Calabash

Dette Indlæg er sponsoreret gennem reklamelinks

Calabash til mate te

En calabash er den ‘kop’ man benytter, når man drikker mate te. En Calabash er lavet af et udhulet græsker, som faktisk også hedder en calabash. Det er dette udhulede græskar, der traditionelt set benyttes som kop. I dag behøver ens calabash ikke nødvendigvis være lavet af dette udhulede græskar, da det kan fås i flere varianter, men navnet er gået videre. At drikke mate te af en calabash er afgørende for at få den autentiske sydamerikanske oplevelse af teen. Du kan finde calabash til mate te herunder!

Din Mate tekop

En Calabash kan på mange måder beskrives som din mate tekop. Det er nødvendigt at have en calabash til at drikke mate te, hvis du skal nyde teen på vaskeægte sydamerikansk manér. Dog er der nogle der dyrker mate te på andre måder også, altså simpelthen køber yerba mate teen og brygger som de ellers ville brygge te. Dette er en mulighed, og der er ikke nødvendigvis noget galt med at brygge teen sådan. Hos Kaffekrogen anbefaler vi dog at brygge teen på traditionel vis. Kom igang nemt og enkelt ved at købe et mate te startkit herunder!

Mate krus

På nogle måder kan man sige, at det hverken er korrekt at kalde en Calabash for det krus, eller den kop, som man drikker mate af. Men det er alligevel ikke helt forkert, når folk henviser til calabashen som et mate krus. Det er nemlig, som jeg allerede har været lidt inde på, det bæger, som man drikker mate af. I og med, at en calabash er en hul genstand, som man drikker væske af, ja så er det vel ikke helt forkert at henvise til det som en mate kop, eller et mate krus. 

En opkvikkende tedrik

Mate te har en meget opkvikkende effekt, lidt ligesom kaffe. Skal du nyde mate te på traditionel vis, som man har gjort det i Sydamerika i århundrede? Så skal du altså bruge en bombilla og en calabash! Hvis det virker uoverskueligt at komme igang med at drikke mate te? Så kan du altså få alt hvad du har brug for samlet her med et mate te startkit!