Sildebenssofabord: Rundt sofabord i sildeben

Et rundt sildebens sofabord går du sjældent galt i byen med. Sildeben er en bræddelægningsteknik, der emmer af stil og klasse. Måden at placere træet på giver en nuance i materialet, som skaber et unikt udtryk sammenlignet med andre byggemetoder. Det kan være både dyrt og omfattende at få lagt hele gulvet i sildeben, og for nogle er det slet ikke et ønske at have så meget sildeben i hjemmet. Her kan et bord i sildeben være et fint kompromis – og det runde sildebenssofabord kan meget vel blive hjemmets nye samlingspunkt.

 

Dette indlæg indeholder reklamelinks

Georgetown rundt sildebens sofabord

Det runde sildebens sofabord “Georgetown” fra Møbelkompagniet er et klassisk rundt sildebenssofabord. Det runde sildebens sofabord ligger i et meget prisvenligt leje, hvilket er en af de store fordele ved bordet, der samtidig formår at have det eksklusive og stilrene udtryk, som man forbinder med et rundt sildebens sofabord.

Richmond rundt sildebens sofabord

Richmond – det runde sildebens sofabord fra Ilva, er et stilsikkert valg, når det kommer til runde sofaborde og sofaborde generelt. Træmaterialet er en selvfølge for ethvert sildebenssofabord – og med Richmond sofabordet fra Ilva bidrager materialet med en varme til stuen, som jeg i hvert fald synes fungerer rigtig godt. Sofabordet er indbydende og man kan næsten se kaffekoppen og magasinet for sig, når man kigger på det. Bordet fungerer unægtelig som et samlingspunkt for de, der måtte befinde sig i stuen – og det giver et moderne og stilrent udtryk, der samtidig rummer personlighed og hygge.

Hvor stort skal et rundt sofabord være?

Hvor stort et sofabord skal være, er noget der kan være mange holdninger til. Derfor er det oplagt at give sig hen til tommelfingerregler. Tommelfingerreglen er i dette tilfælde, at sofabordet skal have en længde, der svarer til to-tredjedele af sofaens længde. Har du en 180cm lang sofa, skal længden eller diameteren på dit sofabord altså være 120cm. Altså afhænger sofabordets størrelse af sofaens størrelse, og sofaens størrelse vil i mange tilfælde afhænge af rummets og behovets størrelse.

Hvor højt skal et sofabord være?

Sofabordets anbefalede højde er forskelligt afhængigt af det formål, du mener sofabordet skal have. Skal du blot bruge sofabordet til hyggelige stunder i sofaen – altså måske blot som platform til en kop kaffe? Skal du kunne spise ved sofabordet? Eller skal du måske også kunne arbejde ved sofabordet? Som udgangspunkt er det hverken anbefalet at spise eller arbejde i sofaen, da det sjældent giver den bedste arbejdsposition. Et standard sofabord har en højde på 66-91 centimeter – og Richmond sofabordet på denne side har f.eks. En højde på 70cm, hvilket altså er en fin højde til en standard sofa.

Hvordan indretter man med rundt sildebens sofabord?

Et rundt sildebens sofabord har en evne til at samle et rum. Det passer ikke så godt til et hjem, der i forvejen har sildebensgulve, da rummet kommer til at savne kontrast. Ønsker man det alligevel kan man skabe kontrasten med et gulvtæppe under sofabordet. Det runde sildebens sofabord passer bedst ind i et hjem, der holder en stilren linje – det må gerne akkompagneres af eksklusivitet i form af designermøbler og rene linjer.