Rocket Appartamento – Et italiensk vidunder

Rocket Appartamento er en lille kompakt italiensk espressomaskine fra Rocket, der leverer langt over sin vægtklasse. Her på siden vil jeg skrive et indlæg dedikeret udelukkende til Rocket Appartamento espressomaskinen fra det italienske brand. Det er meget sjældent, at jeg skriver indlæg om en enkelt espressomaskine, men Rocket Appartamento er så ikonisk, at jeg følte den sagtens kunne bære sin helt egen side.

Alt du bør vide om Rocket Appartamento

Dette indlæg vil handle om Rocket Appartamento på et ret dybdegående niveau. Jeg vil fortælle om de mange fordele som espressomaskinen har, mens jeg også vil give indblik i de punkter, hvor den står svagere end andre maskiner. Hvis du læser med her, er målet for mig, at du finder ud af, om Rocket Appartamento er en espressomaskine for dig.

Dette indlæg er sponsoreret gennem affiliate links

Rocket Apparemento espressomaskine
Rocket Appartamento i Klassisk design med kobberprikker

Vejl. Pris: 11.949kr

Vejl. Pris: 11.995kr

Rocket appartamento hvid
Rocket Appartamento, Klassisk design med hvide prikker

Rocket Appartamento løser mange ting, som maskinerne før den ikke kunne

Rocket Appartamento er en af de maskiner, der har afsløret, at der er en stor efterspørgsel efter flotte, stilfulde espressomaskiner, der ikke fylder særligt meget, men som samtidigt kan brygge helt eminent kaffe. Det lyder måske som om, at det giver sig selv, men før Rocket Appartamento blev sat på markedet i 2016, var der ikke mange espressomaskiner til almene forbrugere, der kunne indfri disse krav.

En relativ dyr espressomaskine – men en billig rocket

Rocket Appartamento er den billigste Rocket Espressomaskine på markedet, og den deler samme bryggekvalitet som mange af de dyrere modeller. Disse har dog andre egenskaber, som visse kaffeentusiaster finder gavnlige. Rocket Appartamento skal dog ikke portrætteres som en billig espressomaskine, da den ligger i den højere ende af espressomaskiner til hjemmet generelt. Denne ambivalens i pris skyldes, at Rocket er et high-end brand – men de lever også op til det rent kvalitetsmæssigt.

Rocket Appartamento i sort, kobber
Rocket Appartamento Nera, med kobberprikker

Udstyret med Heat exchange – ikke dual boiler

Rocket Appartamento er ikke udstyret med dual boilers, hvilket desværre får mange til at tro, at man ikke kan steame og brygge kaffe samtidig. Dette er imidlertid ikke korrekt, da Rocket Appartamento er udstyret med en heat exchange-funktion, hvilket betyder, at varmelegemet i maskinen holdes i en temperatur, hvor det også er muligt at steame, selvom du brygger kaffe. Denne funktion er især fordelagtig for dig, der primært brygger kaffedrikke med mælk.

Samme egenskaber som andre Rocket modeller

Jeg nævnte tidligere, at Rocket Appartamento har mange af de samme egenskaber som nogle af de dyrere modeller fra brandet. Jeg vil lige nævne nogle af dem her, så du kan se, hvad du ikke behøver at opgradere fra en Appartamento for at få. Rocket appartamento har nemlig samme 1.8 liters heat exchange kobberkedel som den dyrere Cronometro V espressomaskine, mens vibrationspumpen i maskinerne også er den samme.

Rocket Appartamento har ingen PID

Desværre er Rocket Appartamento ikke udstyret med såkaldt Proportional Integral Deritative (PID). Det betyder, at du har mindre kontrol, end du har med nogle af de dyrere Rocket espressomaskiner. Dette er dog også mest normalt for espressomaskiner, der har en heat exchange funktion til at holde temperatur. Samtidig kan man sige, at den manglende PID måske er årsagen til, at Rocket Appartamento koster godt og vel 10.000kr, og ikke et lang større beløb.

