WDT Tool – Hvor køber man et i Danmark?

Et WDT Tool er et Weiss Distribution Technique værktøj, der har den funktion i espressobrygningen, at den fjerne klumperne i den kværnede kaffe. Et WDT tool kan være med til at spille den sidste afgørende rolle, i forhold til at få ensartede og ønskede ekstraktioner i din kaffebrygning.

WDT Tool kan købes hos Haveacoffee for 109.-

Hvad er et WDT tool?

Et WDT tool er et lille redskab med en form for håndtag og nogle meget tynde nåle tilkoblet. Det er essentielt at nålene er meget tynde, da de ellers ikke kan klare opgaven. Et WDT tool kan se ud på flere forskellige måder. Nogle har håndtag i plastik, andre har det i træ. Nogle har påsatte akupunkturnåle som nåle, andre har specialdesignede nåle lavet til formålet.

Kan man købe WDT tool hos en dansk forhandler?

I Danmark kan du købe et WDT tool hos Kaffeagernterne og Brewfit ud fra, hvad jeg har kunne opspore. Og så kan du selvfølgelig finde det hos HaveACoffee, som jeg linker til her på siden. Det er muligt, at der findes andre forhandlere af værktøjet, men så har jeg ikke fundet det endnu. Du kan selvfølgelig også bestille WDT tools hjem fra Amazon.de, hvor du endda får første køb uden at betale fragt. Så det er bestemt muligt at få et WDT tool til Danmark – også via en dansk forhandler. Af mindre traditionelle WDT-tools kan du også finde en kaffefordeler med nåle – dette kan købes hos danske Kaffepro. 

Hjemmelavet WDT tool

Det er muligt at lave WDT tool hjemmelavet, hvis du ikke synes det er værd at købe et. Der er to mere eller mindre oplagte måder at lave værktøjet på. Den mest tilgængelige måde er at anskaffe sig nogle akupunkturnåle og tilslutte en gammel korkprop fra en vinflaske eller lignende. Den mere avancerede måde er ved at 3D printe værktøjet, hvilket faktisk er måden mange kaffebarer rundt omkring gør det.

WDT Tool: Med eller uden kroge?

Jeg vil anbefaler, at du går med et wdt tool, hvor du har den rette tykkelse på nålene. Derfra er det mindre vigtigt, om der er kroge for enden eller ej, hvis du spørger mig. Kroge i bunden har dog den fordel, at nålene er lidt mere robuste, så du ikke skal være lige så påpasselig med at støde nålene mod bunden i dit portafilter – eller der hvor du ellers bearbejder din kværnede kaffe. 

Hvorfor er et WDT tool nødvendigt? 

Kaffe klumper, sådan er det bare. Det skyldes blandt andet, at der er olier i kaffebønner, som bliver frigivet, når bønnerne kværnes. Dette skaber fugt, hvilket gør, at kaffe klæber sig til hinanden, og der dermed dannes klumper. Klumper er en dårlig ting for din kaffe, da der dermed kan dannes små tunneller mellem de forskellige klumper; hvilket resulterer i channeling. Et WDT tool er derfor nødvendigt for at du kan undgå channeling, så du får en lige, ensartet og fyldig estraktion, hvor alle dele af din espresso såvidt muligt har haft lige stor kontakt med selve kaffebønnerne. For at sikre en ensartet overflade skal du også bruge en god tamper – det kunne være en kalibreret tamper. Mens en kaffefordeler med fordel kan bruges i trinnet mellem WDT tool og tamper. På den måde har du de bedste forudsætninger for en jævn distribution af kaffe.