Siemens EQ Kaffeserie - Espressomaskiner fra Siemens

Siemens EQ-kaffeserie inden for fuldautomatiske espressomaskiner tilbyder nogle af de absolutte favoritter på markedet. Siemens er som vi kender dem garant for at levere gode produkter, og de har gennem mange år specialiseret sig inden for kaffebrygning, hvilket har resulteret i et enormt udbud af forskellige Siemens-espressomaskiner. Derfor vil jeg gerne hjælpe dig med at få et overblik over Siemens EQ-espressomaskiner, så du kan finde den maskine, der opfylder dine behov allerbedst.

Dette Indlæg er sponsoreret gennem reklamelinks

Siemens EQ6 s700 fuldautomatisk espressomaskine

Læs om dine favoritter

Siemens har utroligt mange espressomaskiner at vælge imellem, derfor vil jeg gøre det muligt for dig at hoppe lidt rundt her på siden, så du hurtigere kan danne et overblik. Ved du allerde nu, at du er interesseret i EQ9-serien, jamen så vil det være muligt for dig at hoppe direkte til denne, så du kan blive klogere på, om det er s300, s500 eller s700-modellen, som du måske skal anskaffe dig. Du kan selvfølgelig også vælge at få det fulde overblik ved at læse hele siden igennem, og dermed vil du være 100% sikker på, hvilken Siemens kaffemaskine, der passer bedst til dig. Men hvis du hellere vil springe lidt frem, så navigerer du rundt på siden ved at klikke på knapperne herunder:

Siemens EQ6-serie

Siemens EQ6-serie indeholder efter min mening de espressomaskiner fra Siemens, der giver mest value for money. Men det er ikke her, du finder de absolut bedste espressomaskiner fra Siemens – du finder bare dem, der ifølge mig er bedst til prisen. Men selv, hvis du allerede har besluttet dig for at købe en espressomaskinen i EQ6-serien, kan det være svært at vælge mellem s300, s500 og s700-modellen. Netop det vil jeg hjælpe dig med nu, ved at give dig det fulde overblik.

Siemens TE657313RW EQ6 s700 Espressomaskine

Jeg vil gerne starte med at fortælle dig om EQ6 s700 espressomaskinen fra Siemens, da det er den espressomaskine i EQ6-serien, der rummer flest features og ekstra lækre detaljer. Dermed vil jeg heller ikke komme med en længere detaljeret gennemgang af s500 og s300-modellerne, da jeg i stedet bare vil fokusere på der, hvor disse har mindre udstyr end EQ6 s700. Hvis vi kigger på markedet for espressomaskiner generelet, mener jeg, at netop EQ6 s700 er en af de absolut bedste espressomaskiner på markedet – og det gælder især, hvis du har en forkærlighed for Siemens kaffemaskiner. Så læs endelig med!

Fuldautomatisk – ingen besværligheder

Med Siemens EQ6 s700 espressomaskinen får du altså brygget eksemplarisk kaffe på rekordtid, helt uden udfordringer, besværligheder eller andet bøvl. Derudover er kvaliteten strømlinet, så når du først har fundet dine favoritindstillinger, vil kaffen leveres på samme høje niveau hver eneste gang – uden undtagelser! Men at Siemens EQ6 s700 er en fuldautomatisk espressomaskine, er ikke unikt for netop denne model i forhold til de andre ”konkurrenter” på listen. Her er der generelt tale om fuldautomatiske espressomaskiner med høj funktionalitet, der ovenikøbet er designet i et stilrent design, der ikke alene passer ind i dit køkken, men som i mange tilfælde endda vil højne det overordnede indtryk af rummet. Siemens EQ6 s700 har til gengæld en række andre features, som gør, at den skiller sig ud. Dem vil jeg komme nærmere ind på nu. 

