Grindz Kaffekværn Rens

Grindz Kaffekværn rens: Sådan rengør du din kaffekværn

Hvis du har anskaffet dig en fornuftig kaffekværn, enten fordi du brygger kaffe på en espressomaskine, er blevet betaget af pour over – eller noget helt tredje – så er det vigtigt med regelmæssig rens af kaffekværn. Det kan være, at du skal rense din eureka kaffekværn, din wilfa kaffekværn eller kværnen på din fuldautomatiske espressomaskine fra f.eks. jura. Det hele får du en guide til her – samt produkthenvisning.

Rengøring af ekstern kaffekværn: Brug Urnex Grindz

Har du en ekstern kaffekværn som f.eks. nævnt ved eureka eller wilfa før, så er Urnex Grindz et fremragende produkt til rens af kaffekværn. Grindz er et bionedbrydeligt produkt skabt udelukkende af glutenfri ingredienser, hvilket gør, at alle kan køre det gennem deres kaffekværn med god samvittighed. Kværnrensen giver mulighed for at rengøre kværnen fra kaffeolierester, uden du behøver at adskille kaffekværnen. Alle ingredienserne i kværnrensen er spiselige, hvilket er ret væsentligt, da en kværn ikke på samme måde som en espressomaskine bliver skyllet igennem med vand. Derfor skal selve rengøringsmidlet også være sundhedsmæssigt forsvarligt, i tilfælde af, at rester skulle blive siddende.

Hvordan bruger man Urnex Grindz?

Du bruger Urnex Grindz til rengøring af din kaffekværn meget simpelt. Nemlig ved at benytte den anbefalede dosis, som det er anvist på pakken. Herefter skal du blot putte det i beholderen på din kaffekværn. Efter dette kværner du produktet igennem på en mellemgrov/mellemfin kværnindstilling. Hvis du derefter vil være helt sikker på, at du ikke har rensemiddel tilbage i kværnen, er det anbefalet, at du kværner dobbelt mængde kaffe igennem kværnen, i forhold til den mængde urnex grindz kværnrens, som du benyttede. Men som nævnt er det fuldkomment ansvarligt sundhedsmæssigt at indtage kværnrensen. Så du behøver ikke spilde bønner på at kværne små rester af kværnrens ud.

Urnex Supergrindz: Perfekt til den fuldautomatiske espressomaskine

Urnex Supergrindz produktet til rens af kaffekværne i fuldautomatiske espressomaskiner er på mange måder ensartet med Grindz standardprodukt til eksterne kværne. Forskellen er blot, at produktet her er tilpasset kværne i den fuldautomatiske maskine. Inden du bruger supergrindz er det vigtigt, at du har tømt din fuldautomatiske espressomaskinens kværnbeholder, og gerne sikret, at alle bønner der kunne gemme sig i maskinen, er kværnet igennem. Herefter går Urnex Supergrindz ind og fjerner alle kaffepartiklerne og den samlede mængde kaffeolie, som gemmer sig i gennemløbet fra maskinens kværn ned til maskinen.

Kan man rengøre kaffekværne med ris?

En myte – der lever i bedste velgående blandt kaffeentusiaster – er, at man bare kan rengøre sin kaffekværn med ris. Dette er absolut ikke anbefalelsesværdigt, og du vil med al sandsynlighed skade din kaffekværn og mindske dens levetid – eller som minimum påvirke levetiden på kværnbladene. Derudover er der en mindre mængde fedt i ris, som kan gå ind og gøre kværnen beskidt på anden vis end kaffebønnerne gjorde det. Brug derfor altid rigtigt kværnrens.

Hvor ofte skal min kaffekværn renses?

En tommelfingerregel er, at det er en god idé at rense kaffekværnen, når der er kværnet 2+kg gennem kværnen. Det er dog ikke kritisk at huske rens af kaffekværn i samme grad som rens af espressomaskine, hvorfor det også er acceptabelt at rengøre kværnen mindre. Men jeg anbefaler, at du minimum renser kværnen en gang i kvartalet.

Skal jeg rengøre min kaffekværn?

Er der nogle, der skal rengøre sin kaffekværn, og andre der ikke behøver det? Hvis du har en meget billig kaffekværn, så kan det være svært at se meningen i at ofre penge på rengøringsmidler gentagne gange, for at opretholde levetiden på den. Jeg mener at brugen af Grindz kaffekværnsrens forbeholder sig kaffekværne i den lidt dyrere kværne, som f.eks. Baratza Sette 270, Eureka Mignon Specialita, Single Dose eller Niche Zero