Kaffestampere og kaffemåtter

Kaffestampere er en absolut nødvendighed, når du skal brygge baristakaffe med friskkværnede bønner! Det er kaffestamperne, der sikrer tætheden i den kværnede kaffe. Dermed er det kaffestamperens fornemmeste opgave at sørge for, at gennemløbstiden af kaffen er tilfredsstillende. Vil du have velsmagende kaffe med den rette intensitet? Så sørg for, at du er udrustet med en ordentlig kaffestamper! 

Hvorfor er en kaffestamper vigtig?

Du har måske erfaring med at brygge kaffe på andre måder end med en espressomaskine. Her har du nok oplevet, at du har brygget din kaffe uden at stampe den og sikre en vis tæthed, hvor smagen stadig var tilfredsstillende. Her er det vigtigt at tænke på, at den baristalignende bryggemetode er sin helt egen, og noget af det allervigtigste er at kæle for detaljerne! Den baristakaffe du laver derhjemme med din espressomaskine skal ikke bare være okay, eller ramme plet en gang imellem. Nej den skal sikre følelsen af at sidde på byens bedste kaffebar, hver gang! Det kan ikke lade sig gøre uden en ordentlig kaffestamper, men den finder du heldigvis lige her.

Kaffemåtter

Men hvad så med kaffemåtterne? Kaffemåttens funktion har en lidt mere praktisk karakter end kaffestamperen. Hvor kaffestamperen skal sikre eksklusivitet, mens den har en æstetisk funktion, er kaffemåtten lidt mere kedelig. Men det gør den ikke mindre værdifuld! Kaffemåtten gør det langt nemmere at gøre rent efter kaffebrygning. Derudover sikrer kaffemåtten, at der ikke laves mærker og lignende på de overflader, du arbejder på.