Fleksibel kaffebrygning

Med en Siemens EQ6 s700 espressomaskine får du utroligt mange valgmuligheder i forhold til brygning, hvilket betyder, at du kan skræddersy dine kaffefavoritter til at passe netop dine smagspræferencer. Under brygning med denne kaffemaskine vil du kunne vælge mellem 7 forskellige kaffestyrker, så kaffen aldrig bliver for tynd eller stærk. Du kan justere mellem 3 kopstørrelser, så du sikrer, at væskemængden er tilpasset den konkrete kaffedrik, som du er ved at brygge. Og så har du mulighed for at vælge mellem intet mindre end 5 forskellige kværnindstillinger, hvilket virkelig kan blive en fordel, hvis du begynder at stille højere og højere krav til din kaffe – hvilket du burde, hvis du har så kvalitetsrig en kaffemaskine som denne.

Top brugervenlighed til hverdagskaffedrikkeren

Hvis du er i markedet efter en fuldautomatisk kaffemaskine, er du formentlig ikke typen, der går super meget op i, at du skal være en aktiv del af brygningen. Formentlig ønsker du bare at få serveret noget rigtig god kaffe, uden at der skal bøvles med alle mulige ting. Dette kan Siemens EQ6 s700 hjælpe dig med, og det er måske en af de kaffemaskiner på markedet, der gør det allerlettest for dig at få brygget din favoritkaffe overhovedet. Med sit CoffeeSelect Touch-display er det utroligt nemt at finde din foretrukne kaffedrik, og vælge den direkte på displayet, som du finder på kaffemaskinens front.

State of the art kaffemaskine

Siemens EQ6 er en del af generation 2 inden for EQ-serien, hvilket vil sige, at den er resultatet af et forbedret release af kaffemaskiner i 2018 fra Siemens. Det betyder dermed, at espressomaskinen er opdateret med branchens bedste teknologier og funktioner, tilrettelagt det budget, som Siemens har ønsket, at espressomaskinen skulle lande i. Derfor kan du altså roligt regne med, at du med en espressomaskine i EQ6-serien, får en kaffemaskine, der opfylder dine krav til kvalitet og modernitet. Derfor vil min anbefaling være, at det er de enkelte features og ekstra funktioner, som du skal til- og fravælge kaffemaskinen på.

Keramisk kaffekværn

Noget af det vigtigste – og samtidig noget af det oftest undervurderede – når det kommer til kaffebrygning, er kaffekværnens kvalitet og præcision. Det er fuldstændig afgørende, at kaffebønnerne kværnes hensigtsmæssigt, hvilket især er vigtigt for espressobrygning. Med Siemens’ CeramDrive keramiske kaffekværn er du sikker på, at bønnerne kværnes efter hensigten, og den aromatiske duft af friskkværnet kaffe vil sprede sig helt fantastisk i rummet.

En kaffemaskine, der rengør sig selv

Siemens forkæler sine kræsne kaffedrikkere med denne funktion. For der er altså ikke noget værre, end at stå med en helt masse oprydning, bare fordi du gerne vil nyde en god kop kaffe. Her byder Siemens’ automatiserede rengøringssystem Calc’nClean på vaskeægte luksus, og det er noget, der gør sig gældende, på tværs af alle deres espressomaskine. Med denne funktion tager Siemens virkelig espressomaskinens ’fuldautomatiske’ udtryk bogstaveligt, ved ovenikøbet at automatisere rengøringsprocesserne. Dette er dog ikke ensbetydende med, at espressomaskiner fra Siemens er vedligeholdelsesfrie, da de løbende skal afkalkes for at sikre optimal brygning og kaffekvalitet.

Vejledende pris: 11.999kr

Siemens TE655203RW EQ6 s500 Espressomaskine (Min anbefaling)

Espressomaskinen EQ6 s500 fra Siemens har rigtig mange ligheder med s700 modellen fra samme serie, hvilket i virkeligheden også gør sig gældende i forhold til s300-modellen inden for EQ6-serien. Noget af det jeg ofte oplever er, at forbrugere og kaffeentusiaster har svært ved at gennemskue forskellene mellem espressomaskinerne i samme serie – og dermed har de ofte også svært ved at forstå prisforskellen. Derfor vil jeg i høj grad fokusere på de områder, hvor Siemens EQ6 s500 adskiller sig fra EQ6 s700, så det bliver helt tydeligt.

