Eureka Mignon kværne: Specialita vs Perfetto vs Silenzio

Eureka Mignon Kaffekværne er perfekte til dig, der har en espressomaskine og forsøger at lave lækker baristakaffe i eget hjem. Der findes et bredt udvalg af kaffekværne, som er gode til espressobryg, men meget få kan leve op til den standard, som Eureka har sat med Eureka Mignon-serien. Har du besluttet dig for at anskaffe dig en Eureka Kaffekværn, men har du svært ved at vælge mellem Specialita, Perfetto og Silenzio? Så læs min gennemgang af dem her.

Eller gå direkte til forhandler ved at trykke på knappen herunder – det er op til dig.

Dette indlæg er finansieret af reklamelinks

Eureka Mignon Specialita – Det populære valg

Blandt mange er Mignon Specialita den foretrukne model, da den leverer en ekstraordinær kværn af kaffebønnerne. Specialita-kværnen er da også udstyret med 55mm flade stålblade, hvilket altså lige er et trin bedre end de 50mm som både Perfetto og Silenzio-modellerne kan levere. Dette betyder, at du kan kværne bønnerne ekstra fint – men du kan naturligvis indstille kværningens grovhed. Som du nok allerede ved, foretrækker vi dog en relativ fin kværning af bønner, når der skal brygges espresso.

Brugervenligt og stilrent Touch-display

Hvis du ved lidt om espressobrygning og det der med at trække det helt rigtige skud ud af din maskine, så ved du også, at det langt henad vejen handler om balance og præcision. På Touch-displayet på Eureka Mignon Specialita finder du to tidsindstillede dosisindstillinger, som begge har de samme muligheder for mikrojusteringer. Kværnen giver med andre ord mulighed for en forbedret kværnkonsistens – og dermed øget kvalitet i de enkelte espressoskud. Kaffekværnen bidrager også til en hurtig aftagning af varme, hvilket er en kæmpe fordel, hvis du skal brygge flere espressoshots i træk.

Hurtig og støjfri maling af kaffe

Det tager ca. kaffekværnen 9 sekunder at male en portion kaffebønner, hvilket er imponerende med tanke på den kvalitet og præcision, kværnen samtidig leverer. Derudover er kaffekværnen relativt støjfri, hvilket er en kæmpe kvalitet, hvis du spørger mig.

Med en Eureka Mignon Specialita får du med andre ord en kaffekværn i høj kvalitet perfekt til dig, der elsker at brygge espresso på en semiautomatisk espressomaskine.

Mignon Perfetto

Nu går vi fra specialiteternes kaffekværn til den perfekte; I hvert fald hvis man skal tro på navnet. Men med Mignon Perfetto kaffekværnen fra Eureka har de også gjort alt for, at du skal kunne trække det perfekte espressoskud fra din maskine. Ovenpå kværnen finder du nemlig en skive, hvor du ved blot en enkelt omdrejning kan dække hele spektret af forskellige bryggemetoder. Så hvis du drikker mange forskellige former for kaffe – jamen så er det her måske den perfekte kværn for dig.

Brugervenlig eller ej?

Man skulle tro det var meget brugervenligt med sådan en urskivelignende justeringsfunktion, men det er det faktisk ikke nødvendigvis. Eureka har ellers gjort sit ved direkte at markere, hvor du skal indstille kværnen for at tilpasse de forskellige bryggemetoder. Der er bare lige det, at med så finjusterbar en kværn, så kan selv de mindste små ændringer gøre en kæmpe forskel. Så finder du et sweet-spot, hvor kaffen er præcis som du foretrækker den, så kan det være svært at finde igen.

Perfekt til den alsidige kaffedrikker – men ikke til baristaen

Er du espressoelsker, hjemmebarista, eller hvad man ellers kan kalde det? Så vil jeg anbefale dig Specialita-modellen, som beskrevet ovenfor. Men drikker du en masse forskellig kaffe – og her mener jeg hvor du anvender forskellige bryggemetoder – så kan Eureka Mignon Perfetto sagtens være den rigtige for dig. Det gælder også, hvis i er flere i husstanden, der måske har hver sine kaffepræferencer.

