Lungo: Bliv introduceret til den ’lange’ kaffedrik

Måske er du havnet her på siden efter du har været på ferie i Italien, eller også har du fået en ny Nespresso-maskine og undrer dig over, hvad det der ’Lungo’ betyder? Uanset hvad vil jeg her give dig et overblik over, hvad drikken indeholder og hvad navnet betyder.

Hvad betyder ”Lungo”?

Lungo er italiensk og betyder ”Lang”. Dette navn er mere end bare passende, da det meget godt beskriver, hvordan en Lungo kaffe adskiller sig fra for eksempelvis en espresso. En Lungo har det tilfælles med espresso, at begge dele skal brygges på en espressomaskine, men espressoskuddet bliver ved en Lungo trukket langt ud, hvilket gør, at drikken bliver større; eller længere om man vil.

Hvordan laver man en Lungo?

Som nævnt allerede adskiller Lungo sig primært fra espresso ved mængden af vand, der løber igennem mængden af kaffe. En Lungo bruger op til dobbelt så meget vand som et espressoskud, mens det også tager ca. dobbelt så lang tid at løbe igennem. Hvordan du helt præcist brygger Lungoen er op til dig, men 60mL væske og ca. et minuts gennemløbstid ville ikke være helt ved siden af.

Lungo

Lungo vs Americano vs Long Black?

Nu kommer vi til det lidt forvirrende, for hvordan adskiller Lungoen sig så fra andre sorte kaffedrikke brygget på en espressomaskine. Hovedelementet er, at den ekstra væske der tilføjes i forhold til et almindeligt espressoskud, er væske der kommer direkte fra espressomaskinen ved at fortsætte brygningen. De andre to er baseret på et traditionelt espressoskud, hvor man ved en Americano tilføjer vand efterfølgende, og hvor man ved Long Black brygger espressoskuddet ned i en kop eller et glas med vand.

Hvad skal man så bruge for at lave lange sorte kaffedrik?

Hvis vi skal lave en lungo efter de helt rigtige forskrifter vil jeg mene, at der skal en rigtig espressomaskine til. Dertil skal der naturligvis bruges en god kaffekværn, mens en kaffevægt med timer også er nødvendig for at ramme den rigtige ratio og bryggetid. Men som nævnt har Nespresso også givet Lungo en masse fokus, og ud kan altså også godt få en lækker kop kaffe ud af nogle lungo kaffekapsler som for eksempel kapslerne fra Starbuck.