Sage Barista Express Impress vs Sage Barista Express

Sage Barista Express er en af de absolut mest solgte forbruger-espressomaskiner på verdensplan. Den har i forvejen været en del af en stor familie af Sage kaffemaskiner, der blandt andet involverer Sage Barista Pro og Sage Barista Touch samt de dyrere Oracle espressomaskiner. Nu har Sage Barista Express dog fået en storebror; The Sage Barista Express Impress, hvor der er videreudviklet på den originale maskine. Her på siden vil jeg forsøge at danne overblik over ligheder og forskelle mellem den nye Sage Barista Express Impress og den traditionelle Sage Barista Express.

Den nye Sage Barista Express Impress

Den traditionelle Sage Barista Express

Mulighed for mere præcis kværnindstilling

Med Sage Barista Express Impress espressomaskinen har du mulighed for at indstille din kværn mere præcist. Espressomaskinen har 25 forskellige kværnindstillinger sammenlignet med Sage Barista Express’ 18 trin på kværnen. Dette er en kæmpe opgradering for denne maskine, da man ikke skal have snakket med mange ejere af Sage Barista Express, før de påpeger manglende kværnindstillinger som maskinens største svaghed.

Automatiseret tampfunktion – Express Impress’ helt store opgradering

Sage Barista Express Impress er udstyret med en mere assisterende funktion end den klassiske espressomaskine. Dette ses tydeligst af alt med den tamperfunktion, som er blevet tilføjet til maskinen. Når du kigger mod maskinen, vil du på venstre side se, at der er en form for ’arm’, der ikke er set på Sage Barista Express. Denne er lavet for, at du kan tampe direkte efter, at du har kværnet bønnerne ned i portafilteret, selv uden at skulle stå med en tamper i hånden. Maskinen har ydermere et display, der hjælper dig med, om du har fået tampet helt korrekt, ved at den lyser klar, når der er ramt det rigtige tryk. Dette er klart den største forskel mellem de to maskiner.

Perfekt automatisk dosering af kaffe

Med Sage Barista Express Impress får du automatisk dosering, hvilket er en kæmpe fordel, da det fjerner en af de faktorer, hvor du kan have lavet en ’fejl’. Derfor vil fremgangsmåden i forhold til at brygge det perfekte espressoskud med en Sage Barista Express Impress espressomaskine ofte være, at du blot skal indstille på kværnindstillingen. Hvis dit espressoskud tager over 35 sekunder at brygge, og kaffen smager bitter, så skal du indstille kværnen til at kværne grovere. Tager det under 20 sekunder at brygge dit skud, og kaffen smager surt, så skal du kværne finere.

Prisforskellen mellem de to maskiner

Når du sidder og skal overveje hvilken af disse to maskiner, der bedst passer dine behov, så er det klart, at prisen altid er en faktor. Der er ingen tvivl om, at du får en mere fuldendt espressomaskine med Sage Barista Express Impress modellen, men det koster altså også lidt ekstra. Prisforskellen er i udgangspunktet på ca. 1.500kr, men dette kan selvfølgelig varierer i forhold til aktuelle tilbud og lignende. Jeg forsøger altid at sammenligne priser på tværs af markedet og dermed sikre, at du får den bedste pris. 

Sage Barista Express vs Barista Express Impress

Hvad er konceptet med Sage Barista Express Impress?

Den tanke, der har dannet grundlag for, at Sage Barista Express Impress er kommet til verden er, at ALLE skal være i stand til at brygge en god espresso, uanset om du har absolut ingen erfaring med at bruge en espressomaskine fra tidligere. Den er lavet til folk, der gerne vil have oplevelsen af at være barista og brygge sin egen espresso, men uden at det er for besværligt. Maskinen placerer sig dermed et sted imellem en fuldautomatisk espressomaskine og en klassisk semiautomatisk espressomaskine.

Hvad er lighederne mellem Barista Express og Express impress?

Du har den samme aftagelige bønnebeholder på Impress-modellen som på den klassiske express. Derudover finder du også det praktiske varmvandsudtag, som blandt andet er praktisk til brygning af Americano eller Long black kaffe. Du har en identisk damper, mens du også ser den samme trykmåler placeret centralt på maskinens front. Sidst har du også den store og praktiske drypbakke med opbevaringsplads bagved, mens den aftagelige vandtank med nem påfyldning af vand også er den samme. Jeg kunne nævne mange flere ligheder mellem maskinerne, men det er nok nemmere at fokusere på forskellene, som er gennemgået tidligere.

Rengøring og vedligeholdelse af din Sage espressomaskine

Når du investerer i lækkert udstyr, så kræver det også, at du holder det lækkert. Derfor er vedligeholdelse alfa og omega, når det kommer til at sikre gode kaffeoplevelser både nu og om flere år. Jeg laver og opdaterer løbende guides om rengøring af Sage kaffemaskiner, og måske lige så essentielt afkalkning af Sage kaffemaskiner

Sammenlign pris og køb Sage Barista Express Impress

Her kan du sammenligne pris på Sage Barista Express Impress hos udvalgte forhandlere, så du sikrer dig den billigste pris. 

Sage Barista Express Impress

6.999kr

4.990kr

Sage Barista Express Impress

6.999kr

4.999kr

Sage Barista Express Impress

6.999kr

4.999kr

Er Impress-serien kommet for at blive?

Det kan næsten undre en, at Sage Barista Express Impress blev lanceret ‘alene’, da modellerne Sage Barista Express, Sage Barista Pro og Sage Barista Touch er så tæt forbundne. Det efterlader en med tanken om, hvorvidt Impress-udgaven fra Sage er en one-time-thing, eller om det er kommer for at blive? Dog lader det til at Impress-modellerne er kommet for at blive – og Impress-versionen af klassiske Sage kaffemaskiner er nu fulgt op med en Sage Barista Touch Impress model. Det bliver spændende at se, hvornår eller hvorvidt, at denne tendens udvides til andre modeller.