig med, at du kan justere på drikkene inde i appen.

Alt i alt er Jura E8 en ret fantastisk fuldautomatisk espressomaskine, der også ligger i et rigtig fornuftigt prisleje sammenlignet med andre espressomaskiner af samme kvalitet.

Jura Z10 Aluminium Black kaffemaskine

Z10 kaffemaskinen fra Jura er en helt fantastisk fuldautomatisk espressomaskine, der kan stort set alt, hvad man kan forvente af en fuldautomatisk espressomaskine – og måske endda lidt mere til. Med Jura Z10 espressomaskinen bevæger vi os op i et prisleje, hvor det begynder at blive lidt mindre prisvenligt, men samtidig kommer det også med en masse luksus. Så denne kaffemaskine kan godt være den rigtige for dig, hvis du stiller høje krav til din kaffeoplevelse.

Verdens første Hot & Cold fuldautomatiske espressomaskine

Jura Z10 er verdens første fuldautomatiske espressomaskine, hvor du har mulighed for både at brygge ’almindelige’ kaffedrikke, og samtidig kunne brygge drikkende som coldbrew også. Hvis du vælger at benytte dig af coldbrew-metoden er det dog vigtigt, at du fylder vandtanken op med koldt vand lige inden brygning, og for den perfekte oplevelse, er det også anbefalelsesværdigt, at du lige smider et par isterninger i dit glas inden brygning.

32 Forskellige kaffespecialiteter

Med Jura Z10 kaffemaskinen får du mulighed for at brygge 32 forskellige kaffespecialiteter – alle ved blot et enkelt tryk på touch-skærmen. Så jeg tør godt garantere, at du kan få dine favoritdrikke med denne maskine, og meget mere til! Måske synes du, at det virker unødvendigt med så mange forskellige muligheder, men jeg kan kun sige, at det altid er sjovt at prøve noget nyt – måske finder du en ny favorit? Og så skal man også huske, at man i løbet af sådan en kaffemaskines levetid vil få mange forskellige gæster på besøg, så det er jo bare en fordel, at de alle vil kunne netop deres favoritdrik.

Verdensklasse kaffebrygning

Jeg vil ikke gå for meget i detaljer med, hvordan brygningen foregår, men jeg vil dog nævne, at der virkelig er styr på brygning med denne maskine. Med Jura Z10 får du nemlig automatisk kværnjustering, Juras Pulse Extraction Process, intelligent forvarmning af bryggerkammeret og meget mere. Med andre ord har Jura tænkt på det hele, så brygningen af din kaffe kan nå et niveau, du aldrig bliver træt af.

Jura Z10 kaffemaskinen har med andre ord utroligt mange lækre funktioner, og det er virkelig svært at finde noget at sætte en finger på. Så hvis du vælger at gå med netop denne kaffemaskine fra Jura, så tror jeg bestemt ikke, at du kommer til at fortryde dit valg.

JURA ENA 8 Touch (Udgået)

JURA ENA 8 modellen er en lille og komptakt kaffemaskine, der stadig rummer en stor ydeevne. Kaffemaskinens størrelse gør, at den passer ind i ethvert køkken, også køkkenet i lejligheden, på kollegieværelset eller i pendlerlejligheden, hvis man har sådan en. Hvis du vil have god kaffe nemt, men ikke har pladsen – eller ønsker at bruge pengene – til en større model, så kan ENA 8 Touch-modellen sagtens være vejen frem for dig.

Vælg mellem 10 forskellige kaffedrikke, blot ved et tryk på en knap

Som det jo er med fuldautomatiske kaffemaskiner, så ligger hele verden for dine fødder blot ved et tryk på en knap. Når det kommer til Jura ENA 8 Touch, har du mulighed for at vælge mellem 10 kaffedrikke – Det er et væsentligt antal færre end nogle af de andre Jura-modeller, men samtidig er det et rigeligt stort udvalg til langt de flestes kaffebehov. Men er du aspirerende kaffeconnaisseur, der ønsker at prøve hele viften af drikke, så er denne maskine ikke noget for dig – og i virkeligheden bør du måske rette blikket mod de semiautomatiske kaffemaskiner.

