Chemex Filtre – Kaffefiltre til Chemex kaffebrygger

Chemex filtre er de filtre, der skal lægges oveni din Chemex kaffebrygger, når du skal brygge slow brew pour over kaffe på din Chemex. Du bør ikke anvende standard-filtre med din Chemex kaffebrygger, og det er der flere årsager til. Her på siden kan du læse lidt om de særlige funktioner ved et Chemex kaffefilter.

Chemex FP-2 kaffefilter til 1-3 kopper

Hvis du leder efter et kaffefilter til din Chemex kaffebrygger med størrelsen 1-3 kopper, så finder du det ved at klikke ind via knappen herunder. Er du i tvivl om hvilken størrelse, du skal bruge, så klik derind alligevel, hvor du kan læse mere om det.

En pakke til 79kr indeholder 100 kaffefiltre.

Chemex FS-100 kaffefilter til 6, 8 eller 10 kopper

Er det derimod Chemex kaffefilteret til 6, 8 eller 10 kopper, du leder efter, så er det knappen herunder, du skal trykke på. Igen er der mulighed for at klikke ind og læse om, hvilken model filtrene er kompatible med, hvis du er i tvivl.

En pakke til 79kr indeholder 100 kaffefiltre.

Kaffefiltre til alt fra 1 til 10 kopper

Et Chemex kaffefilter er ikke ”bare” et chemex kaffefilter, fordi en Chemex kaffebrygger ikke ”bare” er en Chemex kaffebrygger. Du kan få kaffebryggerne i mange forskellige størrelser, og det er altså med henblik på, hvor mange kopper kaffe, der skal kunne brygges til ad gangen. Her er det også vigtigt, at du tilpasser det filter, du køber til din Chemex.

Chemex filtre er store

Kaffefiltre til Chemex er store – og også væsentlig større end mere traditionelle filtre, som f.eks. dem, der benyttes i mere standardiserede kaffemaskiner. Dette skyldes flere ting. De 20-30% som Chemex filtre er tungere end traditionelle kaffefiltre har blandt andet til hensigt at sortere alle uønskede elementer fra. Derudover er filteret også større, på grund af den måde som filtret skal foldes på.

Sådan skal du placere dit Chemex filter

Chemex kaffebryggeren er autentisk, æstetisk og generelt en fremragende bryggemetode, men den har én ret markant ulempe. Filteret kan nemlig godt sætte sig fast op imod siden, hvorfor brygningen ”stopper”. Derfor er det vigtigt at placere filteret korrekt, hvilket du gør ved at placere det område, hvor filteret er i to lag henne ved den åbning, hvor kaffen sidenhen skal hældes fra.

Bidrager Chemex kaffefiltre egentlig til bedre kaffe?

Nu har jeg gennemgået lidt om, hvordan Chemex kaffefiltre er en smule anderledes end mange andre kaffefiltre. Men er det så en af årsagerne til, at Chemex kaffe af mange beskrives som en ekstra god kaffeoplevelse? Ja er svaret, hvis du spørger rigtigt mange, og en af forklaringerne lyder simpelthen på, at mange af kaffens æteriske olier filtreres fra grundet Chemex filterets tykkelse.

Påvirker kaffefilteret smagen?

Kaffefiltret påvirker smagen, men dette er ikke unikt for Chemex. Dette gør sig i realiteten gældende for alle kaffefiltre, også de der findes i traditionelle filterkaffemaskiner. Derfor vil du under pour over brygning være anbefalet til at skylle kaffefilteret igennem med varmt vand inden du brygger, så du kan skylle den her bismag ud af filteret.