DF64 Espressokværn: Læs alt om den mytiske kaffekværn

Der findes gode kaffekværne, der findes dårlige kaffekværne, og så findes der legendariske kaffekværne. I den sidstnævnte kategori findes blandt andet den verdensberømte Niche Zero Kaffekværn, men selv den får hård konkurrence af den gennemførte DF64 espressokværn, som netop er den kværn, du kan læse om her.

Single dose kværn i højeste klasse

Ligesom med Niche Zero er også DF64 kaffekværnen en single dose espressokværn. Det er en vigtig faktor, for det gør nemlig, at kværnen passer langt bedre til dig, der nyder at skifte og prøve nye bønner, fremfor dig, der kører med de samme ”hverdagsbønner” dag ind og dag ud. Der er intet der er mere rigtigt end det andet, men hvis du altid bruger samme type kaffebønner med mere eller mindre samme kværnindstilling, så køber du med DF64 kværnen mere end du har brug for.

Kaffestamper til hjemmelavet baristakaffe

64mm knivblade

Som navnet DF64 antyder, så er DF64 udstyret med 64mm knivblade, som er med til at gøre kværnen skarp og præcis. Det gør samtidig også, at du kan skifte bladene til en anden type, hvis du ønsker at opgradere – eller i hvert fald finjustere til egne præferencer. Men selvom kværnen i mange lande og markeder er opkaldt efter den knivblade, så kan du godt støde på samme kværn med andet navn andre steder.

Kær kværn har mange navne

I Danmark vil man kalde kværnen for DF64, hvilket også er det, produktet kaldes af verdensomspændende Amazon. I England går kværnen dog flere steder under navnet The Solo, som refererer til single dose-egenskaberne. Nogle steder i USA kaldes kværnen for Turin 64SD, mens den visse steder i Belgien kaldes for G-IOTA. Så hvis du støder på nogle af disse navne og tænker, at det er en kopivarer, så stop lige op og vurdér en ekstra gang, da der sagtens kan være tale om den ægte vare.

Velbygget kværn af gode materialer

Vi er oppe i Mahlkönig X54-klassen, når det kommer til byggekvaliteten. Derfor får du også en tung kværn, der til gengæld er relativt lydløs, til trods for et ellers rimelig heftigt maskineri inde i kværnen. Kvalitetsmaterialerne gør, at kværnen skiller sig ud fra andre gode kværne, hvor plastik kan være et dominerende materiale. Dette er for eksempel tilfældet med en Baratza Sette 270, som alligevel kværner godt, men også larmer relativt meget. Uanset hvor godt din kværn er bygget, så lad lige vær med at kaste rundt med den.

Kværn uden retention – mere kaffe til dig!

Hypen omkring DF64, som er med til at gøre kværnen så populær som den nu engang er i kredse med velorienterede kaffe-entusiaster, består i stor stil af, at DF64 kaffekværnen eftersigende skulle have minimum retention, hvorfor den mindst mulige grad af kværnede kaffebønner befinder sig tilbage i kværnen, efter du har malet dine bønner. Dertil kan du også ’pumpe’ kafferester ud med den hætte, som kaffekværnen fra producentens side er udstyret med. Du får næppe en anden kværn med så lav retention som denne, så den del af kværnens popularitet er til at forstå.

Hvor kan man købe DF64 i Danmark?

Hvis du er bosat i Danmark og søger at købe DF64-kværnen er dit bedste bud at købe det fra en forhandler i udlandet eller finde den på et brugtmarked herhjemme. Du kan finde kværnen hos Alibaba her, eller hos belgiske HomeBarista her. Vær opmærksom på regler for told og skat, hvis du køber kværnen i USA, Kina, Storbritannien eller lignende. Desværre er den ikke tilgængelig hos en af de ellers mange kyndige kaffeforhandlere her i Danmark.