Innovativ teknologi – I klassisk Jura-stil

Som Jura er verdenskendte for, så trækker Jura ENA 8 touch altså også et helt fortræffeligt godt espressoskud af en fuldautomatisk espressomaskine at være. Med juras patenterede Pulse Extraction Process, formår maskinen at holde på aromaen i kaffen, ved at holde den helt korrekte ekstraktionstid. Det bedste ved det hele er, at du kan imponere dine gæster med verdensklasse kaffe, uden at skulle have nørdet i hundredevis af timer for at perfektionere din teknik.

Brugervenlighed frem for alt

Når det kommer til Jura, er det naturligvis altid smagen frem for alt. Men den er der jo styr på hver gang hos dem, så længe du husker at fodre din kaffemaskine med friskristede kaffebønner, eller andet kaffe i høj kvalitet. Så derfor er netop Jura Ena 8 Touch’s formål at gøre brugervenligheden til top-prioritet. Det gør den ved letheden i at vælge og brygge kaffedrikke på touch-displayet. Via displayet kan du selv vælge kværnindstillingerne, og du kan programmere de enkelte drikke efter egen smag.

God til hjemmebrug – men ikke til masseproduktion

ENA 8 Touch kaffemaskinen fra Jura er god til hjemmet, og brygger en morgen- og eftermiddagskaffe, som kan gøre de fleste misundelige. Men den er ikke til masseproduktion, hvilket vil sige, at den absolut ikke kan fungere på en kaffebar, mens den måske heller ikke er den ideelle maskine til arbejdskontoret, hvor mange medarbejdere hurtigt efter hinanden skal op og hente kaffe. Dette skyldes, at maskinen kun har et varmelegeme, som besværliggør hurtige bevægelser mellem at varme mælken samt brygge kaffen.

Konklusion: En god maskine til hjemmet – Til en god pris

Med en vejledende pris på 8.795kr får du en fremragende kaffebrygger til prisen, hvis du vælger at gå med en JURA ENA 8 Touch. Passer du godt på maskinen med regelmæssig afkalkning og rengøring, så har du endvidere din trofaste kaffepartner i mange, mange år fremover. Jura ENA 8 Touch leverer god kaffe, og den gør det dag efter dag uden besvær!

JURA S8 EA (Udgået)

Jura S8-serien kom som en ny serie i 2018 fra Jura. Her trækker Jura på alle de kompetencer og erfaringer, som de allerede har dannet sig inden, mens de har leveret en masse ekstra lækre features.

15 lækre kaffespecialiteter

Når du får leveret din Jura S8 EA Kaffemaskine, er der allerede 15 standardindstillede drikke. Dette gør, at du hurtigt kan komme i gang med at brygge verdensklasse kaffe, og du behøver ikke have nogen indgående viden om kaffedrikkes sammensætning eller lignende. Men hvis du alligevel gerne vil lege lidt med dine egne smagspræferencer, så tillader Jura S8 EA også, at du går ind og justerer på drikkenes sammensætning, samt kværnindstillingerne.

4,3” Touch-display sikrer effektiv brygning og nem rengøring

Touch displayet er en gave i forhold til selve brygningen, hvor du hurtigt kan finde dine egne kaffefavoritter, men også hurtigt vil kunne bladre om til nogle af de andre kaffedrikke, som du eventuelt har gæster, der foretrækker. Igen kan du her lave kaffedrikken til perfektion, uden du behøver have nogen viden inden for området.

Professionel og støjsvag kværn

Hvis du interesserer dig for espresso generelt, så ved du, at kaffekværnen er en absolut afgørende del af brygningen. Selve kværningen af bryggerne har en lige så stor indflydelse som kaffens gennemløb i selve brygningen. I Jura S8 EA-modellen er kværnen opgraderet, og tilbyder ifølge Jura selv op til 12% mere aroma end deres tidligere modeller. Det skal her siges, at Juras kværne endda ofte er bedre end konkurrenternes i forvejen, hvorfor du får en helt ekstraordinær oplevelse med denne – og nyere – modeller. Ovenikøbet er kværnen særdeles støjsvag.

