Rocket Espressomaskiner - Håndlavede i Milano

En Rocket espressomaskine er en kvalitetsespressomaskine håndfremtillet i Milano i det nordlige Italien, og netop ved at holde produktionen i støvlelandet har den italienske espressoproducent altså holdt fast i den høje kvalitet og præcision. Rigtig mange professionelle kaffeaktører benytter Rocket espressomaskiner til at brygge deres kaffe, og du kan altså sagtens erhverve dig en Rocket espressomaskine, selvom du er privat forbruger.

Dette Indlæg er sponsoreret gennem reklamelinks

Sammenligning af Rocket Espressomaskiner:

Herunder vil du kunne læse specifikationer til Rocket espressomaskinerne: Appartamento, Mozzafiato Cronometro, Cinquantotto, Giotto Cronometro og Rocket R60V PID Dual Boiler. Forhåbentligt kan denne guide hjælpe dig til at træffe det rette valg.

Rocket Appartamento Espressomaskine

Appartamento er italiensk og betyder ’Lejlighed’. Rocket Appartamento Espressomaskinen er nemlig designet i en lille kompakt størrelse, så selv dig, der bor i lejlighed, kan have plads til at have en espressomaskine stående. Denne espressomaskine fra Rocket er det oplagte valg, hvis du ikke ønsker, at din espressomaskine skal optage al pladsen i dit køkken. Den flotte espressomaskine går dog ikke ned på ydeevne på grund af dens ’manglende’ størrelse. Du kan forvente en lige så solid kaffebrygning, som med andre Rocket espressomaskiner. Nogle af de mærkbare fordele ved Rocket Appartemento er:

Rocket Mozzafiato Cronometro V Espressomaskine

Det er generelt for Rocket espressomaskiner, at de er velegnet til at brygge espresso. Så på dette parameter er det næsten svært at gå galt i byen. Mozzafiato Cronometro V er udstyret med digital timer og et temperaturdisplay, der gør det muligt at justere på bryggeprocessen i højere end grad end mange andre espressomaskiner. Derved kan du personalisere brygningstemperatur efter hvilke kaffebønner du benytte og hvor fin en malingsgrad de er kværnet ved. Dermed kan du opnå en ideel brygning af din kaffe, hvad end du ønsker at drikke espresso rent, lave en lækker caffe latte eller noget helt tredje. Cronometro V har en vibrationspumpe, som er det V’et står for. Det gør, at prisen bliver lidt billigere, mens de ulemper du må leve med er, at maskinen larmer en smule mere og ikke har helt samme præcision som R-modellen.
Du kan blandt andet vælge Mozzafiato Cronometro V på grund af:

Rocket Mozzafiato Cronometro R Espressomaskine

Det giver ikke mening at bruge en masse spalteplads på at fortælle om hvad Mozzafiato Cronometro R espressomaskinen kan, når jeg netop har gennemgået Mozzafiato Cronometro V. Den eneste forskel finder du nemlig i pumpen, hvor Mozzafiatto Cronometro R har en rotationspumpe, der giver dig den der ekstra præcision, mens den holder brygningen så lydsvag som muligt.

Rocket R Cinquantotto Espressomaskine

Efter min mening er Cinquantotto Espressomaskinen en banebrydende espressomaskine inden for kategorien ’semiautomatiske espressomaskiner’. Som noget helt unikt har Rocket R Cinquantotto et aftageligt touch display. Via dette aftagelige display kan du justere på temperaturer samtidig med, at du også kan gå ind og skemalægge din kaffebrygning. Men selvom denne model fra Rocket indeholder nye og moderne features, så holder Rocket espressomaskinen altså det her klassiske italienske design, så du stadig har en utrolig flot espressomaskine stående i dit køkken, hvis du vælger denne maskine. Vælg den fordi:

Rocket Giotto Cronometro V Espressomaskine

Med en Giotto Cronometro espressomaskine fra Rocket, får du verdensklasse espresso. Maskinen sikrer dig en autentisk italiensk kaffeoplevelse, og den sender tankerne direkte ned på en italiensk hjørnecafé i Milanos stræder. Giotto Cronometro V er udstyret med både timer og temperaturdisplay som flere af de andre Rocket-modeller. Giotto Cronometro-modellen findes i to undermodeller: R & V. Den du finder her, er V-modellen. Det vil sige, at den er udstyret med den mindre effektive vibrationspumpe, men hvis du kan leve med det, så kan den altså brygge lige så god kaffe som R-modellen.

