DeLonghi Espressomaskiner: Fra semi- til fuldautomatisk

DeLonghi espressomaskiner er voksende i både popularitet og kvalitet. Det har ikke altid været et mærke inden for espressomaskiner, som jeg har ville anbefale, da jeg mener, at der har været bedre alternativer på markedet. Men stille og roligt bevæger DeLonghi sig frem, og DeLonghis espressomaskiner byder nu på nogle løsninger, som måske er de helt rigtige for netop dig. Her på siden vil jeg gennemgå forskellige DeLonghi espressomaskiner, både semi- og fuldautomatiske maskiner.

Dette indlæg er sponsoreret gennem reklamelinks

De semiautomatiske DeLonghi espressomaskiner

Jeg starter med de semiautomatiske Delonghi maskiner, hvor du finder tre modeller til vidt forskellige behov.

Delonghi Dedica espressomaskine

DeLonghi Dedica espressomaskinen har de to ultimative fordele, som mange leder efter i en espressomaskine: 1) Den fylder ikke ret meget, og 2) den er relativt billig. Dertil skal det selvfølgelig også lige nævnes, at den faktisk kan brygge ret fremragende kaffe. Derfor kan DeLonghi sagtens være den helt perfekte maskine til dig, der ikke er villig til at betale mere end ca. 1.200-1.500kr for en espressomaskine.

Termoblok opvarmningssystem til hurtig opstart

Med DeLonghi Dedicas termoblok opvarmingssystem får du hurtig opvarmning af maskinen, hvor du kan brygge allerede 30-40 sekunder efter, at maskinen er tændt. Hvis du er ny inden for espressomaskiner, kan jeg forsikre dig om, at det er rigtig hurtigt. Til gengæld betyder maskinens varmesystem også, at du ikke kan brygge og dampe samtidig, men dette burde ikke have en negativ indvirkning, hvis du blot skal bruge maskinen til kaffe i hjemmet.

Ulemper ved DeLonghi Dedica

Det er klart, når du finder en espressomaskine til en så fordelagtig pris, så er der også nogle ting, der kunne have været bedre. En af ulemperne er, at maskinen har et mindre gruppehoved, hvilket gør, at du skal benytte 51mm portafiltre. Dette har to ulemper; for det første at det er sværere at finde udstyr, da det er en lidt utraditionel størrelse. For det andet er det en ulempe, da der dermed kan være mindre kaffe i filterkurven, hvorfor du til dobbeltshots måske skal sigte nærmere efter at kværne 14-16g i kurven end de mere traditionelle 18-20g.

Ingen kværn medfølgende DeLonghi Dedica

Det her kan også tælle med som en ulempe, men til den pris kan man også kalde det en selvfølge. Der følger ingen kværn med, når du køber en DeLonghi Dedica espressomaskine, så her skal du altså selv ud og erhverve dig en kværn egnet til espresso ved siden af. Her kan du nok godt blive overrasket, når jeg fortæller dig, at du formentlig skal slippe lige så meget for kværnen, som du skal for maskinen. Derfor skal dette også tages med i overvejelserne, når du sammenligner priser mellem denne og andre maskiner.

DeLonghi Specialista Prestigio espressomaskine

Med DeLonghi Specialista espressomaskinen er vi stadig inden for kategorien ’semiautomatiske espressomaskiner’. Jeg har læst mange andre anmeldelser om denne espressomaskine, hvor den blandt andet bliver kaldt for en ’automatisk espressomaskine’ eller en ’bønne-til-kop’-espressomaskine, og dette er altså ikke tilfældet. Den form for maskiner kommer vi først til, efter vi har gennemgået denne her maskine og maestroen. Så hvis du leder efter det jeg vil kalde en fuldautomatisk espressomaskine, så skal du ikke have en Specialista. Men det er til gengæld et af DeLonghis bedste bud på en højkvalitets semiautomatisk espressomaskine, der lader dig være barista i eget hjem.

Indbygget espressokværn samt steam wand

Med din DeLonghi Specialista espressomaskine skal du være så autentisk barista som muligt, derfor skal du kunne brygge ægte espresso, samt have muligheden for at forvandle dit espressoskud til både Latte, Lungo, Cortado, Americano, Ristretto, og hvad der ellers eksisterer af muligheder. Derfor skal du have en kværn, der kværner fint nok til at lave espresso, samt en steam wand – eller damper – der tillader dig at varme og skumme mælk. DeLonghi Specialista Prestigio espressomaskinen har begge dele.

Let at bruge og nem at rengøre

DeLonghi Specialista espressomaskinen er nem at bruge i forhold til, at der er tale om en semiautomatisk espressomaskine. Der er selvfølgelig stadig mere arbejde i at brygge en kop kaffe her, end der er med en fuldautomatisk espressomaskine. Men fordi maskinen både er hurtig, intuitiv og informerende i form af lamper, der lyser og så videre, så mener jeg at det er en af de lettere semiautomatiske espressomaskiner at blive ”gode venner” med. Derudover er maskinen ret nem at rengøre, og maskinen fortæller ovenikøbet selv, når der er brug for afkalkning. Men rengøringen tager selvfølgelig noget tid alligevel.

