Rancilio Silvia Espressomaskine – En kompakt klassiker

Rancilio Silvia espressomaskinen er efterhånden ved at være en moderne klassiker inden for kaffekunst og espressobrygningen. Du vil finde Rancilio Silvia i diverse hjem rundt omkring, blandt andet fordi det er en relativt billig espressomaskine, som bare leverer i forhold til fuktionalitet. Maskinen er lavet i materiale der holder, og hvis du har en god kværn ved siden af, så kan du brygge espresso og kaffedrikke fra øverste hylde med din Rancilio Silvia. Læs min gennemgang af maskinen herunder.

Dette indlæg er sponsoreret af reklamelinks

3 Hurtige fordele

Rancilio Silvia har mange fordele, men for at få et hurtigt overblik, kan du se 3 udvalgte her: 

  • Lille og kompakt espressomaskine med styrke som større modeller
  • Verdensklasse espressobrygning og en kraftig damper til en billig pris
  • Praktisk 3-vejs-ventil så du kan brygge mange kopper i træk, uden at maskinen lider overlast.
Vejledende pris: 4.061kr

Minimalistisk og maskulint design

Rancilio Silvia er lavet i et meget enkelt design, både i forhold til udseende og funktionalitet. Du kan det du skal kunne, men uden en masse smarte features der bare står og samler støv. Rancilio Silvia har derudover et ret rustikt og efter nogens mening maskulint udtryk, blandt andet med de her store brede knapper, der nærmest ligner noget fra mere industrielle maskiner. Med andre ord, så er der ikke så meget pjat med en Rancilio Silvia maskine, den leverer bare det den skal, og dens holdbare materiale gør, at den vil kunne gøre det i mange år uden endeløse ture til service.

Solid kedel til effektiv brygning

Rancilio Silvia er udstyret med en 300 ml. messingkedel, der er isoleret i termisk skum. Den kraftige kedel i den ellers forholdsvist lille maskine gør, at du nemt kan brygge adskillige kopper kaffe i træk, uden at du overbelaster maskinen. Isoleringen af kedlen gør derudover, at Rancilio Silvia modellen i denne opdaterede udgave er mere energioptimeret end tidligere versioner af modellen. Derudover er den også udstyret med en autosluk funktion, så der ikke er nogen risiko for, at maskinen bare står og suger strøm.

Nem, brugervenlig og billig maskine

Rancilio Silvia er så simpel i sin funktionalitet, at den på mange måder er den perfekte begyndermaskine. Derudover ligger maskinen i et prisleje på omkring de her 4.000kr, hvilket vil siges at være en fornuftig pris for en espressomaskine. Til gengæld skal du selvfølgelig ud at anskaffe dig en god kværn, men det vil jeg næsten mene er tilfældet ved alle espressomaskiner, da de indbyggede kaffekværne har det med at være mindre effektive. Jeg foreslår næsten altid, at man køber en Eureka Mignon kaffekværn til sin kværnløse espressomaskine, og det er også et fornuftigt køb til en Rancilio Silvia.

Rancilio Silvia Espresso: Lille og kompakt

Rancilio Silvia er en lille og kompakt maskine med en højde på 34cm, en dybde på 29cm og en bredde på 23.5cm vil maskinen passe perfekt ind i de fleste køkkener. Dette er en kæmpe fordel, da det ofte kan skabe debat i de danske hjem, at den ene part i husstanden måske ikke er kæmpe fan af idéen om at have et monstrum af en espressomaskine stående i køkkenet.

Kraftig damper og 2-kops-funktion

Hvis du kun drikker espresso, americano og lignende, så er denne funktion nok ikke førsteprioritet for dig. Men det er altså en af de absolutte fordele ved espressomaskinen fra Rancilio, at den har en virkelig stærk damper, der kan skumme mælk til perfektion. Så kan du lave lækre mælkedrikke, flot Latte Art, og alt hvad der ellers hører til. Derudover har Rancilio Silvia også en 2-kops-funktion, der tillader dig at brygge to kopper kaffe ad gangen. En absolut nødvendig funktion for enhver espressomaskine, hvis du spørger mig.

Fantastiske tilbagemeldinger

Noget af det der gør, at jeg aldrig tøver med at anbefale Rancilio Silvia espressomaskinen er, at den får et hav af gode tilbagemeldinger. Dem der prøver maskinen og får den med hjem, melder ofte tilbage, at det er et fantastisk køb. Også hvis de har erfaringer med andre espressomaskiner fra tidligere. Så hvis du er åben for et lidt kantet og rustikt design, så får du altså et powerhouse af en espressomaskine her.

Tidsbesparende 3-vejs-ventil

Ligesom Nuova Simonelli Oscar 2 Espressomaskinen, så er Rancilio Silvia også udstyret med en 3-vejs-ventil. Men hvad betyder det egentlig? Ventilen gør, at trykket fra portafilteret kan slippe ud gennem et rør. På den måde holdes din maskine ren, da der ikke vil kunne løbe vand med grums tilbage i boileren. Det at trykket kan løbe væk tillader desuden, at portafilteret kan fjernes, så du kan klargøre til den næste espressoshot hurtigt. En lækker feature for dig, der godt kan lide at forkæle dine gæster.

En steam wand så effektiv, at den bliver købt og brugt på andre maskiner

Jeg har allerede været inde på, at damperen (steam wand) på Rancilio Silvia espressomaskinen er en stærk damper. Dette er noget rigtig mange kaffeentusiaster prioriterer højt, da Latte Art bare kan være en stor del af kaffebrygningen. Hertil skal det nævnes i forbindelse med Rancilio espressomaskinen, at damperen er så effektiv, at mange ejere af f.eks. en Gaggia Classic espressomaskine vælger at købe selve damperen og montere på maskinen. Dette var dog før Gaggia Classic kom lidt bedre efter det med opdateringen til Gaggia Classic Pro