Annonce

Pris

KØB

7.999kr

Siemens EQ6 s500 vs EQ6 s700

Det er egentlig ikke en specielt omfattende liste af mangler, vi skal kigge på, når vi undersøger, hvor s500 adskiller sig fra topmodellen i EQ6-serien; s700-modellen. Men det, der blandt andet gør forskellen er, at Siemens EQ6 s500 ikke er udstyrede med det, som Siemens kalder en komfort-pakke. Det vil sige, at du under brygning ikke får ekstra komfort i form af belysning på kopperne, der brygges kaffe i – mens s700-modellen altså har 2 ekstra favorit-opskrifter i sit kaffesortiment. Derudover er der lidt forskel i designet, hvor s700-modellen har en front lavet i et anderledes materiale, som giver et mere eksklusivt look end de to mindre modeller. Modellen Siemens EQ6 s500 adskiller sig dermed negativt fra s700-modellen på følgende områder:

 • 2 færre favoritdrikke i sortimentet
 • Manglende kopbelysning
 • Frontkvalitet i anderledes materiale

Kan du leve uden disse features, vil jeg dermed anbefale dig, at du går efter s500-modellen fremfor s700-modellen, da der altså er penge at spare. Jeg mener i øvrigt, at s700-modellen primært adskiller sig fra s500-modellen i forhold til eksklusivitet og måske lidt blær, hvor s500-modellen har nogle mere praktiske fordele i måden, hvorpå den adskiller sig fra Siemens EQ6 s300. Dermed er min overordnede anbefaling, at du inden for EQ6-serien går efter s500-modellen, men i sidste ende er det din opgave at vurdere, hvilke features, du prioriterer. Når det er sagt, vil jeg dog sige, at hvis du ender du med at købe en Siemens EQ6 s500 espressomaskine, så er jeg sikker på, at du bliver rigtig tilfreds med dit køb.

Vejledende pris: 7.999kr

Siemens TE653M11RW EQ6 s300

Igen vil jeg ikke spilde din tid ved at læse en masse ligheder op, så her får du igen information om lige netop der, hvor maskinen er anderledes sammenlignet med de andre maskiner i EQ6-serien. Men husk, at du her er et skridt under s500-modellen, og derfor naturligvis også har denne series mangler med i listen, hvis du vælger at sammenligne den med EQ6 s700.

Siemens EQ6 s300 vs EQ6 s500

Ulempen ved EQ6 s300-modellen i forhold til s500 og s700 er, at du med Siemens EQ6 s300 ikke har mulighed for at justere forholdet mellem mælk og kaffe. Derfor er du altså tvunget til at benytte de forudindstillede forhold, som Siemens har sat for dig. Derudover tillader s300-modellen dig ikke at brygge to kopper kaffe med mælk på samme tid, hvilket vil sige, at du altså her skal op i s500-modellen, hvis du vil have multibryg med kaffedrikke, der indeholder mælk. Misforstå mig ikke, s300 modellen kan sagtens brygge Caffé Latte, Cappuccino og andre kaffedrikke med mælk – men altså bare ikke 2 samtidig. Der er dog én kaffedrik, som EQ6 s300-modellen ikke er indstillet til at kunne brygge – nemlig en Cortado. Hurtigt opsummeret vil det sige, at:

 • Manglende justering mellem mælk og kaffe
 • Ikke mulighed for at brygge to kaffe m. mælk ad gangen
 • Cortado er ikke en mulighed

Men dette er altså de eneste mærkbare nedgraderinger hos kaffemaskinen i forhold til s500-modellen, så kan du leve uden disse features, kan du sagtens få stor glæde af denne espressomaskine, endda til en lavere pris.

