Elkedel med temperatur

Elkedel med temperatur - Her finder du de bedste!

En elkedel med temperaturregulering er en nødvendighed for, at du kan være 100% sikker på, at du brygger din te eller stempelkaffe med den rette temperatur! Tebladene kan blive skadet og miste smag, hvis de brygges under for høje temperaturer. En elkedel med temperatur er derfor et vigtigt redskab til brygningen. Brænder du tebladene af med kogende vand, vil du opleve en bitter smag i teen, som bestemt ikke er tilsigtet. Du bør derfor altid brygge te i den rette temperatur, og herunder finder du netop elkedler med temperaturregulering, der kan hjælpe dig med dette! 

Dette Indlæg er sponsoreret gennem reklamelinks

1. Fellow Stagg EKG Elkedel med LCD display 900 ml 1.295kr

Hvorfor vælge en Fellow Stagg EKG Elkedel?

Denne elkedel fra Fellow er den helt store spiller på denne liste! Her får du alt, hvad du kan drømme om i en elkedel. Elkedlen har et elegant og stilsikkert design, der gør, at den passer ind i ethvert hjem. Men elkedlen er ikke bare flot, den er også praktisk. Den stilede elkedel kan rumme helt op til 0.9 liter vand. Fellow Stagg elkedlen er endvidere udstyret med en gooseneck hældetud, som giver mere præcis hældning til f.eks. pour over kaffe – men som generel bare er mere ideel til enhver kaffebrygning, der kræver overhældning af vand. 

Elkedel med temperaturkontrol

Og så til det vigtigste, i hvert fald, når det kommer til elkedler på denne liste: Temperaturregulering. Denne Fellow Stagg elkedel med temperatur er nemlig særdeles smart. Med den kan du indstille temperaturen fra 50-100 grader, som det kan ses på billedet ovenfor. Elkedlens temperaturindstillinger på 57-100 grader, hvilket betyder, at den kan bruges til de mest sarte og følsomme teblade på markedet samt reguleres helt ned til den enkelte grads præcision til din kaffe. Fellow Stagg elkedlen er særdeles smart, da den regulerer temperatur ved at dreje på en skive, hvorved den kan indstilles helt præcist. Derudover giver den både indikation for den indstillede temperatur og temperatur i realtid, så du kan se, hvor opvarmet den er lige nu. Det er bestemt ikke alle elkedler, der har samme muligheder for forskellige temperaturer, og derfor vil vi absolut anbefale denne model fra Fellow! 

Du kan finde din Fellow Stagg elkedel lige her. 

2. Aiviq Gooseneck elkedel med præcis temperaturfunktion - 999kr

Hvorfor vælge gooseneck elkedlen fra Aiviq?

En elkedel med temperatur kan være smart for de fleste. Det kan være du drikker te eller kaffe – i begge tilfælde er det smart. Men hvis du kun drikker te, så kan du nok ikke se den store fordel ved at have en gooseneck hældetud, kan jeg forestille mig. Derfor er denne her elkedel nok primært til dig, der bruger en elkedel i kaffebrygningen, og det gælder særligt, hvis du laver pour over kaffe. Med Aiviq får du mulighed for helt præcist at sætte temperaturen til det udvalgte antal grader – mens du selvfølgelig også bare kan bede den om at brage op på 100 grader til en start. Samtidig er dens base udstyret med et lille display, hvor du hele tiden kan holde øje med, hvor meget den har varmet op. 

Aiviq eller Fellow elkedel, hvilken skal du vælge?

Vi kan ikke komme udenom, at elkedlerne fra Fellow og Aiviq har mange ligheder – både i funktionalitet og design. Så hvorfor vælge den ene frem for den anden? Fordelen ved Fellow er, at de har været i gamet i mange år, og mange anser dem for at være de originale spillere på markedet, hvis man kan sige det sådan. Fordelen ved Aiviq er, at du får mange af de samme funktionaliteter, men til en billigere pris. Vi skal huske på, at vi snakker om et apparat, der skal opvarme vand til den ønskede temperatur – det er ikke raketvidenskab, selvom det kan virke sådan. Og efter jeg har afprøvet Aiviq elkedlen i et par måneder må jeg sige, at den løfter opgaven rigtig fint. Så hvorfor ikke spare de penge?

Du kan finde Aiviq elkedlen her.

3. Smeg Elkedel KLF04BLEU - Pris 1.795kr

Hvorfor vælge en Smeg Elkedel KLF04BLEU?