Med denne maskine får du:

Rocket Giotto Cronometro R Espressomaskine

Med en Giotto Cronometro R espressomaskine fra Rocket, får du kvaliteter i espressomaskinen som ellers normalt kun opleves i de mere professionelle espressomaskiner som dem du typisk finder på caféer rundt omkring i landet. Nu kan du altså få den oplevelse med hjem i dit eget hjem.  Cronometro R-modellen deler rigtig mange af de samme kvaliteter som V-modellen, men her har du altså bare den mindre støjende og mere præcise rotationspumpe med i købet.

Med denne maskine får du:

Rocket R60V PID Dual Boiler Espressomaskine

Rocket R60V PID Dual Boiler Espressomaskine

R60V PID Dual Boiler espressomaskinen fra Rocket er noget for sig selv. Den er på sådan et niveau, at det næsten er frås at have den stående hjemme på køkkenbordet, men samtidig er den perfekt til dig, hvor kun det bedste af det bedste er godt nok. Med maskinen vil du kunne regulere trykket i 4 forskellige trin og du vil endda kunne justere på det via din smartphone, hvis du downloader den tilhørende app. Vælger du denne espressomaskine fra Rocket, får du den ovenikøbet leveret i en specialdesignet Rocket-trækasse (Fik jeg sagt, at der var lidt frås over den? 😉). Derudover har den altså også de her dual boilers, hvor flere andre Rocket espressomaskiner blot har varmeveksler. Begge typer maskine kan dampe mens de brygger, men dual boilers er generelt mere kraftfulde, da opvarmningen foregår i to forskellige varmelegemer.

Vejl. Pris: 27.907kr

Rocket R Nine One Espressomaskine

Italienske Rocket er som udgangspunkt leverandør af high-end espressomaskiner, der leverer brygning, eksekvering og design i højeste klasse. Men selvom alle deres maskiner har et højt niveau, så er der altså nogle, der excellerer yderligere end Rocket-standarden. Rocket R Nine One er et eksempel på dette. I forhold til espressomaskinens specifikationer er kvaliteten synliggjort i form af maskinens boilers blandt andet med en 3.7 liter steam boiler på maskinen, der har et max-tryk på 1.6 bar. Maskinen har endvidere to boilers, hvilket betyder, at du kan brygge kaffe og steame mælk samtidig, begge disse funktioner fungerer med 1600 watt, hvor du har PID-kontrol til rådighed. Rocket R Nine One er endvidere udstyret med et display, der giver indblik i flowet i brygningen, og du kan følge med i real-tid i forhold til de forskellige metrics, som du gerne vil kontrollere i din bryg.

Rocket Porta Via: Den Transportable Rocket Espressomaskine

Rocket Porta Via leverer samme pålidelige kvalitet som resten af rocket espressomaskinerne også er garante for. Det der adskiller Rocket Porta Via fra de andre modeller er, at det er en vaskeægte transportabel espressomaskine. Med andre ord, er det en form for rejse-espressomaskine, som du kan have med dig, for altid at have en tilfredsstillende kaffe til rådighed. Hele kaffeoplevelsen kan pakkes i en espresso-kuffert med en Rocket Porta Via. Det gælder ikke kun en fremragende kaffebrygger i form af espressomaskinens specifikationer, nej det gælder også kaffekopper, mælkekande, portafiltre, tamper og måleske. Alle disse redskaber følger med, når du køber en Rocket Porta Via, og maskinen er naturligvis designet til, at der også er plads til disse redskaber i det transportable design.

Rocket Espresso Milano Fabrik

På videoen her kan du få et lille blik af Rocket Espresso Milanos fabrik i Norditalien, hvor alle deres espressomaskiner altså bliver håndfremstillet. Det er både et æstetisk flot syn at blive kørt igennem fabrikken her, mens det også giver et interessant indblik i, hvad det vil sige at føre en produktion af espressomaskiner.

