La Marzocco Linea Micra espressomaskine

Endelig er den her! Espressomaskinen vi alle sammen har ventet på. Den Firenzebaserede espressogigant, La Marzocco, har endelig designet en espressomaskine, der er designet 100% til hjemmebrug. Det vil sige, at producenten for første gang har lavet en espressomaskine, der ikke hører hjemme på en kaffebar. Det tætteste vi tidligere har været på dette, er La Marzocco Linea mini, men den er både prismæssigt og evnemæssigt i en høj ende.

Linea Micra – En italiensk drøm

La Marzocco Linea Micra er enhver espressoentusiasts drøm. Drømme bliver sjældent til virkelighed, men det kan din blive nu, hvis du altid har drømt om at få det ypperste kaffeudstyr i dit køkken. For hvorfor nøjes med det næstbedste? Nu kan du for alvor lave kaffe derhjemme, der kan hamle op med det fra kaffebarerne (og overhale dem indenom, hvis du er en af mange espressoentusiaster herhjemme, der går mere op i kaffe end den gennemsnitlige barista). Går du via linket her på siden, kommer du ind til rigtigkaffe.dk, som er en enestående forhandler af kaffeudstyr i Danmark – og det får jeg end ikke en rød reje for at sige. God fornøjelse med maskinen, hvis dine ressourcer tillader dig, at du kan være med på dette niveau.

En lille og kompakt maskine

Micra er italiensk og betyder Mikro – hvilket er et navn, der med alt sandsynlighed kommer som resultat af den føromtalte La Marzocco Linea Mini. Den nye La Marzocco Linea Micra er nemlig mindre end Linea Mini modellen, hvor producenten altså mener, at vi er gået fra mini til mikro størrelse. Helt specifikt betyder det, at La Marzocco Linea Micra er ca. 9 cm smallere ned Linea Mini, hvor vi ser Linea mini med 36cm og Linea Micra er altså blot 28.5cm bred. I forhold til dybden af maskinen, måler Linea Micra 4 cm mindre, da La Marzocco Linea Mini er 45cm dyb og Linea Micra er 41cm.

Hurtigere opvarmning med Linea Micra

La Marzocco Linea Micra varmer utroligt hurtigt op i forhold til maskinens kvalitet med dual boiler. Maskinen er angiveligt bryggeklar allerede efter ca. 5 minutter, hvor La Marzocco altså har formået at barbere ca. 10-15 minutter af opvarmningstiden. Det lyder jo umiddelbart som en ubetinget god nyhed, men her er der gået på kompromis med portafilteret, som delvist er lavet af plastik. Det er ikke den største ofring man skal lave her, synes jeg, men det er da værd at tage med, at den hurtige opvarmning i hvert fald kommer med en eller anden form for pris.

Forbind dig til maskinen med La Marzocco Home App

Du kan styre din La Marzocco Linea Micra via appen, hvor du kan tænde, slukke, indstille temperaturer, pre-infuse og meget mere. Det betyder altså, at du kan tænde for maskinen lige efter, at du har slukket vækkeuret på din telefon, og dermed vil du være klar til at brygge kaffe, når du kommer ud i køkkenet til din espressomaskine. Det er en virkelig lækker feature, der gør dit liv som espressobrygger langt nemmere, og som også giver anledning til blær.

Espressobryg med 9 bar tryk

La Marzocco Linea Micra er bygget til at brygge perfekte espressoskud under 9 bar tryk – hver gang! Det er dog vigtigt at huske, at der er tale om en espressomaskine, der IKKE er bygget til at blive betjent i en café. Derfor kan den ikke holde perfekt temperatur under dette tryk, hvis du kontinuerligt brygger espressoskud efter hinanden. Når det er sagt, så kan maskinen brygge i hvert fald 6 espressoskud i træk, før du begynder at se mærkbar nedgang i kvaliteten. Dette burde være tilfredsstillende i langt de fleste husstande, da man sjældent brygger 10+ espressoskud i træk.

Nem at reparere og vedligeholde

La Marzocco Linea Micra er en let espressomaskine at moderere på, hvilket gør den ideel til espressonørden, der også godt kan lide at rode rundt med maskinen. Den er nem at justere tryk på, hvis man skulle ønske det, og den er nem at rense igennem, hvis der skulle opstå forkalkninger eller lignende. Dog er espressomaskinen her bygget på en måde, hvor den ’rengør’ sig selv, og der burde dermed ikke opstå kalk-problemer.

Hvad koster en Linea Micra espressomaskine?

Espressomaskinen er helt ny på det danske marked, men prismæssigt vil den starte ud lidt under 30.000kr. På nuværende tidspunkt er Spinchy en af få forhandlere, der har fået maskinen på lager, og den ligger her til ca. 28.000kr. Man kan formentlig godt regne med, at prisen falder en smule, når der kommer flere forhandlere på banen, men hvor meget må tiden vise.