Vejledende pris: 9.499kr

Siemens TQ505R09 EQ500 Integral Espressomaskine

Hvis du vælger en Siemens EQ500 Integral Espressomaskine, så får du fremfor alt en kaffemaskine, hvor brugervenligheden er i top. Og lad os være ærlige, hvis du allerede har besluttet dig for, at det er en fuldautomatisk espressomaskine, at du er interesseret i, så gør det ikke noget, at brygningen bliver så enkel som muligt. Netop det får du altså med en EQ500 espressomaskine fra Siemens.

Nem at bruge – mange valgmuligheder

Selvom espressomaskinen her er nem at bruge, så er det ikke noget, der skyldes, at dine valgmuligheder og indstillingsfunktioner er begrænsede. Du får med EQ500-maskinen hele 7 forskellige valgmuligheder, hvilket vil sige, at du får op til flere af de drikke med, som Siemens kalder ’Special drinks’. Så er du kaffeelsker, hvilket du højst sandsynlig er, ja så er jeg sikker på, at du kan finde din favoritdrik i denne kaffemaskinens sortiment.

Annonce

Pris

KØB

6.980 kr

5.999 kr

Selvrensende aftagelig mælkebeholder

Noget af det, som efter min mening er det mest irriterende, når jeg brygger kaffedrikke med mælk i, det er at rengøre mælkebeholderen efterfølgende. Siemens har gjort dette virkelig nemt for dig i EQ500-modellen, hvor mælkebeholderen for det første er aftagelig. Det vil sige, at du kan sætte den i køleskabet, hvis nu du har mere mælk tilbage end det, du skal bruge lige nu. Dermed slipper du for en ekstra rengøring, og er samtidig ikke tvunget til at ’spilde’ mælk. Derudover har maskinen en helt fantastisk selvrensende funktion, hvilket betyder, at beholderen automatisk rengøres efter brygning. Vil du give mælkebeholderen en ekstra god rengøring, jamen så tåler den også at komme i opvaskemaskinen. Det kan man da kalde en win, win, win.  

Dobbeltbryg funktion med ekstra smag

Med funktionen oneTouch DoubleCup, gør EQ500 Integral espressomaskinen fra Siemens lige livet en smule nemmere – og lidt mere lækkert. Først og fremmest er dobbeltbrygningsfunktionen næsten uundværlig, hvis du sætter pris på at byde dine gæster på en god kop kaffe. Ofte er noget af det, som espressomaskiner vælges fra på, at de ikke kan brygge til så mange mennesker ad gangen. Altså det her med, at man ikke bare lige kan brygge en kande kaffe. Men med en hurtig og effektiv brygning, som ovenikøbet tillader to kop lækker kaffe at blive brygget samtidig, så mener jeg, at du til dels imødekommer dette med en EQ500 espressomaskine fra Siemens. Husk på, at de enkelte kopper kaffe her altså brygges relativt hurtigt.

Alt i alt får du en kvalitetskaffemaskine med EQ500 integral-modellen fra Siemens.

Siemens EQ9-serie

Når vi taler Siemens kaffemaskiner, er der ikke noget der overgår deres EQ9-serie, der altså kan tolkes som den tyske producents bud på de ultimative kaffemaskiner. Det Siemens især lægger vægt på i denne serie er, at der skal være så mange indstillinger og valgmuligeder som muligt, uden at det bliver besværligt eller uoverskueligt. Det resulterer i, at du nemt kan brygge kaffe, som passer lige netop dine præferencer. På grund af seriens høje niveau af kaffemaskiner kan det være svært at finde den helt rigtige til dig, og derfor vil jeg nu forsøge at hjælpe dig med at bliver klogere på forskelle og ligheder på espressomaskinerne EQ9s300, EQ9s500 og EQ9s700 fra Siemens.