Lækkert design – IGEN

Jura kaffemaskiner er bare lækre, og det er ikke kun fordi de brygger så god kaffe, som de gør. En stor del af nydelsen er altså også det her lækre design, som maskinerne kommer i. Med Jura S8 EA får du igen det her lækre design, og du kan vælge mellem de forskellige stilrene design, som Jura leverer de fleste af deres modeller i.

En kaffemaskine, der lever op til prisen

Med Jura S8 EA får du en kaffemaskine, der lever op til prisen. Så selvom det ikke er den billigste kaffemaskine på listen, så er den stadig en seriøs overvejelse værd. Når det kommer til såkaldte Bean-To-Cup kaffemaskiner, så er det altså virkelig en anbefalelsesværdig maskine, og du kommer lynhurtigt til at kunne konkurrere med baristaen nede på hjørnet.

JURA E4 (Udgået)

Jura E4 er en ny espressomaskine fra Jura, hvorfor den også indeholder den nye opdaterede professionelle aromakværn, der sikrer op til 12% mere aroma, end der har været i tidligere modeller.

4 forskellige kaffevarianter

Jura E4 tilbyder dig 4 forskellige kaffevarianter, hvoraf ingen af dem indeholder mælk. Du kan dog stadig opnå samme gode svag, som i mange af de andre jura kaffemaskiner i selve kaffedrikkene, men kaffedrikkene med mælk er altså ikke en mulighed.

Kompatibel med Jura-appen J.O.E

Jura E4 er kompatibel med Jura-appen J.O.E, hvilket vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din Jura kaffemaskine. Ved hjælp af appen kan du styre og programmere din Jura maskine – det eneste ’men’ er, at du så skal bruge en Jura Wifi Connect.

JURA ENA 4 (Udgået)

Søger du en lille, kompakt og brugervenlig espressomaskine, der ovenikøbet er fuldautomatisk? Så kan Jura ENA 4 sagtens være den rigtige espressomaskine for dig. Her er der større tryk på det kompakte, end når jeg har nævnt det ved tidligere maskiner her på siden, da denne maskine er den mest kompakte af dem alle.

Vælg mellem 4 forskellige kaffedrikke – ingen mælk

Jura ENA 4 kaffemaskinen er lille og kompakt, hvilket er smart. Men den mindre størrelse kommer også med en pris, der er nemlig ting du skal undvære i forhold til andre modeller. Du kan vælge mellem de 4 drikke Espresso, Dobbeltespresso, Doppio, Café Crema. Kaffestyrken ved samtlige drikke kan indstilles i 3 niveauer, så der er mulighed for at justere til egne smagspræferencer.

En perfekt kaffemaskine til dig, der ikke drikker Kaffe-/mælkedrikke

Det er jo en ulempe, at Jura ENA 4 ikke kan brygge cappuccino, café latte, cortado osv., men man kan jo også vende det til et mere positivt aspekt. Nemlig at Jura kaffemaskinen her er den perfekte til dig, der ikke drikker kaffedrikke med mælk, da du hermed ikke betaler for udstyr og egenskaber, som du alligevel ikke har i sinde at benytte. Der må ikke herske tvivl om, at de drikke, der kan brygges på denne maskine, stadig er i særdeles god kvalitet!

Display – men ingen touch

Jura ENA 4 kaffemaskinen er udstyret med et fint display, men du kan ikke trykke på det. Derfor er der i stedet knapper under displayet, hvor du kan vælge drikkene, men hvorf du så altså stadig har en visuel tilgængelighed på displayet – både i forhold til brygning og rengøring, hvilket er en stor hjælp.

