PuqPress – Automatisk tamper til espresso

Her på siden vil du kunne læse om PuqPress automatiske kaffetampere til espresso, hvor jeg vil gennemgå modellerne PuqPress Q1 58mm og PuqPress Q2 58.3mm. PuqPress leverer automatiske tampere, der tamper den kværnede kaffe med stor præcision, hvilket sikrer dig en verdensklasse tampning af din kaffe, så du undgår channeling under brygningen af din espresso.

Jeg vil nu gennemgå de forskellige PuqPress espressotampere.

Indlægget er sponsoreret gennem reklamelinks.

PuqPress Q1 58mm

PuqPress Q1 modellen er kendetegnet ved, at den først og fremmest passer til portafiltrer på 58mm. Derudover er Q1-modellen i en klasse, hvor den kan tampe op til 300 gange om dagen. Det siger sig selv, at det nok er mere end rigeligt i forhold til det almene behov i hjemmet, mens det måske er en meget god feature for den halvtravle kaffebar. PuqPress Q1 er i stand til at tampe med et pres på 10kg til 30kg styrke, så der vil være mulighed at tilpasse den til netop dine præferencer.

PuqPress Q2 58.3mm

Med den automatiske tamper PuqPress Q2 58.3mm rykker vi op i PuqPress’ Q2-serie af automatiske tampere. Denne tamper vil jeg primært anbefale til dig, der professionelt arbejder som barista, da vi her snakker om en PuqPress, der kan tampe et ubegrænset antal om dagen. Derudover har tamperen en større vidde i sin presstyrke, hvor den kan tampe med et pres fra 5kg til 30kg.

Hvordan bruger man en PuqPress?

En PuqPress er meget nem at anvende. Du regulerer presset på din tampning på siden af din PuqPress, hvor du kan følge dine indstillinger på den LED-skærm, som den automatiske tamper er udstyret med. Det er meget vigtigt, at du sørger for, at alt står knivskarpt, når du opsætter din PuqPress. Den skal stå på en lige overflade, og dit portafilter skal ikke have ujævnheder eller lignende. Måden du tamper kaffe på med PuqPress er blot ved at placere dit portafilter med kværnet kaffe i maskinen, så fornemmer den selv, hvornår den skal tampe.

Hvordan er en PuqPress anderledes fra en almindelig tamper?

PuqPressen adskiller sig primært fra andre tampere ved, at den automatiserer tampprocessen, hvilket tager den menneskelige præstation ud af tampningen. Dermed bliver din kaffe tampet med præcision hver eneste gang uden undtagelse. PuqPressen er perfekt til dig, der vil have ordentligt tampet hver gang, og især til dig, der måske ejer en lille café og gerne vil gøre processen omkring tampning endnu mere effektiv.

Hvem passer en PuqPress til?

PuqPressen er et af de baristaværktøjer, der er hurtigst voksende i popularitet og interesse i verden lige nu. Det skyldes, at den kan optimere espressobrygningen rent tidsmæssigt, og dermed er oplagt til dig, der står og skal brygge flere kopper kaffe på kort tid. Især hvis du har en mindre café, og har kunder der venter i kø. PuqPressen kan også bruges af hjemmebaristaen, der ønsker stor ensartethed i sin espresso, og som gerne vil imponere sine gæster med fede gadgets.

Kontrolleret tampning uden en PuqPress

Hvis du ønsker kontrolleret tampning, selv uden at have en PuqPress til rådighed. Så er en kalibreret tamper et rigtig godt alternativ. Den kalibrerede espressotamper kræver stadig manuel involvering i tampningen, men her er du sikret en præcision lidt i samme stil som med PuqPressen. Fordelen ved at gå med den kalibrerede tamper er, at du får den her autentiske baristafølelse bibeholdt, samtidig med, at det er et langt billigere alternativ.