Sage vandfilter: Filtre kompatible med Sage espressomaskiner

Når du køber din Sage Espressomaskine, får du naturligvis et vandfilter med. Men dette vandfilter er absolut ikke et filter, der holder hele espressomaskinens levetid ud. Derfor er det vigtigt, at du udskifter dit Sage vandfilter jævnligt, så du passer bedst muligt på din Sage kaffemaskine. Vandfiltrene kan heldigvis købes både nemt og billigt, og jeg giver dig et overblik over nogle af mulighederne her på siden, samt fortæller lidt om, hvorfor det er så vigtigt med de kalkfiltre.

Dette indlæg er finansieret gennem affiliate-links

Pure Wave vandfilter kompatibelt vandfilter til Sage

 • Sage Vandfilter 1 stk
 • Pris: 88.95kr
 • Sage Vandfilter 2 stk
 • Pris: 176kr
 • Sage Vandfilter 4 stk
 • Pris: 349kr

Sage Claris Vandfilter: Officielt Sage vandfilter

Ovenfor finder du vandfiltre, der er fuldt funktionelle til Sage kaffemaskiner. Men det er ikke de officielle Sage vandfiltrer: “Sage Claris Vandfilter”. Det kan du til gengæld finde her, hvor en af forhandlerne altså er Magasin. Sage Claris vandfilter er et passende vandfilter til dig, der gerne vil have det helt officielle filter til din kaffemaskine. Jeg har ikke nogle erfaringer, der viser, at filtrene nødvendigvis er bedre end de, der blot er kompatible. Men hvis man ikke ønsker nogen tvivl, så kan det godt give mening at gå med de officielle.

Hvilke espressomaskiner fra Sage passer vandfilteret til?

Sage Claris vandfilteret passer til følgende espressomaskiner:

 • Sage the Oracle (1747 og nyere)
 • Sage the Oracle Touch (1814 og nyere)
 • Sage the Barista Express
 • Sage the Barista Touch
 • Sage the Barista Pro
 • Sage Duo Temp pro
 • Sage Bambino Plus
 • Sage Dual Boiler

Sage vandfiltre/kulfiltre - kompatible med ældre maskiner

Sage kulfiltre er de filtre, der blev brugt til ældre Sage kaffemaskiner. Hvis du har en Sage af en ældre model, kan det derfor være, at det netop er sådan et filter her, du skal have fat i. Den bedste måde at være sikker på er at kigge efter, hvad du har i maskinen. Ulempen ved disse filtre er, at de ikke holder lige så længe som de nyere vandfiltre til Sage, og derfor skal de også skiftes væsentligt oftere. Til gengæld er filtrene relativt billige, hvor du kun skal betale 149kr for 6 vandfiltre. 

Hvorfor er det vigtigt at udskifte vandfilter i din Sage?

Det er vigtigt at udskifte vandfilteret i din Sage jævnligt, da det mister sin funktion, efter en vis mængde tid, når der er rendt nok vand gennem maskinen. Hvornår dette helt præcist sker kan man ikke sige, da det afhænger af hårdheden i det vand, du benytter til at brygge kaffe med din Sage espressomaskine.

Hvad gør Sage vandfilteret?

Hvis du har et friskt Sage vandfilter i din espressomaskine, så undgår du at smagen på kaffen bliver påvirket af kalkbelægninger i maskinen. Så hvis du oplever en anden smag end du plejer med bønner du ellers kender ganske godt, så overvej om dette kan være problemet. Derudover hjælper kalkfilteret mod urenheder i vandet og dermed kaffen, mens det forlænger din kaffes levetid markant. Da disse vandfiltre ikke er særligt omkostningsfulde, er det dermed også en økonomisk gevinst, hvis du regelmæssigt udskifter vandfilteret.

Hvor ofte skal jeg udskifte mit Sage vandfilter?

Vandfilteret i din Sage har en datoskive, som kan indikere hvornår det bør udskiftes. Men som sagt er det svært at komme med en generel udmelding omkring dette, da der er stor forskel på hårdheden i vandet, afhængigt af hvor du bor henne i landet/verden. Tommelfingerreglen er dog, at du skal udskifte din Sage vandfilter hver 3. måned.

Hvad kan jeg ellers gøre for at holde min Sage kalkfri?

Hvis du skal være endnu mere sikker på, at din Sage kaffemaskine holder længst muligt, så kan du med fordel køre vandet igennem en vandfilterkande, inden du hælder det i espressomaskinens vandtank. Dette kan for eksempel være med en Britta vandfilterkande, der ikke gør vandet komplet kalkfrit, men som vil tage det værste – og især vil være nyttig, hvis du døjer med hårdt vand i dit område. Derudover er det også vigtigt, at du afkalker din Sage espressomaskine jævnligt, selv hvis du tager hånd om alle de andre ting, som jeg har nævnt her på siden, så skal du altså stadig huske afkalkning af din Sage espressomaskine.

Sage Kaffemaskine filter: Til vand – ikke kaffe

Et Sage Kaffemaskine filter er ikke et filter, som vi traditionelt kender det hos kaffemaskiner. Mere traditionelle filtre til kaffemaskiner er det filtre, der filtrerer kaffen. Dette foregår i en filterkurv i portafilteret på en Sage kaffemaskine. Når vi snakker om et Sage kaffemaskine filter, snakker vi derimod om et filter til selve vandet – et filter der skal rense vandet og beskytte din kaffemaskine mod kalk.