Den første årsag til at vælge netop denne elkedel opdager man det sekund man ser den. Det stilfulde design er klart en af elkedlens helt store forcer, og jeg ville med glæde stille denne elkedel på bordet foran mine gæster en søndag eftermiddag. Det er slet ikke til at forstå, at dette ‘bare’ er en elkedel! Kedlen er udstyret med et aftageligt kalkfilter i rustfrit stål, så du kan holde misfarvninger langt væk fra dette flotte design. Den smarte elkedel er derudover også udstyret med gummifødder, så du kan placere den risikofrit på bordet, selv lige efter den har varmet vandet til den ønskede temperatur. 

Ligesom ovenstående elkedel har denne kedel fra Smeg vanvittigt mange valgmuligheder, når det kommer til at sætte temperatur. Denne Smeg elkedel med temperatur kan sættes på de samme 50, 60, 70, 80, 90, 95 og 100 grader! Smeg Elkedlen kan placeres på varmestationen akkurat som du ønsker det, og kan altså vendes med den side du synes er flottest ud mod lokalet. Elkedlens låg har en smart åbningsfunktion, der blot kræver et lille tryk, og så kan det varme vand ellers sikkert hældes ud. 

Den stilsikre klassiker fra Smeg finder du lige her!

4. OBH Color Glow Elkedel - Pris 385kr

Hvorfor vælge en OBH Color Glow Elkedel?

Med en OBH Color Glow Elkedel kan du brygge den perfekte kop te med de smarte og letanvendelige temperaturindstillinger. Elkedlens faste temperaturindstillinger på 50, 60, 70, 80, 90 og 100 grader er nemme at indstille, og det er altså rigtig meget elkedel du får for pengene med den her elkedel fra OBH Nordica! Den smarte elkedel har flotte lyseffekter implementeret, der passer til den specifikke temperatur, der anvendes. Det giver altså et ekstra touch til den stilsikre elkedel, der har et flot sølvgråt udtryk, der passer perfekt ind på eftermiddagsbordet. Dermed kan elkedlen altså også snildt benyttes til servering! Elkedlen kan rumme op til 1.2 liter vand og den er lavet af rustfrit stål. 

Det faktum, at en elkedel er udstyret med temperaturregulering betyder ikke, at den fungerer som en termokande. Men denne termokande fra OBH Nordica kan holde på temperaturen op til 30 minutter. Derfor kan du altså skænke på den rette temperatur i op til 30 minutter efter du har varmet vandet op. Elkedlen fra OBH Nordica er til dig, der ønsker praktik, funktionalitet og et flot design til en god pris! 

Du kan finde din OBH Color Glow Elkedel her.

5. Electrolux EEWA7800 Elkedel (Udgået)

Hvorfor vælge en Electrolux EEQA7800 Elkedel?

Der er masser af fordele ved denne model! Det er et stilfuldt design, som præger denne elkedel rent udseendemæssigt. Er du vild med designet, så vil du elske denne elkedel – og hvis du synes designet ser ud til at have turbo på, så tager du ikke fejl. Denne elkedel har en helt særlig funktion, der gør, at den kan koge vand til én enkelt kop på mindre en 60 sekunder! Så slipper du for at stå og vente på, at vandet det er klar til at brygge. Det er altså også denne funktion, der primært adskiller denne elkedel for listens resterende: Den er lynhurtig! 

Lad os tale om temperaturindstillingerne. Ligesom de resterende elkedler på denne særlige liste, er Electrolux EEQA7800 i stand til at varme vandet til prædefinerede temperaturer. Så skal du bruge 80 grader varmt vand til din kop te, eller 100 grader til noget andet? Jamen så klarer denne elkedel det i en fart! Du behøver ikke bekymre dig om, hvorvidt du har husket at slukke din elkedel, hvis du vælger denne model. Elkedlen er udrustet med en smart BoilDry funktion, der gør, at den ikke kan være tændt uden væske i! Det gør, at du undgår at tænde og dermed beskadige elkedlen, når den er tom. Derudover slukker elkedlen naturligvis også, hvis vandet når den ønskede temperatur, eller du fjerner kedlen fra varmestationen. 

Denne elkedel er den ideelle elkedel til dig, der er træt af at vente på, at vandet når den ønskede temperatur.

Du kan finde din Electrolux EEQA7800 Elkedel lige her.

