Sage The Oracle vs Sage The Oracle Touch

Sage The Oracle vs Sage The Oracle Touch sammenligning

Sage Oracle Espressomaskine

Sage The Oracle

Sammenlign Pris længere nede

Sage The Oracle Touch

Sammenlign Pris længere nede

Gennemgang af Sage The Oracle

Den overordnede note ved Sage The Oracle espressomaskinen i forhold til andre Sage kaffemaskiner som f.eks. Barista Express, Pro eller Touch er, at The Oracle er sat i verden for at sikre den gode kaffeoplevelse, selv hvis du som ’barista’ ikke har de store evner til at brygge god kaffe. Sage The Oracle er altså en perfekt maskine til dig, der vil have god kvalitetskaffe, men ikke som sådan er en inkarneret espressoentusiast, der vil bruge timevis på at perfektionere sin bryggemetode.

Stadig med baristafølelse

Selvom behover for skarpe baristaevner er taget ud af ligningen, så får du stadig det her skarpe Barista-look med Sage The Oracle, da du stadig skal håndtere portafilteret. Derved kan du altså sagtens imponere dine gæster med lækker kaffe – og de behøver jo ikke vide, at espressobrygning på en Sage The Oracle svarer lidt til at køre på cykel med støttehjul.

Dual Boilers – Et krav til en rigtig espressomaskine

The Oracle og The Oracle Touch maskinerne er udstyret med Dual Boilers, hvilket betyder, at du kan brygge espresso samtidig med, at du bruger damperen til at skumme mælk med. Det gør dig langt mere effektiv i din espressobrygning, da det minimerer spildtid – og samtidig udstråler det også enormt overskud at have gang i flere ting ad gangen.

Så hvordan hjælper The Oracle dig egentlig?

Det kan være svært at forstå, hvad jeg mener med, at The Oracle hjælper dig mere end andre kaffemaskiner. Så her får du nogle eksempler.

Automatisk kaffedosering & -tampning

Noget af det, der kræver mest erfaring og ekspertise i espressobrygningen er at dosere kaffen og tampe den ordentligt, så man får den rigtige balance i kaffen, sikre den rigtige ekstraktionstid og tilmed undgår channeling. Med The Oracle behøver du ikke denne ekspertise, da maskinen klarer det for dig, det eneste du skal gøre, er at placere portafilteret under kværnen og derefter under den automatiske tamper.

Mælkeskum til perfektion

At skumme mælken korrekt til den specifikke drik er en større udfordring end mange regner med. The Oracle har din ryg igen, hvor den med sin indbyggede termostat og de digitale kontrolsystemer tilpasser mælkens tekstur og temperatur til den ønskede kaffedrik. Du kan selv indstille det, så det passer dine eksakte præferencer. Maskinen gemmer naturligvis dinne præferencer til en anden gang.

Præcis temperaturkontrol med PID

The Oracle espressomaskinerne er udstyret med PID, hvilket står for ”Proportional Integral Deritative”. For at oversætte dette til dansk – og i en kontekst til kaffe, hvor det er til at forstå – så betyder det, at espressomaskinen konstant overvåger og regulerer den bestemte vandtemperatur undervejs, hvilket espressomaskiner uden PID altså ikke er i stand til.

Sage The Oracle

16.999kr

Sage The Oracle

15.999kr

10.990kr

Sage The Oracle

15.999kr

Sage The Oracle

15.999kr

Sage The Oracle

9.999kr

(BRUGT)

Gennemgang af Sage The Oracle Touch

Så hvordan adskiller Sage The Oracle Touch sig så fra den oprindelige Sage The Oracle? Først og fremmest er der en klar indikator for den måske mest væsentlige forskel i form af navnet ”Touch”. The Oracle Touch er nemlig udstyret med en Touch skærm, som gør maskinen en del mere intuitiv at benytte end dens mindre digitale forgænger.

En dyrere maskine

Jeg synes det er vigtigt at have denne pointe med tidligt i sammenligningen, da prisen efter min mening er det, du skal holde de resterende fordele op imod. Ingen tvivl om, at The Oracle Touch er en bedre maskine en The Oracle – Men er den de ekstra penge værd? Ofte vil du skulle give 3-4.000kr ekstra for at opgradere til Touch-modellen, så det er bestemt værd at have med i overvejelserne – Måske kunne de penge i stedet gå til bedre bønner eller anden kaffegrej, der ville kunne give et større bidrag. 

Klik og bryg

Med Touch modellen skal du altså bare finde den kaffedrik, du gerne vil brygge, for derefter at begynde brygningen af drikken med et enkelt klik. Bemærk dog, at der stadig ikke er tale om en komplet fuldautomatisk espressomaskine med the Oracle Touch, der bare er en mere avanceret semiautomatisk espressomaskine end de fleste. Det vil sige, at du stadig selv skal flytte portafiltret rundt under brygningen, og altså være en del af brygningen aktivt. Du får bare en del hjælp.

Ikke mange flere forskelle

Hvis du sidder og læser med og forventer en lang række steder, hvor Touch-modellen af Oracle excellerer i forhold til den originale Sage The Oracle, så må jeg nok desværre skuffe dig. Derfor kan det også være svært at forsvare den relative prisforskel mellem de to modeller, da den væsentlige forskel mellem de to altså er at finde i det her touch-display. Det du dog skal huske er, at maskinen gør dit liv nemmere i alle facetter af brygningen, og dermed er en hjælp under kaffebrygning, mælkeskumning, men også elementer som afkalkning af din Sage kaffemaskine. Dette tæller også rengøring af Sage espressomaskinen, hvor den ikke kun fortæller dig, hvornår det er tid til rengøring, men også hjælper dig gennem processen.

Sage The Oracle Touch

19.999kr

Sage The Oracle Touch

19.990kr

12.990kr

Sage The Oracle Touch

19.999kr

Sage The Oracle Touch

19.999kr

Sage The Oracle Touch

11.999kr

(BRUGT)

Skal jeg så vælge The Oracle eller The Oracle Touch?

Det er naturligvis subjektivt, og nogle vil have mere glæde af den ene, mens andre vil have mere glæde af den anden. The Oracle er sat i verden for at give så mange ikke-baristaer som muligt en chance for at brygge god kaffe. Derfor kan det virke oplagt at vælge Touch-modellen, som gør dette endnu nemmere. Men er du presset af budget, så skal du heller ikke være bange for at vælge original-modellen The Oracle, som allerede tilbyder en masse hjælp.

Få flere tips & tricks

Hos Kaffekrogen hjælper vi med de ting, vi kan. Det er vores mål at give dig det bedste indblik og overblik inden du kaster dig ud i en købsbeslutning. Her kan du finde flere Guides.