Siemens TI9573X9RW EQ9 Plus Connect s700 Espressomaskine

Siemens EQ9 Plus Connect s700 espressomaskine er EQ9-seriens mest komplette espressomaskine, og dermed også efter min mening den Siemens kaffemaskine, der er den mest komplette i det hele taget. Så hvis du ikke er så meget for at gå på kompromis, og faktisk bare gerne vil have det bedste af det bedste, så er det den her kaffemaskine, du skal erhverve dig. Jeg vil faktisk gå så langt at sige, at der kun er ét eneste punkt, hvor denne kaffemaskine ikke er den bedste; nemlig prisen. Men igen, hvis du bare er ude efter det bedste på markedet, så er det altså her, at du skal læse ekstra godt med! Når jeg så senere fortæller om s500 og s300-modellerne i EQ9-serien, så vil det være i forhold til de mangler, de har, netop sammenlignet med denne her maskine.

Kaffemaskine med brygning via WiFi og app

Ja, du læste rigtigt! Med denne Siemens s700 espressomaskine vil det være muligt for dig at brygge delikat kaffe ved hjælp af en app, der ligesom kaffemaskinen kan forbindes til dit WiFi. Denne funktion giver dig et hav af fordele, der blandt andet rummer muligheden for at vælge 15 yderligere kaffespecialiteter med Coffee World-funktionen. Derudover vil du kunne benytte dig af CoffeePlaylist-funktionen, der ligesom du kender det fra f.eks. musikplaylister, vil tillade dig at sætte kaffedrikke i ’kø’. Det betyder altså, at både du og dine gæster vil kunne gå ind og på en måde bestille den kaffedrik, I gerne vil have, og så vil maskinen altså stå klar til at brygge netop disse drikke. Denne WiFi og app-funktion har så mange fordele og features, at jeg ikke kan nævne dem alle her, men det er altså bare en virkelig fed funktion, der taler lige ind i denne her brugervenlighed, som Siemens ønsker at skabe. Og så er det altså også en oplagt måde at imponere sine gæster på.

DualBean-system: To gange bønnebeholdere og -kværne

Siemens EQ9 Plus Connect s700 espressomaskinen er helt exceptionelt udstyret med hele to bønnebeholdere og to kværne. Det giver dig altså en mulighed for at benytte forskellige bønnetyper til at brygge enkelte kaffedrikke. Mange vælger at bruge én type bønner til samtlige kaffedrikke, da de kun har én beholder i deres maskine. Men faktisk vil den ideelle kaffeoplevelse altså komme, ved at justere bønnetypen med henblik på den specifikke drik. Er du f.eks. typen, der gerne starter morgenen med et stærkt espressoshot, så kan det altså være en fordel at have en kraftigere bønnetype til netop dette formål, mens mælkedrikke som Caffe Latté, Cortado og Cappuccino tåler en mindre kraftig smag fra bønnerne.

XL Coffee-funktion – perfekt til når der er gæster

XL Coffee-funktionen giver ret meget det, som navnet lægger op til, at det skal. Det er en funktion hos EQ9 s700-kaffemaskinen, der tillader dig at brygge en stor kop kaffe – ovenikøbet med triple shot-styrke. Dette vil sige, at bønnerne kværnes af tre omgange, hvilket giver ekstra aroma i kaffen, så kaffen altså vil have samme gode aroma og styrke, til trods for at der er tale om en større kopstørrelse. Denne triple shot-styrke er unik for EQ9 s700 kaffemaskinen, der skiller sig ud fra andre Siemens kaffemaskiner, der ”kun” kværner bønnerne af to omgange. Derudover – og ikke mindst lige så relevant – så tillader EQ9 s700 dig at brygge en kaffemængde på 2-6 kopper, som du kan brygge direkte i en kande. Det er en perfekt funktion til når du har gæster, og det løser altså det her problem som espressomaskiner nogle gange har, hvor det er besværligt at brygge til flere personer ad gangen.

En kaffemaskine uden begrænsninger eller kompromiser

Alt i alt har Siemens EQ9 s700 alle de fordele, som du kunne turde håbe på i en kaffemaskine. Med integreret mælkebeholder, keramisk kaffekværn, optimeret lyddæmpning, automatisk rensning, og mange, mange flere lækre features, så mangler der altså bare ikke rigtigt noget. Du kan tilpasse kaffeoplevelsen, så den passer dine behov, og langt det meste af det, kan du endda klare fra din smartphone med det smarte appsystem. Siemens EQ9 s700 er altså kaffemaskinen til dig, der ikke er meget for at gå på kompromis med den luksuriøse kaffeoplevelse.