Kaffemaskiner fra Jura

Med en kaffemaskine fra Jura får du schweizisk kvalitet direkte ind i dit køkken, og det sikrer dig altså kvalitetsfyldte kaffeoplevelser. Derfor vil jeg anbefale Jura kaffemaskiner på det kraftigste, hvis du sætter pris på god kaffe – og altså også er på udkig efter fuldautomatiske espressomaskiner. Det er nemlig lige præcis fuldautomatiske espressomaskiner, at Jura er eksperter i at designe.

Jura kaffemaskiner på tilbud

Jura kaffemaskiner ligger i en prisklasse, som for nogen er lige i den høje ende. Og det er da også en god slat penge, som man skal kaste efter de dyreste maskiner på listen. Derfor kan det være fuldstændig oplagt at kigge efter tilbud, når du har fundet ud af, hvilken kaffemaskine fra Jura, der passer netop dig. Men det er altså ikke hver dag, at maskiner fra Jura er på tilbud.

Jura E8 vs. vs. Jura Z10

Nu har vi altså gennemgået henholdsvis Jura E8 og Jura Z10, og det er nu op til dig at overveje hvilke af de forskellige features, der er vigtige for dig. Skal maskinen kunne det hele, eller er det vigtigere, at prisen rammer et mere fornuftigt niveau? Er du udelukkende til sort kaffe, eller skal du også have mulighed for de her kaffespecialiteter? Det er altså op til dig at vurdere – men jeg håber, at denne liste hjælper dig bare et skridt tættere på det rigtige valg.

Jura E8 vs. S8

Når man sammenligner kaffemaskiner er det ofte sjovest at kigge på forskellene, men jeg vil alligevel starte med en lighed, nemlig at kværnen i maskinerne er den samme. Dette er en meget vigtig pointe, da kværnen i virkeligheden er det allervigtigste ved en espressomaskine. Af væsentlige forskelle har Jura S8 en evne til at fortælle, hvornår du skal fylde kaffebønner i beholderen før brug. Det har Jura E8 ikke, men den har til gengæld en smart funktion, der arrangerer kaffedrikkene baseret på, hvor ofte du drikker dem. 

Jura E8 vs. Jura ENA 8

Sammenlignet med Jura E8 har Jura ENA 8 indbygget bluetooth-connection, hvor det ved E8-modellen er noget, der blot kan tilkøbes. Samtidig er Jura ENA 8 en mindre kaffemaskine, hvilket jeg ved mange med begrænset køkkenplads prioriterer højt. Jura ENA 8 har kun en kaffehane, hvilket betyder at samtlige drikke kommer ud samme sted. Her har Jura E8 separate til kaffedrikke med og uden mælk. Det betyder at Jura ENA 8 kræver mindre rengøring end Jura E8. 

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Hvis du ikke fandt den kaffemaskine, du går og drømmer om, så kan det være, at det slet ikke er en fuldautomatisk espressomaskine fra Jura som du burde lede efter. Heldigvis findes der masser af andre fantastiske kaffemaskiner på markedet, og jeg vil anbefale, at du kigger på kaffemaskiner fra Sage – og er du stadig ude i, at det er en fuldautomatisk espressomaskine, du skal have, så prøv at se mine anbefalinger inden for Siemens kaffemaskiner. 

Hvad er historien bag jura kaffemaskiner?

Faktisk er Jura et gammelt Schweizisk firma med oprindelse i 1931, hvor det blev etableret af Leo Henzirohs. Kaffemaskineproduktionen blev dog først igangsat i 80’erne, hvilket kan virke absurd, da fokusset på espressomaskiner nu er det absolut dominerende.

Hvilken Jura kaffemaskine skal jeg vælge?

Min anbefaling går på, at du skal vælge en maskine, der passer netop dine behov. Hvis du søger en god all-around maskine til en rimelig pris, så er Jura E8 2020 eller Jura ENA 8 Touch to gode bud. Søger du derimod en mindre maskine – både i forhold til størrelse og pris, så kan Jura ENA 4 sagtens være den rette maskine til dig – men bemærk, den ikke laver mælkedrikke.