Kaffesirup med pumpe – Den perfekte løsning til iskaffen

Ingen iskaffe uden sirup – i hvert fald ikke, hvis du spørger langt de fleste iskaffedrikkere herhjemme. Med en pumpe til din sirup får du følelsen af, at kaffen bliver præcis som på kaffebaren. Kaffesirup med pumpe hjælper dig med at ramme den rigtige dosering hver gang, på den måde spilder du ikke noget kaffesirup ved at overdosere, mens du heller ikke gør kaffen for sød. Derudover gør det også rutinen omkring selve kaffebrygningen meget nemmere ved, at du ikke behøver skrue låget af og på hver eneste gang. 

 

Siruppumpe til kaffesirup (100 ml)

Selve siruppumpen er essensen til at skabe det rigtige kaffesirup-setup. Ved køb af en til flere separate siruppumper har du mulighed for at have flere forskellige kaffesirupper klar til brygning. Kaffesiruppumpen er specielt designet til kaffesirup, og mange kaffebarer bruger netop denne pumpe i deres kaffesirup. Når du har tømt én flaske kaffesirup kan du selvfølgelig bare afmontere pumpen og overføre den til den næste flaske, du tager hul på. 

Hvilken kaffesirup skal man vælge?

Det er klart, at du ikke vil anskaffe 10 siruppumper til hjemmekaffebaren. Det er formentlig mere sandsynligt, at du har 2-3 stykker, og i virkeligheden kan du også sagtens nøjes med en enkelt, men så skal du bare skifte rundt, hvis dine gæster foretrækker forskellige slags sirup. Det kan være svært at forudsige hvilken kaffesirup din efterspørger, og måske har du også selv brug for inspiration til, hvilken type kaffesirup, der skal være din favorit? Derfor vil jeg hurtigt nævne et par af de mest populære smagsvarianter, men husk på, at det samlede udbud af kaffesirupsmage er enormt, og dette er blot et snævert indblik. 

Kaffesirup med karamelsmag

Karamelsmagen er måske den mest populære blandt kaffesirupper overhovedet. Så skal du kun vælge en enkelt kaffesirup med pumpe, skal det måske være den. En karamelkaffesirup med pumpe er dermed det oplagte valg til dig, der ved du er glad for iskaffe med sirup, men måske ikke ved hvilken kaffesirup, der bliver puttet i. 

Pumpen ovenfor er skræddersyet præcist til disse 100ml 1883 sirupflasker, og selvom pumpen også vil være kompatibel med flere andre mærker og størrelser, så er der noget æstetisk tilfredsstillende ved, at logoerne stemmer overens. 

Kaffesirup med vaniljesmag

Vanlijesmagen er en anden populær smagsvariant, der passer perfekt som tilføjelse til din iskaffe. Ligesom det er tilfældet for karamelsiruppen, så supplerer vaniljesiruppen også kaffens bitterhed perfekt med dens sødme. For nogle kan det dog blive for sødt, hvis iskaffen for eksempel i forvejen er laver på sødmælk. Men hvis du generelt er mere til iskaffe end almindelig kaffe, kan denne sirup sagtens være din guilty pleasure. Hvis du ønsker at have både karamelsirup og vaniljesirup til rådighed hele tiden ved din kaffestation bør du anskaffe dig minimum to siruppumper.

Kaffesirup med hasselnødsmag

Hasselnødsmag skiller sig ud sammenlignet med de to tidligere smage, men den bidrager til gengæld med en særlig kant til kaffedrikken, som strækker udover sødme alene. Søger man derfor en særlig smagsnuance i sin kaffe, som man ikke får gennem kaffebønnerne alene, så kan denne type sirup bidrage med lige netop den kant.

Hvorfor købe en kaffesirup med pumpe?

Du skal købe en kaffesirup med pumpe – eller en pumpe til din kaffesirup, hvis du vil gøre rutinerne omkring at lave iskaffe simplere og samtidig få den der kaffebarsfølelse omkring brygningen, som ellers kan være vanskelig at skabe derhjemme. Men det vigtigste er klart, at det hele bliver meget nemmere.

Hvordan fuldender man setuppet i sin kaffestation til iskaffe?

Hvis din iskaffestation skal fuldendes og du ønsker at have flere forskellige slags sirup, så er et sirupstativ en oplagt måde at gøre det på. På den måde vil du have et nemt overblik over de forskellige sirupflasker, som du har anskaffet dig. Samtidig er stativerne lavet med et vis skift i højde, så hvis du har siruppumper i alle dine flasker, vil du nemt kunne anvende dem uden at skulle rykke på noget. 

Kaffesirupstativ til 4 stk 1883 kaffesirupflasker

Kaffesirupstativ til 6 stk 1883 kaffesirupflasker

Hvilket udstyr skal bruges til at lave iskaffe med sirup?

Der er mange måder at lave iskaffe på, men noget af det du skal bruge er en kaffemaskine – gerne af høj kvalitet. Det kunne f.eks. være en Sage kaffemaskine, eller espressomaskiner i en endnu højere liga som f.eks. en Rocket espressomaskine. De ting der er på netop denne side; nemlig kaffesiruppumper og kaffesirupstativer, er ikke noget, du behøver nødvendigvis. Men du skal bruge kaffe, kaffesirup, en kaffemaskine, mælk og isterninger.