Videoen er lavet af Espresso Coffee Shop på deres officielle YouTube kanal.

Par din Rocket Espresso med en Rocket Kaffekværn

Rocket Fausto, Rocket Faustino og Rocket Touch er alle espressokværne af høj kvalitet. Læg mærke til, at jeg her kalder dem espressokværne, for til din Rocket espressomaskine er det altså ikke nok blot at have en almindelig kaffekværn. Det er selvfølgelig oplagt at anskaffe dig en Rocket kværn til din tilsvarende Rocket espressomaskine, men det er altså ikke fordi, du ikke kan bruge andre kværne. Jeg oplever at rigtigt mange har gode erfaringer med Eureka Kaffekværne også, men du får altså en helt upåklagelig kværn, hvis du kører det komplette Rocket-Tema.

Italiensk stolthed i alt fra design til kvalitet

Rocket er måske ikke det mest italienske navn, men samtlige Rocket espressomaskiner er altså håndbygget i den Norditalienske traditionsby, der emmer af charme og god stil. Og så skader det vel heller ikke, at ens espressomaskine har ophav i verdens modehovedstad? Det italienske ophav skinner måske ikke så meget igennem i navnet Rocket, som jeg har været inde på, men modelnavnene Appartamento, Giotto V, Mozzafiato og Evoluzione stråler af den italienske stolthed, som vi alle ved, at italienerne har.

Hvad er forskellen mellem Rocket R- og V-modellerne?

Flere af Rocket espressomaskinerne kan enten fås i en R eller V model, hvor det altså er R modellerne der er de dyreste. Men det er ikke kun prisen, der er forskellig, det gælder også kvaliteten. R-modellerne er udstyret med en såkaldt rotationspumpe, der gør den mere lydsvag end V-modellerne, mens rotationspumpen også skaber en større præcision i trykket på espressomaskinen. V-modellerne er derimod udstyret med en vibrationspumpe, som omvendt er mere larmende og mindre præcis i trykket. V-modellerne har dog den fordel, at de er billigere, mindre og nemmere at udskifte.

Rocket: Mozzafiatto vs Giotto modellerne

Rocket Mozzafiatto og Giotto Cronometro modellerne kan være lidt vanskellige at finde rundt i, da de ligner hinanden, kan meget af det samme og ligger i samme prisleje. Så hvad adskiller dem fra hinanden? Egentlig er det udseendet du skal have fokus på her, hvor Mozzafiato modellerne har flade sidepaneler med integrerede riller til kopperne. Giotto modellerne har mere kantede sidepaneler, og så har de højere ‘fødder’. Så hvis du skal vælge mellem de to, handler det primært om, hvad du foretrækker designmæssigt.

Semiautomatiske espressomaskiner fra Rocket

Espressomaskinerne fra Rocket er semiautomatiske espressomaskiner. Det vil altså sige, at du selv skal tage en andel i brygningen. Det vil sige, at malingen af bønnerne skal foregå via en separat kaffekværn, og brygningen sker altså ikke bare ved et tryk på en enkelt knap, som det gør med en fuldautomatisk espressomaskine. Til gengæld får du med Rocket en så udsøgt espresso, at det er lige før, at englene begynder at synge. Har du problemer med at vælge kaffekværn – jeg foreslår en Eureka Mignon

Udstyr til Rocket Espressomaskiner

Der findes et hav af udstyr til Rocket espressomaskiner, og nogle af dem er mere nødvendige end andre. Hvis du klikker dig ind på knappen nedenfor her, vil du finde alt fra en rocket knock box, særlige kopper og kaffekværne til rocket mælkekander, kaffestampere og meget andet. Så kig endelig løs, hvis du skal have lidt ekstraudstyr med til din nye kaffemaskine fra Rocket.

Tilbehør til din espressomaskine fra Rocket

Det er jo relativt dyrt at investere i en ny espressomaskine. Og selvom det sagtens kan være det bedste køb, du kommer til at gøre dig i dit liv, så håber man da, at man ikke skal købe en ny espressomaskine alt for mange gange. Derfor kan du med fordel vælge at reparere din rocket espressomaskine, hvis den skulle gå i stykker. Det kræver en lille smule færdigheder, men med et par YouTube-videoer ved din side, så kan de fleste faktisk være med. Det kræver bare, at du har de rigtige reservedele tilgængelig. Dem kan du finde herunder. 

