Mælketermometer – Baristaens snydetrick
Misforstå mig ikke med overskriften. Mælketermometeret er en åbenbaring, hvis du har problemer med at lave korrekt latte art. Men ved første øjekast kan værktøjer bare godt virke som lidt af et snydetrick, hvis man troede, at baristaerne bare havde styr på det der med mælken sådan helt af sig selv. På rigtig mange kaffebarer er det altså et termometer af en eller anden form, der giver de her konsistente resultater, så der kan laves flotte latte art motiver.
Dette indlæg er sponsoreret gennem reklamelinks
Dual Display Mælketermometer fra Joe Frex
Dette mælketermometer fra Joe Frex er et termometer i rustfrit stål, der lader dig følge med i temperaturen af din mælk, mens du skummer den. Mælketermometeret er udstyret med en fastgørelsesclips, så du nemt kan montere det på din mælkekande. Derudover er termometeret udstyret med den her grønne markering på skiven, som du altså gerne skal sigte efter at ramme ind i. Hvor du helt præcis skal ligge i det grønne spektrum kan afhænge af dine præferencer, samt hvilken mælk du benytter.
Mælketermometeret er virkelig billigt, og er næsten et uvurderligt værktøj efter min mening.
Køb det her for kun 78kr
Rhino Coffee Gear – Digitalt mælketermometer
Med det digitale mælketermometer fra Rhino Coffee Gear går vi lige et skridt op i teknologi. Her skal du ikke længere ind at tyde, hvor viseren helt konkret peger hen. Det er en ret stor fordel, for selvom jeg godt kan lide det autentiske ved de mere traditionelle mælketermometre, så er det altså ret at have den helt nøjagtige præcision hver gang, da selv en enkelt grad i forskel, kan ændre konsistensen i den skummede mælk.
Termometret er også udstyret med en lydfunktion, så det afgiver en lyd, når mælken er i en brugbar temperatur. Også dette mælketermometer er udstyret med en rustfri clips, så det nemt kan fastsættes din favorit mælkekande.
Prismæssigt går vi lidt op med dette mere teknologiske mælketermometer, men du får virkelig meget gadget for pengene.
Køb det her for kun 159kr
Hvordan laver man det perfekte mælkeskum?
Der findes et hav af kaffefavoritter, der indeholder tempereret mælk i en eller anden form. Så hvis du vil fylde cappuccino koppen med det helt rigtige, så er det godt at have styr på den proces, der er at skumme mælk.
Hvilken mælk skal man bruge?
Der er ikke nogen type mælk, som er umulig at skumme. Men der er nogle, der er mere oplagte end andre. En af de nemmeste typer mælk at skumme er imidlertid sødmælk, så hvis du kan lide din kaffedrik lidt sød, så er det klart at foretrække. Er du til plantebaserede drikke, så findes der nogle dedikerede barista-varianter af disse drikke også, men helt generelt er Hømælk faktisk en overraskende let plantebaseret drik at skumme, den kan dog være en smule svær at få fat i nede i supermarkedet.
Hvilken temperatur skal mælken have til espressodrikke?
Når du har brygget kaffe på din espressomaskine, og skal lave en lækker kaffedrik ud af det, så er det vigtigt at ramme den rigtige temperatur. Mange eksperter vil fortælle dig, at mælken skal være mellem 60 og 70 grader, og jeg er sådan set tilbøjelig til at være enig. Nogle vil dog have gode oplevelser med temperaturer helt nede ved 55-58 grader i forhold til konsistensen, men hvis du skal ramme en god smag og konsistens i fin balance, så er 60-70 grader en god tommelfingerregel.
Hvordan laver man ideel mælkeskum?
Der er flere måder at lave mælkeskum på. Jeg vil altid foretrække, at du benytter en steamer på din espressomaskine, men en elektrisk mælkeskummer er også en mulighed, mens jeg endda har set folk skumme mælk ved hjælp af en stempelkande og andre manuelle løsninger. Det vigtigste er sådan set, at du rammer den rigtige konsistens og temperatur – hvordan du når dertil, det er mindre vigtigt.