Brugervenlig espressomaskine og cirka 20 min opvarmning

Rocket Appartamento er en brugervenlig maskine, hvilket gør, at mange vil kunne hoppe frem til Rocket Appartamento som deres første espressomaskine. Her er det for mange budgettet der driller, men i det tænkte scenarie, at penge ikke er udfordringen, så er Rocket Appartamento den perfekte espressomaskine for begyndere, da den er meget brugervenlig. Med alle semiautomatiske espressomaskiner kræver det øvelse at brygge perfekt kaffe, men Appartamento er en god kaffemaskine at lære med. Først og fremmest fordi opsætningen af selve maskinen praktisk talt bare er at sætte stikket i kontakten. Derudover tager espressomaskinen kun 20 minutter om at varme op, hvilket er væsentlig hurtigere end de fleste dual boilers.

Er 20 minutter virkelig hurtig opvarmning?

Hvis du kommer fra en maskine med termoblok opvarmning, der opvarmer på ca. 3 sekunder, ja så virker 20 minutter selvfølgelig ikke som hurtig opvarmning. Men kvalitetsforskellen mellem disse typer af maskiner er så signifikant, at det nærmest er som at sammenligne æbler og bananer. Med andre ord; det er ventetiden værd. Derudover er mange maskiner med dual boilers omkring 45 minutter om at opvarme – selvfølgelig også fordi der er to kedler at varme. Men her får du god kvalitetskaffe hurtig med en Rocket Appartamento, og så kan du jo altid bruge et smartplug til at holde maskinen klar på de rigtige tidspunkter.

Lidt ulemper ved Appartamento

Som sagt er der ingen PID til at følge og kontrollere presset i maskinen. Dette kan være en udfordring ved brygning af mange espressoskud i streg, da maskinen ikke fortæller dig, hvordan det ser ud med trykket på maskinen. Men hvor tit skal du brygge espresso efter espresso… efter espresso… efter espresso?
Derudover har Appartamentoen grundet dens lille størrelse heller ikke så meget plads fra drypbakke til portafilter, hvorfor du vil have svært ved at have høje glas eller lignende under. Men hvis du f.eks. skal lave en espresso martini, kan du jo hælde det i martini glasset fra en anden form for kande eller lignende.

Mælkeskum i topklasse!

Med en Rocket Appartamento får du mælkeskum i topklasse – og her taler vi altså virkelig topklasse, uden der er smurt tykt på. Måske tager du dette som en selvfølge ved en maskine i denne prisklasse, men det er ret unikt med den form for dampkraft, når man tager maskinens kompakte størrelse med i ligningen. Det er altså ikke damperen, der skal afholde dig fra at vælge en Rocket Appartamento.

Er Rocket Appartamento nem at vedligeholde?

Rocket Appartamento kræver samme opmærksomhed som langt de fleste espressomaskiner. Nemlig ved at du hælder relativt skånsomt vand i den, enten i form af kildevand, eller hvor du har filtreret vandet på forhånd – f.eks. ved brug af en BWT Filterkande eller lignende. Går maskinen dog først rigtigt i stykker, er det vigtigt du får en ekspert til at kigge på den, da det kompakte design gør den svær selv at rode i. I forhold til almen rengøring følger der anvisninger med i købet, og du bør altid holde dig til disse.

Er det den bedste espressomaskine i sin prisklasse?

Rocket Appartamento kunne meget vel være den bedste espressomaskine i prisklassen omkring 10.000kr. Dette skyldes, at du får en lille og kompakt espressomaskine i et betagende flot italiensk design, mens den indeholder mange af de fantastiske egenskaber, som de dyrere espressomaskiner fra Rocket også har.

Hvorfor hedder den egentlig Appartamento? 

Grunden til, at espressomaskinen er navngivet Rocket Appartamento er, at den er så lille og kompakt. Appartamento er italiensk og betyder lejlighed, og Rocket Appartamento er sat i verden for at tilpasse sig boliger i det moderne samfund, som ofte ikke havde store køkkener velegnede til espressomaskiner. Rocket Appartamento er til dig med en lejlighed, et rækkehus, et mindre køkken, eller som bare ikke vil have en kæmpe espressomaskine.