Saxlampe 223 vs 233 & 224 vs 234

Sakselamperne fra Le Klint er en sand lampeklassiker, og det er absolut et sikkert valg til din hyggekrog hjemme i stuen. Sakselampen er en væglampe med karakteristisk lampeskærm og ikonisk design, som har varet ved i mange år. Men sakselamperne fra Le Klint fås både i modellerne 223, 224, 233 og 234 – og det kan altså være lidt svært at finde rundt i, hvad forskellene helt præcist er. Derfor vil jeg her forsøge at hjælpe dig med at navigere i det store udbud af sakselamper fra Le Klint. 

Annonce

PRIS

KØB

Fra 4.995.-

Fra 4.995.-

Hvad kendetegner Saxlampe 223 og 233?

Saxlampe 223-modellen er kendetegnet ved, at skærmen går ret lige ned fra top til bund. Materialet består af det klassiske Le Klint sakselampeskærms-materiale, så det ikoniske udtryk varer ved, og du er ikke i tvivl om, at du har med en Le Klint lampe at gøre. Der findes flere modeller under 223-overmodellen, men de har alle det til fælles, at lampeskærmen altså er smallere end det du måske forbinder med en klassisk sakselampe. Dette giver naturligvis lampen et andet udtryk, og samtidig gør det også, at lampen giver mindre lys. 233 modellen er også smallere end modellerne 224 og 234, som måske er de mere klassiske modeller, men 233’eren går trods alt lidt ud nede i bunden, mens dette altså ikke rigtigt er tilfældet ved 223’eren.

Pæren og skærmens placering

Noget af det karakteriserer saxlampe 223 og 233 er, at selve pæren og lampeskærmen er placeret under den her saksearm. Det kan du naturligvis se på billedet her på siden, men det adskiller sig altså fra den mere traditionelle sakselampe, som du finder med 224 og 234-modellerne. Den her anden form for design ved saxlampe 223 og 234 er dog med til at gøre lamperne til endnu mere effektive læselamper, da lyset kan rettes mere præcist mod det, du vil have det til. Og så synes jeg personligt også, at designet er rigtig lækkert, til trods for, at du går på kompromis med det klassiske udtryk.

Hvad kendetegner Saxlampe 224 og 234?

Efter min opfattelse er saxlampe 224 og 234 de mest klassiske sakselampe designs, som findes overhovedet. De har de her klassiske designs, hvor pære og lampeskærm er monteret opadgående fra saksearmen, og så er selve lampeskærmen smallere i toppen, end den er nede i bunden. Det giver et større lysudfald fra lampen, men dette er dog lidt sværere at målrette mod noget bestemt, end det er tilfældet med saxlampe 223 og 233. Dog giver alle lamperne godt lys, og deres unikke designs gør dem perfekt til at agere læselampe.

Hvilken saxlampe skal du vælge?

Efter min mening, skal du vælge den saxlampe, hvor designet tiltaler dig mest. Alle lamperne giverfornuftigt lys, og lad os bare lade ærlige – med en Le Klint lampe tæller designet altså mest, det er trods alt designet man køber lampen for. Så vælg den lampe du mener passer bedst ind i din stil og dit hjem, så er jeg sikker på, at du bliver rigtig glad for din nye sakselampe!

Annonce

PRIS

KØB

Fra 4.995.-

Fra 4.995.-

Flere saxlampe undermodeller

Det er vigtigt at nævne, at der findes mange flere variationer af de her sakselamper, men de overordnede karakteristiskker for lampemodellerne 223, 224, 233, 234 er altså som beskrevet her på siden. Hvis du klikker på knappen herunder vil du kunne komme ind og se det helt brede udvalg af sakselamper, og så kan du finde din favorit der. Men jo længere du går ned i modellerne, jo mindre vil forskellene være i de lampedesigns du finder. Når det så er sagt, så gælder det selvfølgelig om at finde lige netop det Le Klint lampe, som du vil blive glad for!