Kaffefordeler – En espresso leveler til kaffeentusiasten

Hvad er en kaffefordeler?

En kaffefordeler hjælper med fordeling af kaffe. Kaffefordeling er den proces, der sker lige inden man stamper kaffen. Hele denne proces inden vandet løber igennem kaffen udøver man for at få et jævnt og lige gennemløb af kaffe. Det vil sige, at væsken ikke løber skævt, og der ikke opstår channeling undervejs.

Indlægget er sponsoreret gennem reklamelinks

Kaffefordeler fra Sopresta (54mm) – Passer perfekt til Sage Barista kaffemaskiner

Sopresta er kendt for at lave baristaudstyr til en god pris, hvor de især er gode til at lave løsninger til Sage kaffemaskiner. Med denne kaffefordeler får du en måde at distribuere kaffen jævnbyrdigt ud i din brygning med din Sage Barista-maskine. Det er et simpelt værktøj at benytte, og du får det fuldendte resultat med en kaffefordeler af denne kvalitet, selvom det kan virke som et billigt redskab, hvis du er vant til at betale for andre fede features til dine espressomaskiner.

Vejledende Pris: 249kr

Motta Kaffefordeler til 58.5mm portafilter

Kaffefordeleren fra Motta er lavet til dig, der benytter portafiltre med en diameter på 58.5mm. Italienske Motta er en del af den stolte italienske kaffetradition, der blandt andet byder på skønne italienske kaffemaskiner, men altså også de her særlige former for baristaudstyr. Kaffefordeleren for Motta er perfekt til dig, der vil tage din espressobrygning til nye højder, eller som måske undrer sig over, at du ikke får den brygning på nuværende tidspunkt, som du havde håbet på.

Denne kaffefordeler vil ofte passe til Nuova Simonelli Oscar 2, Nuova Simonelli Musica, La Marzocco eller Rancilio Silvia

Få ensartet fordeling af kaffen med denne kaffefordeler fra Motta.

Vejledende Pris 343kr

Hvorfor bruge en kaffefordeler?

Hvorfor er det vigtigt at bruge en kaffefordeler og stampe sin kaffe jævnt? Kort sagt handler det om ekstraktion, konsistens, gennemløbshastighed og præcision i brygningen, Kun med en tætstampet kaffe med jævn overflade vil du få en fordelagtig brygning af dit espressoshot. Det kan virke simpelt, men espressobrygning er en kunst hvor alle led gælder.

Er en kaffe fordeler det samme som en espresso leveler, en kaffe leveler og en espresso distributor?

Groft sagt kan man godt sige ja, da disse termer alle kan bruges om det vi kalder en kaffefordeler. Men der findes også andre former for kaffe- og espresso fordelingsværktøjer, som f.eks. det der kaldes et WDT-tool. Noget mange laver ved at påføre tynde nåle som f.eks. akupunkturnåle i en korkprop, hvilket de kan bruge til at fordele kaffe rundt og gøre den fri af klumper. Det redskab bliver fortsat mere og mere populært, og du kan nu også få en kaffefordeler med nåle, som kombinerer features fra traditionelle kaffefordelere og WDT-tools.

Andre espresso distribution tools

Som nævnt ovenfor findes der andre værktøjer til kaffefordeling. Et af de mest kendte er det såkaldte Weiss Distribution Tool, hvilket ofte kaldes WDT. Det er et meget simpelt værktøj, og det er ikke noget du kan finde her på siden, men det skulle eftersigende kunne gøre en forskel. Jeg mener du når langt med en kaffefordeler og god stampning.

Hvilket andet baristaudstyr bør man anskaffe sig?

Det kan være en jungle at orientere sig i udstyr man skal anskaffe sig, når man investere i sin første espressomaskine. Hvad er need-to-have og hvad er nice-to-have? Det er absolut nødvendigt, at du anskaffer dig en kaffevægt med timer, da du ellers vil brygge kaffe lidt i blinde. Derudover er det en rigtig god idé at købe et mælketermometer, hvis du gerne vil lave kaffedrikke med mælk – og især hvis du vil lave latte art.