Manuel kaffekværn - Få en autentisk kaffebrygning

Mangler du en kaffekværn, og kunne du godt tænke dig, at kaffebønnerne blev kværnet og malet på gammeldags facon? Så er det måske en manuel kaffekværn, eller en såkaldt hånddrevet kaffemølle, som du er på jagt efter. Og selvom jeg rent praktisk altid vil anbefale en elektrisk eller automatisk kaffekværn til hverdagsbrug, så kan jeg sagtens forstå, hvis du har forelsket dig i det romantiske og æstetiske udtryk, som en manuel kaffekværn ofte har.

Dette Indlæg er sponsoreret gennem reklamelinks

Bialetti manuel kaffekværn

Bialetti keramisk manuel kaffekværn

Denne kaffekværn fra Bialetti er det som man kalder en keramisk kaffekværn, hvilket sikrer høj kvalitet i kværnprocessen. Kaffekværnen er udstyret med et såkaldt vippelåg, hvilket gør, at det er utroligt nemt for dig at fylde kaffebønner i. Derudover har du også mulighed for at indstille på, hvor fin du ønsker din kaffe kværnet, og det er altså altafgørende, hvis du f.eks. skal skelne imellem at kværne kaffe til stempelkaffe, filterkaffe, espressokaffe eller andet. Anskaffer du dig en kaffekværn med kun en malingsgrad, så vil det ofte være rettet mod filterkaffe, og dette er ikke optimalt til andre former. Derudover har kaffekværnen fra Bialetti også et virkelig nemt og overskueligt målebæger, der på kaffekværnens facade giver dig en klar idé om, hvor meget du skal fylde i kværnen for at brygge til 1-6 kopper kaffe.

Alt i alt er fordelene ved netop denne manuelle kaffekværn fra Bialetti:

 • Den er udstyret med keramiske knive
 • Smart målebæger
 • Lækkert design
 • Vippelåg til hurtig og nem bønnefyldning
 • Billig pris

Horwood manuel kaffekværn

Jeg kan godt lide denne her manuelle kaffekværn fra Horwood, da den har et klassiske design, hvilket jeg ser som en stor kvalitet for en manuel kaffekværn. Kaffekværnen er meget simpel, og den har i virkeligheden nærmest kun ét element – nemlig det her håndsving, som du skal benytte til at kværne. Du kan også justere på, hvor fin kaffen skal kværnes, hvilket jeg altså også anser som en nødvendighed for en kaffekværn, og derfor får du heller ikke nogle anbefalinger, der ikke har denne funktion. Til gengæld får du med denne kaffekværn ikke noget målebæger, vippelåg eller lignende – så der er måske ikke meget luksus over kværnen. Derfor er denne kaffekværn mest til dig, der ønsker at kværne kaffen på en lidt gammeldags eller autentisk måde.

Horwood manuel kaffekværn

Værd at nævne er det, at:

 • Effektiv kværn
 • Autentisk oplevelse
 • Nem at bruge

Zassenhaus Brasilia manuel kaffekværn

Den manuelle kaffekværn fra producenten Zassenhaus er min favorit på denne her liste. Dette skyldes især kaffekværnens klassiske design, der passer perfekt til den oplevelse, som man får med en manuel kaffekværn. Kaffekværnen er lavet af mørkbejdset bøgetræ, og det medfører udover det rigtig flotte udseende, at kaffekværnen også er rigtig holdbar. Noget af det unikke ved denne kaffekværn er, at den har trinløs justering af malingsgraden. Det vil sige, at du fuldstændig kan personalisere malingsgraden, så den passer dine præferencer. Men derudover er kaffekværnen ret basal i forhold til funktioner, men det er jo også noget af det, der kendetegner en manuel kaffekværn. Det skal helst ikke være for avanceret.