Vejledende pris: 23.994kr

Siemens TI9553X9RW EQ9 Plus Connect s500 Espressomaskine

Jeg vil nu gennemgå nogle af de – ifølge mig – mest væsentlige nedslag omkring Siemens EQ9 s500 espressomaskinen. Da denne espressomaskine også er en del af EQ9-serien, vil der være en masse ligheder mellem denne og s700-modellen, og jeg vil derfor primært fokusere på der, hvor maskinen adskiller sig fra topmodellen s700. Og her er der altså ikke tale om en lang opremsning af en masse forskellige steder, hvor s500-maskinen er mangelfuld i forhold til s700. Faktisk er der kun én mærkbar forskel, og det er:

 • Manglende dualBean system
Det vil sige, at s500 modellen i EQ9-serien altså ikke er udstyret med to bønnebeholdere og dertilhørende kaffekværne. Dette vil for nogle være en afgørende forskel, men for langt de fleste er det altså bare sådan, at de bruger deres favoritbønner til samtlige kaffedrikke. Så hvis du allerede nu ved, at du kommer til at fylde de samme kaffebønner i maskinen uanset hvad, jamen så er der ingen grund til at betale de ekstra penge som Siemens EQ9 s700 koster i forhold til denne her s500 model fra samme serie.
 

Siemens TI923309RW EQ9 s300 Espressomaskine

Når det kommer til Siemens EQ9 s300 espressomaskinen, så har den en noget større liste over fordele i forhold til s500-modellen, hvis man sammenligner med, hvordan denne adskilte sig fra s700. Dermed sagt, er der altså noget større forskel på, om du vælger at opgradere fra en s300 til s500-model, i forhold til hvis du opgraderer fra s500 til s700.

Annonce

Pris

KØB

10.380 kr

Siemens EQ9 s300 har således følgende mangler sammenlignet med s500-modellen:

 • Mindre skærm
 • Færre brugerprofiler til at gemme favoritkaffe
 • Færre drikke (mangler Cortado, flat white, americano og XL)
 • Ikke mulighed for Barista Mode
 • Ingen kopvarmer
 • Ikke noget Home Connect system

Ikke nok besparelse I forhold til nedgraderingen i kvalitet

Der er et hav af mangler i denne maskine, hvis vi sammenligner den med s500 og s700-modellerne i samme serie. Efter min mening er det et kæmpe minus, at man mister det her Home Connect system, hvor man altså kunne forbinde espressomaskinen med sin smartphone. Derudover er XL coffee-funktionen også fjernet, og det betyder altså, at du ikke kan brygge større kopper kaffe med samme intensitet som de mindre, og heller ikke kan brygge de her kander, hvor der brygges til 2-6 personer på samme tid. Når man tager dette med i ligningen i forhold til de resterende mangler, der også er – så mener jeg altså ikke, at besparelsen man får ved at gå ned i s300-modellen er stor nok, i forhold til hvor stor en kvalitetsforskel, der er på maskinerne.

Vejledende pris: 15.999kr

Hermed er min guide slut, og du vil ikke få flere informationer gældende for de enkelte espressomaskiner fra Siemens. Du kan dog læse videre her og få nogle generelle råd og anbefalinger i forhold til, hvorfor jeg mener, at en Siemens espressomaskine er et ret fantastisk valg, hvis det netop er en fuldautomatisk espressomaskine, du leder efter.

Hvorfor vælge en espressomaskine fra Siemens?