Rocket Appartamento – Et populært valg

Den kompakte espressomaskine Rocket Appartamento er et virkelig populært valg blandt mange espresso- og kaffeelskere. Den helt store fordel er den kompakte størrelse, der er yderst sjælden i samspil med så kraftfuld og ydestærk som en maskine, som Rocket Appartamento er. Det er et velkendt problem blandt mange, der ønsker sig en espressomaskine, at det kan være problematisk at finde den helt rigtige plads – og plads i det hele taget – til ens espressomaskine. Derfor kommer det bestemt ikke som noget chok for mig, at Rocket Appartamento espressomaskinen er så populært et valg, som den er.

Køb Rocket espressomaskiner på tilbud

Rocket espressomaskiner er håndlavede espressomaskiner i lækkert design og i høj kvalitet. Hvis du spørger mig, så ligger prissætningen af disse faktisk i den retfærdige ende – også hvis man sammenligner med det resterende marked af espressomaskiner. Men det sker af til, at Rocket espressomaskinerne kommer på tilbud, og altså dermed bliver billigere end de står til normalt. Dog er der ikke så mange forhandlere i Danmark, og derved vil det ikke give mening og gå at kigge rundt på alt for mange forskellige sider efter tilbud. Falder du over et godt tilbud, så er det med at slå til! Hvis du vælger at handle din Rocket Espresso online, vil jeg dog stærkt anbefale KitchenOne. 

Hvor kan man få Rocket Espressomaskiner brugt?

Rocket espressomaskiner er af så høj kvalitet, at hvis du formår at finde nogle, der forhandler dem brugt, så kan det godt vise sig at være en fornuftig handel. Jeg tvivler dog på, at der er så mange, der sælger deres Rocket espressomaskine videre, da mit indtryk er, at langt de fleste bliver godt tilfreds med deres rocket kaffemaskine. Går du alligevel på udkig efter dem, så vil det være DBA og Facebook Marketplace, der vil være de oplagte steder at kigge efter brugte espressomaskiner.

Hvilken Rocket espressomaskine er bedst?

Det er umuligt at give et entydigt svar på, hvilken Rocket espressomaskine, der er den bedste. Det er i det hele taget subjektivt, hvilke kaffemaskiner man som person bedst kan lide. Når det er sagt, så leverer Rocket espressomaskinerne på så højt et niveau, at de alle kan brygge det, jeg vil kalde en perfekt kop espresso. Hvilken der så er den bedste for dig, det kan du vurdere på baggrund af maskinernes forskellige egenskaber, som jeg gennemgår. Rocket Appartamento er favoritten blandt mange, da den lever op til Rocket-standarden, mens den er den billigste model. 

Italienske kaffemaskiner fra Rocket

Rocket espressomaskinerne er en del af det utrolige udbud af kvalitetskaffemaskiner fra Italien. I dette fine selskab vil du også finde Nuova Simonelli Oscar, Italienske kaffekander og de fantastiske La Marzocco espressomaskiner, der godt nok er for dyre for de fleste, mens som virkelig placerer dig midt i Firenzes tillokkende gader, eller i hvert fald giver dig en fornemmelse af det. De italienske rødder gør det oplagt at brygge kraftfuld espresso eller nyde en god cappuccino af de helt rigtige cappuccino kopper.

Kan andre hamle op med Rocket? 

Det er svært at hamle op med Rocket – både når det kommer med espressomaskiner og espressokværne. Derfor er der rigtig mange, som ikke kan hamle op med Rocket. Men der er alligevel nogle. Når det kommer til espressomaskiner er La Marzocco et mærke, der kan levere op med Rockets kvalitet og faktisk også overgå det. Men også til en dyrere pris. Når det kommer til espressokværne er Faustino fra Rocket også et rigtig godt bud, men hvis noget kan hamle op, så vil det f.eks. være noget som Mahlkönig X54.