Bubble Tea - Lækker taiwanesisk drik

Bubble tea er en forfriskende tedrik, der udstråler sommer og sol – Men den friske te kan selvfølgelig nydes hele året rundt, og nu kan du endda lave den derhjemme!

Hvad er bubble tea?

Bubble tea er en asiatisk tedrik, der har sit ophav i Taiwan. I dag har bubble tea udbredt sig til resten af verden, og kan findes i stort set alle større byer. Teen er sød i smagen og passer lige ind i en solskinsrig sommerdag. Derudover har teen et sjovt udseende, da den er præget af de her karakteristiske bobler, som har givet den navnet Bubble tea.

Bubble Tea derhjemme: Sådan gør du

  1. Varm 1.25 liter vand om i en gryde, så den når den ønskede tebrygningstemperatur. Jeg anbefaler et sted mellem 80-95 grader – du må ikke koge teen, da det ødelægger smagen.
  2. Tag en ny gryde og kog 1 liter vand, hvortil du tilføjer 2 dl Tapioka perler. Perlerne skal koge ca. 5 minutter eller til de begynder at flyde.
  3. Dræn vandet fra perlerne og skyl dem i koldt vand.
  4. Nu skal drikken rigtig laves: Hæld isterninger i glasset, tilsæt 250ml te til hvert glas, tilsæt derefter to teskefulde mælkepulver og mellem 1-2 teskefulde valgfri frugtsirup, afhængigt af hvor sød du ønsker teen.
  5. Nu skal du smage teen til, så den passer perfekt til dine behov, og derefter læner du dig bare tilbage og nyder resten af drikken.
Bubble tea

Find alt hvad du behøver, for at kunne lave din egen bubble tea!

Herunder finder du et overblik over ingredienser, der skal benyttes, når du laver din helt egen bubble tea.

Bubble tea start sæt!

Med et bubble tea startkit får du alt, hvad du behøver, for at kunne igangsætte din proces som bubble tea-barista. Med et bubble tea startkit får du nemlig følgende ingredienser:

  • Bobaperler (Vælg selv smag!)
  • Sirup (Vælg selv smag!)
  • Te
  • Sugerør (Miljøvenlige)

Bobaperler – Boblerne i din Bubble tea

Bobaperlerne og frugtsiruppen fås i et hav af forskellige smagsvarianter, så uanset om du vil have bobaperler med smag af passionsfrugt, mango, grøn æble, jordbær, blåbær, fersken eller noget andet, ja så er der en smagsvariant til dig. Herunder kan du se et udvalg af forskellige variationer af bobaperler til bubble tea, som jeg vil anbefale.

Bobaperler med jordbær

Bobaperler med fersken

Bobaperler grøn æble

Bobaperler med kirsebær

Bobaperler med citronssmag

Bobaperler passionsfrugt

Frugtsirup

Folk vælger stortset altid bubble tea på grund af bobaperlerne, der skaber de karakteristiske bobler i teen. Men folk kommer tilbage for den perfekte balance mellem konsistensen i perlerne og den søde smag. Derfor må man simpelthen ikke nedprioritere frugtsiruppen, som er helt afgørende for drikken! Herunder vil du kunne finde nogle af mine anbefalinger til frugtsirup, der går rigtig godt med bubble tea!

Mangosirup til bubble tea!

Grøn æblesirup

Ovenstående er dog kun et lille udpluk af de mange frugtsirupper, bobaperler og generelt bare udstyr, som Pandasia.dk tilbyder. De er eksperter i Bubble tea, og på deres hjemmeside vil du kunne finde et bredt udvalg af alt, hvad du overhovedet kan forestille dig at skulle bruge til bubble tea! Find det hele her. 

Hvorfor er der bobler i bubble tea?

Boblerne i bubble tea kommer af ingrediensen Boba- eller Tapiokaperler, som er en unik ingrediens i bubble tea. Perlerne tilsættes teen, hvilket giver den karakteristiske søde smag, som bubble tea har. Bubble tea er dog ikke karakteriseret ved kun at have en smagsvariant, der findes faktisk utallige varianter, som du vil kunne læse om længere nede. Boba- og/eller tapiokaperler giver ikke kun et twist i smagen, de giver nemlig også drikken en rundere konsistens, der egentlig ikke minder om væske. Det er faktisk sådan, at man sagtens kan sætte tænderne i sin bubble tea, hvis altså man ikke nyder den gennem et sugerør. Og nyder man sin bubble tea med et sugerør, ja så kan man spise de søde bobler efterfølgende.

Hvordan smager bubble tea?

Som udgangspunkt vil jeg beskrive Bubble Tea som en sød drik. Men som du allerede har set her på siden, så kan Bubble Tea laves i et væld af forskellige smage. Det er dog ofte sådan, at man laver sin Bubble tea i søde smagsvarianter, som så balanceres af den bitterhed, der kan være i den tilsatte te. På den måde undgår man, at ens bubble tea bliver FOR sød. Men det primære ved drikken er faktisk ikke smagen, men konsistensen! Det er bobaperlerne, der giver bubble tea dens helt særlige karakteristik. 