Zassenhaus manuel kaffekværn

Kaffekværnen fra Zassenhaus Brasilia, har dermed følgende fordele:

 • Flot design
 • Er en klassisk manuel kaffekværn
 • Trinløs justering

Eppicotispai Colombia kaffekværn – manuel

Nu er vi ved listens klart dyreste kaffekværn, og jeg vil også mene, at du skal være lidt af en kaffeconnaisseur for at prioritere denne kaffekværn. Men er du det, så er jeg også sikker på, at du vil blive rigtig glad for din kaffekværn fra Eppicotispai. Med denne kaffekværn får du virkelig det her autentiske håndsving, som kendetegner den manuelle kaffekværn, så du kan male kaffen på traditionel vis. Derudover yder kaffekværnen konisk maleværk, hvilket sikrer en skånsom kværnproces, der bibeholder aroma og intensitet på bedst mulig vis. Det skal altså også lige nævnes, at du med en manuel eppicotispai colombia kaffekværn får en håndlavet kaffekværn stående i dit hjem. Denne kværn er altså ikke bare en funktionel kaffekværn, det er også en indretningsmæssig udsmykning til din bolig.

eppicotispai-colombia kaffekvaern manuel

Denne kaffekværn udmærker sig ved:

 • Håndlavet i Italien
 • Konisk maling
 • Traditionelt manuelt håndsving

Manuel kaffekværn – Hvad er fordelene?

Der er ikke mange fordele ved at vælge en manuel kaffekværn, hvis vi anskuer det ud fra et praktisk synspunkt. Det går nemlig langsommere end det ville gøre med elektrisk kaffekværn, du skal i øvrigt selv lægge håndkraft til kaffekværnen og være en del af hele kværningsprocessen, og så vil det afhængigt af kaffekværn ofte også være vanskeligere at rengøre. Men den manuelle kaffekværn har altså bare noget charme, som gør, at jeg faktisk ikke mener, at det er rimeligt at sammenligne den med de automatiserede af slagsen. Derfor er første overvejelse du altid skal gøre dig, hvorvidt du ønsker den ene eller den anden slags – og derfra kan vi så gå ind og kigge på, hvilken specifik kværn du skal vælge. En manuel kaffekværn er til dig, der værner ekstra godt om den gode kaffeoplevelse, hvilket dubedst gør ved også at have en god kaffemaskine. Står du og mangler en espressomaskine i høj kvalitet, så vil jeg anbefale, at du læser mine anbefalinger om Siemens og Sage kaffemaskiner

Hvad kendetegner en manuel kaffekværn?

Det der kendetegner den manuelle kaffekværn er, at den på ingen måde er motordreven eller automatiseret. Det betyder altså, at ’motoren’ består af din håndkraft, som skal bruges til at kværne bønnerne. Ofte vil en manuel kaffekværn være udstyret med en form for håndsving, som du kan dreje på. Derudover vil der være en form for beholder, hvor de kværnede kaffebønner ender ud, hvorfra du kan tage dem og benytte dem i din kaffebrygning.

Hvordan vælger man den bedst mulige kaffekværn?

Som så meget andet er det en subjektiv vurdering, hvornår en bestemt kaffekværn er den bedste for dig. Generelt vil jeg også meget gerne anbefale automatiske kaffekværne, men er du interesserede i manuelle kaffekværne, kan jeg også sagtens forstå dette. Her er der til gengæld nogle forskellige ting, du kan fokusere på. Jeg mener, at det er oplagt at gå efter det her klassiske udseende, så man får en autentisk oplevelse. Derudover skal du sørge for så mange justeringsmuligheder som muligt. Men som sagt, så er det en individuel beslutning, og det handler om, at du finder den bedste til netop dig!

Kaffekværn manuel | Er manuelle kaffekværne billigere end elektriske?

Det korte svar er nej – ikke nødvendigvis. Faktisk vil jeg vove at påstå, at den billigste kaffekværn på markedet er en elektrisk en af slagsen. Men du kan altså få nogle rigtige billige kaffekværne helt generelt, og det gælder altså også de her manuelle kaffekværne, som det også fremgår allerede på denne her liste, hvor jeg endda kun har inkluderet kaffekværne, der har en vis kvalitet, og som jeg mener fortjener en anbefaling på baggrund af forskellige kvaliteter.

Husk også rengøringen

Rens af kaffekværn er også en væsentlig faktor i forhold til at holde sit udstyr optimeret. Derfor er det vigtigt at huske rengøringen af kværnen også, så det ikke kun er selve ens bryggeudstyr, der får den slags opmærksomhed.