Tapiokaperler: Perlerne til din Bubble Tea

Hvad er tapiokaperler?

Tapiokaperler er en ingrediens, der ofte benyttes i den populære taiwanesiske drik Bubble Tea. Tapiokaperlerne er centrale for drikken, da det netop er disse perler, der giver indtrykket af, at der er bobler i teen. Tapiokaperlerne danner altså hele grundlaget for det karakteristiske udtryk, som har gjort drikken Bubble tea så populær.

Tapiokaperler smag

Hvordan smager tapiokaperler egentlig? Det er ofte sådan, at man bestiller Bubble Tea i en bestemt smag, men det er altså de samme tapiokaperler, der benyttes. Tapiokaperlerne bidrager altid med en sød smagsnuance til din bubble tea. Tapiokaperlerne er lavet ved, at man udvinder hvidt pulber fra cassava rødder, hvorfra man laver perlerne. Tapiokaperler er således fremstillet af såkaldt tapioka-stivelse, der altså er sødt i smagen.

Perlernes konsistens

Det er rigtigt, som jeg skrev tidligere, at Bubble tea er meget kendt for dets udseende, med de karakteristiske bobler. Men hvis der er noget, om drikken er mindst lige så kendt ved, så må det være den særlige konsistens. Og her er det altså endnu engang tapiokaperlerne, som vi skal fokusere på. Tapiokaperlerne har nemlig en blød konsistens, som man faktisk kan bide i. Leder du efter de perler, der kan give netop den oplevelse i din Bubble Tea, så er tapiokaperlerne et rigtigt godt bud, men faktisk kan du også få andre perler, nemlig Bobaperler.

Tilberedning: Sådan får du tapiokaperlerne klar til din bubble tea

Tapiokaperlerne er ikke klar til at blive smidt direkte i din bubble tea så snart du har købt dem. Der er lige lidt forberedelse af perlerne, som skal udføres. Her kan du step-for-step læse, hvad du skal gøre 😊

  1. Bring 2L vand i kog
  2. Når vandet koger tilsæt så 2,5dl tapiokaperler
  3. Lad tapiokaperlerne koge i vandet i ca. 10 minutter
  4. Hæld overskydende vand fra – og tjek om perlerne er blevet gennemsigtige
  5. Hvis perlerne er helt gennemsigtige er din Bubble tea klar, og du kan nu brygge bubble tea!

OBS: Hvis dine tapiokaperler ikke er helt gennemsigtige skal du gentage tilberedningen ved blot at genbruge de samme 2.5dl tapiokaperler, som du benyttede i første omgang. Står du nu med færdige tapiokaperler, men er i tvivl om, hvordan du laver Bubble tea? Så tjek vores guide til bubble tea ud lige her!

Bobaperler – et alternativ til tapiokaperler

Bubble Tea går faktisk rigtig tit under navnet ’Boba te’, hvilket det gør, da bobaperlerne ofte er den ingrediens man forbinder med teen. Jeg vil ikke sidde og vurdere, hvilke perler/bobler, der er de mest rigtige i Bubble Tea, da det er en smagssag, der skal vurderes fra person til person. Det jeg dog kan sige er, at langt de fleste barer og caféer benytter bobaperler til deres Bubble Tea, så hvis det er der du har forelsket dig i drikken, så kan du med rette købe bobaperler til din hjemmebrygning af drikken.