DeLonghi La Specialista Maestro espressomaskine

La Specialista Maestro er her for at gøre dine espressodrømme til virkelighed. Denne avancerede espressomaskine er også semiautomatisk, hvilket betyder, at den giver dig mulighed for at skabe drikkevarer af barista-kvalitet direkte i dit eget køkken.

Slankt design og nødvendige egenskaber

Med sit slanke design og sin holdbare konstruktion er DeLonghi La Specialista Maestro bygget til at holde. Dens avancerede funktioner omfatter en mælkeskummer til perfekt dampet mælk samt en indbygget kværn, så du kan bruge friske bønner for at få den ultimative smagsoplevelse. Du vil også sætte pris på den selvrensende funktion, som gør vedligeholdelse til en leg.

Holdbar og pålidelig espressomaskine

Uanset om du er en kaffeelsker, der ønsker at nyde drikkevarer i cafékvalitet derhjemme, eller om du er en professionel vært, der ønsker at imponere gæsterne med dine evner til at lave espresso, er DeLonghi La Specialista Maestro det perfekte valg. Tilføj den til dit køkken i dag, og nyd lækre espressodrikke i mange år fremover.

De fuldautomatiske DeLonghi espressomaskiner

Hvis du ikke har store ønsker om selv at være en stor aktiv del af brygningen, men i stedet bare ønsker god kaffe serveret, når du skal bruge den. Så er en fuldautomatisk espressomaskine måske en god idé for dig. Her går min primære anbefaling altid på en Jura kaffemaskine, men hvis der skal skrues lidt ned prismæssigt, så er DeLonghi maskinerne et fint bud. Herunder finder du en kort gennemgang af de mere automatiserede espressomaskiner.

DeLonghi Autentica ETAM espressomaskine

DeLonghi Autentica espressomaskinen er kompakt i størrelse men bred i dets udvalg af udsøgte kaffedrikke. Med maskinen kommer du hurtigt i gang med at brygge dine favoritkaffedrikke, uden det behøver at være særligt udfordrende. Maskinen er udstyret med en aromakontrol-funktion, der har til formål at sikre, at du får optimal kaffesmag hver gang.

Automatisk rengøring og smart touch-display

Med denne maskine får du et rengøringsprogram, du kan igangsætte. Du skal stadig selv være en aktiv del af at sætte det i gang, placere og udskifte beholdere og så videre. Men du slipper for selv at skrubbe skidtet væk, og det er forholdsvist lige til at få overstået. Dette skyldes blandt andet maskinens smarte touch-display, som gør både kaffebrygning og generel vedligeholdelse nemmere.

DeLonghi Magnifica S ECAM espressomaskine

Jeg ved faktisk ikke helt hvordan jeg skal karakterisere denne maskine, da den ligger et sted mellem at være fuld- og semiautomatisk i min optik. Du kan nemlig ikke færdiggøre kaffedrikken ved et enkelt tryk, hvis du for eksempel vil lave kaffedrikke med mælk, hvilket er typisk for fuldautomatiske espressomaskiner, at man kan. Til gengæld skal du ikke stå og rode rundt med et portafilter heller, hvilket ellers er karakteristisk for en semiautomatisk espressomaskine.

Mange muligheder og stærk steam wand

Til gengæld har du ret mange muligheder i forhold til at få det rigtige espressoskud ud med din DeLonghi Magnifica S. Du har mulighed for at justere vand- og kaffemængde, mens kværnen kan indstilles ved 13 forskellige indstillinger også. Damperen er ret kraftig i forhold til denne type maskine, og det giver dig muligheder for at lave præcist den mælk du ønsker, modsat mange andre mere automatiserede maskiner.

Afkalkning og rengøring af DeLonghi Magnifica S

Du skal afkalke din DeLonghi Magnifica espressomaskine, når afkalkningslampen begynder at lyse. Derefter er det nemt at benytte maskinens afkalknings- og renseprogrammer, som er inkorporeret i maskinen. En af de store fordele ved denne maskine er netop, at der er tænkt på at gøre vedligeholdelsen så nemt for forbrugeren som muligt.

DeLonghi espressomaskiner er for mange, men ikke for alle

Delonghi espressomaskiner er et populært valg for dem, der elsker nem og god kaffe i hjemmet. De er forholdsvis billige og nemme at bruge, hvilket gør dem til et godt valg for nybegyndere i baristabranchen. DeLonghi-maskiner har dog nogle ulemper, som bør overvejes, før du køber dem. Et problem er, at DeLonghi-maskiner kan være ret støjende, så hvis du leder efter en maskine, der ikke forstyrrer freden i dit hjem, er DeLonghi måske ikke den bedste løsning. I hvert fald ikke hvis du vælger de absolut billigste modeller. Alt i alt er Delonghi espressomaskiner et godt valg for dem, der leder efter en prisbillig og brugervenlig maskine. Der er dog nogle kompromiser, som bør overvejes, før du foretager et køb.

Hvilken DeLonghi espressomaskine skal jeg vælge?

Det er der naturligvis ikke noget entydigt svar på. Det første du skal finde ud af er, om du vil have en fuldautomatisk eller semiautomatisk espressomaskine. Derefter er det også meget relevant at vurdere, hvor stort et budget du er villig til at benytte, og sidst men ikke mindst skal du ved køb af en semiautomatisk espressomaskine vurdere, om du ønsker en kaffemaskine med indbygget kværn, eller du gerne vil have en separat kaffekværn ved siden af.