Hvorfor vælge en elkedel med temperaturkontrol?

Du skal have en elkedel med temperaturkontrol, hvis du anvender din elkedel, når du brygger te eller kaffe. For eksempel skal grøn te brygges ved en temperatur på 70-80 grader, og det samme er tilfældet for hvid te. Derfor hvis du skal brygge en kop hvid eller grøn te, så vil du altså skulle sætte din elkedel til at koge på en temperatur af 80 grader. På denne måde sikrer du, at de rette smagsnuancer kommer frem i teen, og du undgår bitterhed. Sort te eller urte te er en anden sag, her vil du godt kunne brygge teen ved de 100 grader, faktisk anbefales det! Men langt de fleste tetyper vil brænde, hvis de brygges ved 100 grader, og det vil resultere i en uønsket bitterhed i smagen. Brygger du stempelkaffe skal du gerne brygge med en vandtemperatur på ca. 95 grader, og derfor vil du altså enten skulle have fat i elkedlen fra Smeg eller KitchenAid her på listen. 

Hvad er en god elkedel?

Der er flere ting, der spiller ind i jagten på den helt rigtige elkedel. I guiden ovenfor har vi allerede indsnævret markedet en smule, ved at fokusere udelukkende på elkedler med temperaturregulering – også kaldet elkedel med temperaturkontrol. Men selvom du har denne funktion på plads, så er der altså flere andre overvejelser, som du også bør gøre dig – nemlig design, hastighed og materiale. 

Temperaturindstillinger

Temperaturstyring er en virkelig fed indstilling at have i en elkedel, og ja næsten nødvendig hvis du bruger din elkedel til noget, der overhovedet minder om brygning af kaffe eller te. Men hvad er ellers vigtigt? 

Design

Designet er vigtigt, fordi elkedlen hurtigt bliver en del af dit køkken. Tænk på hvor meget energi og tid du vil bruge til at vælge det helt rette design, hvis du skal have nyt køkken. Så virker det da helt fjollet ikke lige at bruge 5-10 minutter på at overveje, hvordan ens elkedel skal se ud, og hvordan den passer ind i køkkenet. 

Hastighed

Det er også en væsentlig faktor i en god elkedel. Hvor hurtigt når elkedlen den ønskede temperatur? Du kender måske følelsen af at vente på, at vandet når den temperatur du ønsker. Her på listen finder du en kedel fra Electrolux, der er helt vildt hurtig til at opvarme. Men det er generelt hurtigere med elkedler med temperatur at få vandet varmt. Det skyldes, at det selvfølgelig er hurtigere at varme til for eksempel 80 grader, end det er til 100 grader. 

Materiale

Har du nogensinde brændt dig ved at flytte på din elkedel kort efter vandet er opvarmet? Det har de fleste, og derfor spiller materialet også en stor rolle. Nogle elkedler er designet i et materiale, der ikke tager imod varme i samme grad som de billigste elkedler. Nummer 1 på denne liste er et pragteksemplar på en elkedel, der er lavet i godt materiale. Men vi vile altid anbefale dig at benytte grebet på elkedlen uanset hvad. Det gode materiale medvirker ikke kun at elkedlen bliver mindre varm at røre ved, nej hvor mærkeligt det end kan lyde, så er dette også med til at holde bedre på vandets temperatur. 

Den ultimative elkedel er en kedel, der varmer vandet hurtigt, kan indstilles til den ønskede vandtemperatur, holder temperaturen længe efter opvarmning og pynter rent stilmæssigt i både køkkenet og på eftermiddagsbordet. Alt dette får du i elkedel #1 på denne liste, mens alle kedlerne opfylder dele af disse krav. 

Hvorfor vælge en elkedel med gooseneck? 

Hvis du vælger en gooseneck elkedel – altså en elkedel med en lang hældetud, så har du mere præcision i din hældning. Dette gør sig især nyttigt, når det kommer til pour over kaffe, hvor præcision er en vigtig faktor. Derudover er der også en lille rejse gennem den lange hældetud, hvor temperaturen på vandet lige kan dale en halv grad. Dette kan også vise sig effektivt, afhængigt af, hvilken kaffe du brygger. Men mest af alt vil jeg sige, at gooseneck elkedler er en æstetisk tilføjelse til dit kaffe-setup. Du kan sagtens bruge en almindelig elkedel til både pour over, stempelkaffe, Hario kaffebrygning og ja, alle andre bryggeformer også.