Skal bubble tea nydes varmt eller koldt?

Da bubble tea første gang så dagens lys i Taiwan, da blev bubble tea tilberedt som en varm tedrik. I dag er det klart det mest gængse, at man serverer bubble tea koldt, da drikken også har sin klare popularitet, som en forfriskende og nedkølende sommerdrik. Man kan dog ikke konkludere, at det ene er mere rigtigt end det andet, men jeg vil anbefale dig at servere din bubble tea kold. Den kolde bubble hænger nemlig også rigtigt godt sammen med, at drikken er mest populær om sommeren, hvor man trænger til at få stillet tørsten af en kold forfriskning. 

Bubble tea er ikke et mærke!

Der er mange, der fejlagtigt tror, at bubble tea er et mærke eller et brand, som har eneret på teen, men nej. Bubble tea er bare en form for te, ligesom iste er det. Bubble tea blev som sagt lavet i Taiwan første gang, så selvom drikken er et kæmpe hit i USA, og har fundet vej til samtlige Starbucks-butikker, så er det altså ikke en amerikansk opfindelse. Der er altså ikke nogle, der har patent på opfindelsen Bubble Tea, og du kan finde mange forskellige udbydere af drikken. Alt fra store kæder, til små hyggelige caféer

Skal man bruge tapiokaperler eller bobaperler til Bubble tea?

Ingen bubble tea uden bobler, så valget af perler er fuldstændig afgørende for din bubble tea! Vil du have den fornemmelse af bubble tea, som du får på caféerne rundt omkring? Så er det bobaperler, du skal have fat i! Heldigvis for dig, så er det primært bobaperler, som jeg henviser til her på siden. Begge former for perler er dog særdeles velegnet til at lave bubble tea med, og om du foretrækker den ene eller den anden er egentlig op til dig. Tapiokaperlerne vil give dig endnu mere bid i teen, hvilket nogle måske bedre kan lide, men jeg er nu mest tilhænger af den klassiske bubble tea, som du får med bobaperlerne!

Boba te

Netop på grund af de karakteristiske bobaperler, er der faktisk mange, der omtaler bubble tea som boba eller boba te. Det navn de fleste trods alt husker er bubble tea, da det lige præcis er bubble teas karakteristiske udseende med de mange bobler, der gør teen til noget helt særligt. Derfor vil du også oftest skulle spørge efter bubble tea i barer og caféer, hvis de skal forstå hvad det helt præcis er for en drik, du efterspørger. I udlandet vil du dog finde rigtig mange steder, der bruger boba som den mest anvendte betegnelse, men herhjemme er det altså bubble tea, der er slået igennem. 

Bubble tea er en rigtig sommerte!

Normalt forbinder vi te med hygge, varme tæpper og varm kakao med flødeskum. Det er ikke helt tilfældet med bubble tea, der passer langt bedre til solrige dage på hvide sandstrande, måske på en liggestol under en nyopslået parasol. Mange vil nok også sige, at bubble tea er mere sjov og opfriskende end den er hyggelig, men én ting er sikker, bubble tea er kommet for at blive, og hvis du ikke har smagt den endnu, så må du hellere til at få det afprøvet! Og misforstå mig nu ikke, bare fordi bubble tea er mest oplagt at drikke på en varm sommerdag, så kan du sagtens nyde drikken om vinteren også, akkurat som det er tilfældet med f.eks. en kold sodavand. 

Alternativ te

Vi kan vist ikke komme uden om, at den Taiwanesiske Bubble tea er en smule utraditionel. Den har en anderledes konsistens end traditionel te, den drikkes mest kold, den indeholder ingredienser, vi normalt ikke forbinder med te, og så er den mest populær om sommeren. Men alligevel er Bubble tea helt fantastisk! En anden alternativ tetype er mate te, så hvis du ligesom med bubble tea er klar til at prøve noget nyt, så skal du helt sikkert overveje den! Den er dog anderledes på en helt andet måde end bubble tea er det, og de to drikke kan faktisk ikke rigtig sammenlignes med hinanden på andre parametre end det faktum, at de er atypiske tetyper. 

Er bubble tea sundt?

Bubble tea er ikke sundt nej, desværre. Bubble tea tilbyder ikke rigtig nogle sundhedsmæssige fordele. Bubble tea bidrager med forøget energi, men det er kun på kortsigt, og er mere tilsvarende den energi du får fra sodavand og andre læskedrikke, end det minder om kaffe. Bubble tea indeholder forholdsvist store mængder sukker, og bør nydes i kontrollerede mængder. Derfor anbefaler jeg dig, at dit forbrug af bubble tea lidt skal afbalanceres på samme måde som sodavande, slik, milk shakes og andre ting, som du udelukkende indtager for fornøjelsens skyld.