Kalibreret tamper til espresso – Perfekt tampning 

En kalibreret tamper hjælper dig med at tampe din espresso perfekt i dit portafilter, så du får den mest ensartede brygning, uden channeling eller andre udfordringer. En kalibreret tamper kan også være en fordel for dig, der brygger meget kaffe, da det er mindre hårdt at tampe kaffen.

Hvad er en kalibreret kaffetamper?

En kalibreret tamper er en kaffetamper, der har indbygget afstand fra selve tampehovedet til håndtaget. Dette er lavet for at sikre, at du får det helt rigtige tryk, når du tamper din kaffe. På den måde er du hverken afhængig af mavefornemmelse eller mange års erfaring som barista, for at kunne brygge perfekt kaffe. En kalibreret tamper kan være perfekt til dig, der ikke helt opnår det ønskede resultat i din brygning, selvom du har en god maskine og nogle lækre kaffebønner.

Hvorfor bruge en kalibreret tamper?

Det er en god idé at bruge en kalibreret tamper, hvis du ikke ønsker at lade noget være op til tilfældighederne, eller hvis du måske har problemer med skulder eller albue, og derfor ikke ønsker at belaste din krop, mere end højst nødvendigt. Det skal være nydelse at drikke god kaffe, ikke en udfordring. Er du i tvivl om du tamper med den rette fasthed i din nuværende brygning? Så er den kalibrerede tamper helt sikkert noget for dig.

Hvad er ulemperne ved en almindelig tamper?

Ulemperne ved en almindelig tamper er, at det kan være svært at vurdere, om du har tampet for hårdt eller blødt. Den eneste måde man finder ud af det på, er når kaffen brygger, og her er kaffebønnerne altså allerede ”spildte”. Du kan selvfølgelig stadig drikke en kaffe, der enten er løbet lidt for hurtigt eller langsomt, men hvorfor ikke få den perfekt hver gang?

Kalibreret kaffetamper: Det nye sort?

Den kalibrerede kaffetamper har ikke været en del af kaffe-gamet i særligt lang tid, men meget tyder på, at det bliver det nye sort inden for barista-verdenen. Og i særdeleshed for folk, der introduceres som nybegyndere til espressobrygning. Hvem ved, måske er der ingen, der har almindelige kaffestampere om et par år? Den kalibrerede sikrer i hvert fald et fast tryk hver gang, og er langt billigere at anskaffe sig end f.eks. end PuqPress.

Kalibreret tamper 54mm eller 58mm

I udvalget af kalibrerede kaffestampere finder du både 54mm og 58mm-modellerne. 54mm-modellerne er dem, der passer til Sage kaffemaskiner, og især brugere af disse maskiner, vil kunne mærke en forskel ved at få tampet rigtigt, da kværnen nogle gange kan være lidt udfordrende på en Sage. De kalibrerede kaffestampere på 58mm passer blandt andet til Rocket Espressomaskiner som Rocket Appartamento. 58mm er en meget almindelig størrelse portafilter på kommercielle espressomaskiner, og passer også til blandt andet Nuova Simonelli Oscar 2