Eureka Mignon Silenzio

Mignon Silenzio-modellen er måske den mest simple af de tre kaffekværne på listen her. Den mest mærkbare forskel er måske, at du med Silenzio ikke får det her touch-display med. I stedet er der udelukkende en skive, du kan dreje på, for at justere hvor fin eller grov kværningen skal være. Derfor vil nogle af de ting, som jeg nu vil beskrive som fordele, nok være noget, som nogle af jer vil se som mangler.

Endnu mindre lyd

Jeg starter med lyden – for den er I nok ikke uenige i. Det er fantastisk, at man kan producere en kaffekværn med den styrke som Eureka-maskinerne har, og så samtidig holde volumen så langt nede. Det ligger lidt i navnet, at Eureka Mignon Silenzio er den kaffekværn, der excellerer her – den er utroligt lydsvag.

Simpelt italiensk design

”Simpelt italiensk design” er min måde at beskrive, at touch-displayet er fjernet på denne maskine, uden at det skal lyde negativt. Men faktisk giver det noget ekstra lækkerhed til denne maskine, at den står fuldstændig autentisk og uden LED-skærm til at forstyrre det italienske look. Men udover skærmen er designet meget lig hinanden på alle kværnene, der har det her rustikke men stadig stilrene design.

En lille fodnote til, hvorfor du måske skal overveje denne maskine er, at det er den billigste blandt de tre.

Herunder besvarer jeg ofte stillede spørgsmål vedrørende Eureka Mignon Kaffekværne

Er Eureka Mignon Kaffekværne bedre end andre kaffekværne på markedet?

Det korte svar er ja. Men prisen er også derefter. For nogle virker det fuldstændig vanvittigt, at man vil betale omkring 3.000kr for en kaffekværn – og ja i nogle tilfælde vil det betyde en dyrere kaffekværn end hvad man har betalt for selve kaffemaskinen. Men det de færreste tænker over er, at kaffekværnen kan være mindst lige så afgørende for kaffens kvalitet som selve den maskine, den brygges på. Og psst hvis du ikke ved det endnu, så kan kaffebønnerne være mindst lige så afgørende.

Hvad hvis min espressomaskine har indbygget kværn?

Hvis din espressomaskine har indbygget kværn, så er der to scenarier, der kan udspille sig: 1) Enten er du meget tilfreds med kvaliteten af din kaffebrygning, og alt spiller som det skal. 2) Ellers sidder du og søger efter Eureka Mignon Kaffekværne, fordi kaffeoplevelsen på din maskine ikke lever op til det, du forventede. Er det sidste tilfældet? Så er det godt du søger efter en ny kaffekværn, for så kan det netop skyldes, at du ikke får kværnet bønnerne ordentligt. Selvom kaffekværnene nogle gange er designet til en specifik maskine, så lykkedes det ikke altid med at ramme den rigtigt.

Hvorfor sammenligne Eureka Mignon Specilita, Perfetto og Silenzio?

For mig giver det mening at sammenligne de her tre maskiner på en lidt mere udførlig måde, end jeg har set det mange andre steder, og samtidig hvor man kan læse om alle tre maskiner på den samme side. Det giver mening for mig, fordi jeg ser rigtig mange beslutte sig for at købe en Eureka Mignon kaffekværn efter grundig overvejelse og måske vælge den specifikke model lidt mere tilfældigt. Det synes jeg er ærgerligt, og derfor håber jeg, at dette indlæg bidrager til det helt rigtige valg! Derudover minder kværnene meget om hinanden, og kan være svære at skelne fra hinanden ved første blik, hvor f.eks. Eureka Mignon Single Dose er ret anderledes.