Mælkekander til espressomaskine – Find din nye Pitcher

Mælkekander til espressomaskinen er ofte et undervurderet stykke tilbehør, og det er også noget, der overses af rigtig mange. Latte art er en af de sværeste discipliner inden for brygning af espressodrikke, og mens mange bruger timevis på at finde espressomaskinen med den rigtige steamer, eller bruger mange aftener på at se guides på YouTube om steaming af mælk og dannelse af latte art-mønstre, så er det desværre de færreste, der bruger tid på at undersøge den helt rigtige mælkekande.

Indlægget er finansieret gennem reklamelinks

Sage mælkekande med indbygget termometer

Hvis du vil have en mælkekande, der hjælper dig med at perfektionere din latte art og mælkeskumning i det hele taget, så er denne Sage mælkekande med indbygget termometer et godt bud. Uanset om du vælger denne mælkekande eller en anden, så vil det altid være min anbefaling, at du har et termometer ved hånden, når du steamer mælk. Her får du så bare mælkekande og termometer i ét, så du slipper for at stå og fumle med et termometer, imens du steamer. Mælkekanden fra Sage passer perfekt til din Sage espressomaskine.

Motta mælkekande med spids tud og elegant italiensk design

Motta mælkekanden er designet med en særligt spids hældetud, hvilket giver anledning til øget præcision. Derudover tillader kandens 500mL rigeligt plads til rotation af mælken, så du kan skumme let og luftigt mikroskum, hvad end du skal brygge Caffé Latte, Cappuccino, Flat White, eller noget helt andet.

Barletta mælkekande med 550mL kapacitet og forhøjet hældetud

Barletta mælkekanden her ligger i et rigtig fornuftigt prisleje, og har samtidig denne her forhøjede hældetud, som kan sikre dig en hældning så tæt på din espressos overflade som muligt. Dette er en kæmpe fordel. Den spidse hældetud gør det dertil nemmere at lave mere præcise tegninger med sin mælk.

Rocket mælkekande i stilfuldt og funktionelt design

Mælkekanden fra Rocket ligger pænt i tråd med resten af det, som Rocket de præsterer. Der er nemlig tale om design i højeste klasse, samtidig med at funktionaliteten og performance er i top. Den lidt bredere hældetud giver mælken mulighed for at bevæge sig elegant ned i kaffen, så du kan servere espressodrikke, der er lige så elegante som Rocket selv.

Din mælkekande til espressomaskinen skal være lavet af rustfrit stål

Det er yderst vigtigt, at din mælkekande er lavet af rustfrit stål, hvis du skal bruge den til at steame mælk. Hvis du leder efter en serveringskande til mælk, så er sagen en helt anden, men hvis du som barista leder efter en mælkekande, så er det altså et nøgleelement. Det kommer sig helt enkelt af, at den rette temperatur, er en af de helt essentielle parametre i mælkeskumning.

Bliv hjulpet på vej med den rigtige hældetud

Hvis du har en barista mælkekande, som eventuelt er fulgt med din espressomaskine, så bør det være muligt at love Latte art mønstre med denne. MEN de standardmælkekander, som oftest følger med espressomaskiner, har en meget standardiseret hældetud, som ikke just gør det nemmere at lave de flotte kreationer med mælken. Det er individuelt, hvilken type hældetud folk arbejder bedst med, men oftest vil du skulle lede efter en hældetud med lidt større udformning end hos en standard mælkepitcher, hvor der ofte bare er et lille udhak i designet.

Hvor stor skal en mælkekande være?

Et andet problem der ofte opstår med de mælkekander, der følger med ens espressomaskine er, at de ofte kan virke for små. Jeg anbefaler, at du kigger på en mælkekande, der i hvert fald er over 350 mL, hvis du for alvor vil have plads at arbejde med, og hvis du ofte laver mere end én kaffe ad gangen. Til gengæld skal du igen tilpasse dette råd efter egne behov, da det også er en skam at spilde mælk. Så hvis du sjældent bruger ret meget mælk, så vil en mindre model også kunne klare opgaven.