Siemens har været i kaffeindustrien i mange år efterhånden, og selvom det måske ikke er kaffemaskiner, som folk primært forbinder Siemens med, ja så er det altså et område, hvor de er ved at blive en af de helt store aktører. Siemens har designet en lang række skræddersyede teknologier, som de mener er bidragende til gode kaffeoplevelser. Disse features tæller blandt andet:

 • AromaDouble Shot
 • Integrerede mælkebeholdere
 • OneTouch DoubleCup
 • iAroma-system
 • CeramDrive – Keramisk kaffekværn
 • SuperSilent – Lydoptimeringsfunktion
 • AutoMilk Clean – automatisk rengøringsfunktion
 • SensoFlow

Det er vigtigt at tilføje, at disse kun udgør et udpluk af features, som du kan finde i Siemens kaffemaskiner. Derudover vil jeg også skynde mig at nævne, at det altså ikke er alle Siemens kaffemaskiner, der har disse egenskaber – nogle modeller vil have mangler, mens kun få modeller vil indeholde alle elementerne.  

Siemens espressomaskine tilbud

Det er ingen hemmelighed, at de her Siemens espressomaskiner godt kan komme op og koste en god sum penge. Derfor er det selvfølgelig fristende at holde sig orienteret i diverse tilbud, så man er sikker på, at man gør sig de bedst mulige besvarelser. Netop med Siemens kaffemaskiner kommer der løbende rigtig gode tilbud, og her vil der altså være nogle penge at spare. Det vigtigste efter min mening er imidlertid, at man får den helt rigtige kaffemaskine med hjem. Så lad vær med at købe en specifik kaffemaskine ’bare’ fordi den er på tilbud. Find ud af, hvilken espressomaskine, der bedst opfylder dine behov, og derfra kan du så vælge om du vil vente til den kommer på tilbud, eller om du er villig til at betale fuldpris.

Siemens s300 vs s500 vs s700

Her på siden sammenligner vi både Siemens’ EQ3, EQ6 og EQ9-serie, hvor vi taler om forholdene mellem serierne, og hvor de lægger niveaumæssigt, men altså også kigger på undermodellerne. Undermodellerne til Siemens espressomaskiner er henholdsvis s300, s500 og s700-modellerne, og de kan beskrives som den billige model, modellen hvor kvalitet og pris balanceres, og så den dyre luksus model, hvor der ikke mangler noget. Det vil altså sige, at vi under hver EQ-serie lige graver et niveau dybere, og også analysere forskellene mellem de forskellige undermodeller til serien. 

Hvad kendetegner Siemens EQ-serien?

Siemens EQ kaffeserie er kendetegnet ved, at serien rummer den ene espressomaskine i høj kvalitet efter den anden. Med sine EQ espressomaskiner er det tydeligt at se, at Siemens drager fordel af sine mangeårige erfaringer omkring teknologi og maskindesign. Dette betyder også, at espressomaskinerne i EQ-serien alle sammen har et højt basisniveau. Det jeg godt kan lide ved netop denne serie, er dog, at du også vil finde espressomaskiner i alle prisklasser. Er du kvalitetsbevidst til fingerspidserne, og sætter du pris på fede gadgets lækre features, jamen så kan det godt være du skal helt op i en EQ9 s700 espressomaskine, men handler det i virkeligheden bare om, at du skal have noget god kaffe, jamen så kan det sagtens være, at du kan ’nøjes’ med den lidt billigere Siemens EQ3 espressomaskine.

Kaffemaskiner fra Siemens

Siemens kender du måske bedst fra hårde hvidevarer eller vindmøller, så måske Siemens og kaffemaskiner ikke er det du forbinder allermest med hinanden. Men faktisk bruger Siemens netop al deres ekspertise fra andre teknologiske projekter, til at designe deres ultimative kaffemaskiner. Siemens er blandt andet også kendetegnet ved de her integrerede kaffemaskiner, der er inkorporerede i selve køkkendesignet. Men da jeg gerne vil vise de Siemens kaffemaskiner, der er tilgængelige for alle og enhver, har jeg valgt at fokusere på Siemens EQ espressomaskine-serie, som rummer nogle helt fantastiske kaffemaskiner, der emmer af denne her tyske kvalitet, som Siemens står for.