Sage Oracle Jet: Den komplette Sage espressomaskine?

Sage Oracle Jer i punktform:

Her får du i punktform, hvad Sage Oracle Jet kan og måske ikke kan – hvert punkt kan du trykke på og læse mere om længere nede. 

⚙️ Opgraderet kværn: En unik opdatering for Sage

🌾 Indstillinger til mælkealternativer

🛜 WiFi-funktion, der giver mening

🔮 Anderledes end de andre Oracle; På godt og ondt.

Ovenstående punkter og meget andet kan du læse mere om herunder. 

Sage Oracle Jet: Forhandlere og priser

Jeg ved godt, at pris er afgørende, når man skal købe ind. Helt generelt, selvfølgelig, men også når det kommer til espressomaskiner. 

Med Sage Oracle Jet er vi vel i det, vi kan kalde i-den-dyrere-ende, når det kommer til kaffemaskiner. Du får dog rigtig meget kaffemaskine for pengene her – der er virkelig meget teknologi i denne her maskine, og så har du jo kværn og kaffebrygger i én.

Udvalgte forhandlere kan ses og sammenlignes herunder

The Oracle Jet (stål)

14.999kr

The Oracle Jet (stål)

14.999kr

The Oracle Jet (stål)

14.999kr

The Oracle Jet (stål)

14.999kr

Opgraderet kværn: Bedre end de fleste kan forstå

En af de absolut største opgraderinger ved Sage Oracle Jet sammenlignet med tidligere Sage modeller er efter min mening kværnen! Det er et kendt dilemma med Sage og deres indbyggede kværne, at de er espressomaskinernes svaghed, hvis man sammenligner med et setup, hvor kværnen er for sig selv. Dog har Sage løbende lavet mange opgraderende træk i denne afdeling, og de bruger nu mekanismerne fra en Baratza Encore espressomaskine. Nu har Sage givet Oracle Jet modellen en ekstraordinær opgradering, som du måske ikke engang kan forstå.

Hvorfor mener jeg ikke, at du forstår det?

Okay, det siger jeg måske heller ikke helt, men det kan føles som om, at Sage selv tænker det! Sage siger nemlig, at denne kværn har 45 kværnindstillinger, men det passer faktisk ikke helt! 😮 Netop behovet for at sætte et tal på indstillingerne (45) er det, som jeg mener må være udtryk for, at forbrugeren ellers ikke forstår det. 

Faktisk er kværnen en trinløs kværn, ligesom man f.eks. kender det fra Eureka Mignon Specialita eller Eureka Mignon Bravo. Det er IKKE som en Baratza Sette 270, som netop har 270 deciderede trin. 

De 45 trin i Sage-modellen er dog udtryk for den info, som displayet vil give dig, men i virkeligheden er det uden trin. Og det er en god ting!

Slut med den indre kværn

Hvis du kender lidt til Sage espressomaskiner, og måske endda har prøvet kræfter med en før. Så kender du måske til den indre kværn? Den virker ikke intuitiv, og mange får den aldrig brugt, hvilket er en kæmpe skam. Ved gamle Sage espressomaskiner som Express, Touch og Pro skulle løfte den yderste kværn for at komme ind til den inderste kværn, fjerne en stram metalstang, selvom det virkede unaturligt og vride kværnindstillingen om, for så derefter at placere metalstangen på ny. Lyder det besværligt? Det er det også. Derfor er det en kæmpe opgradering, at den nye Sage Oracle Jet ikke har denne skildring, og du kan indstille kværnen komplet fra drejeskiven på siden. Tak Sage!

Automatisk mælkeskumning - Perfekt til fed mælk, god til almindelig mælk

Hvis du kender til blandt andet Barista Touch, Touch Impress og Oracle Touch… Ja så var du nok også blevet skuffet, hvis denne maskine ikke selv kunne dampe og temperere mælken til dine kaffedrikke. Men ja, det kan den så også, så den skuffelse kan du godt pakke væk! Den fungerer dog klart bedst, hvis du bruger sødmælk, mens andre mælketyper kan være mere udfordrende at få perfekt. Altså lidt ligesom når vi steamer manuelt, hvor sødmælk også er klart nemmest at arbejde med.

🌾 Unik funktion til mælkealternativer som Soja og Havredrik

Sage er måske det mest moderne og innovative af de velkendte kaffebrands. Det er der nogle, som synes er fjollet, mens andre er fan af det. Men netop fordi de hele tiden opdaterer deres maskiner, ja så er de også langt foran på alt, hvad der hedder mælkealternativer som soja- og havredrik. Sage Oracle Jet kan indstilles til at skumme til lige præcis det mælkealternativ, du benytter. Og selvom den måske ikke rammer plet endnu (det er vanskelligt at håndtere mælkealternativer), så synes jeg virkelig, at det er en spændende tilføjelse, og faktisk kan det være, at den bliver bedre og bedre til det. Den kan nemlig opdatere sig selv, hvilket du kan læse mere om nedenfor; Gå direkte til det her.

Hvordan klarer den manuelle steamning sig så?

Kort sagt: Godt! Og hvis du er det mindste interesseret i at nørde eller bare optimere din kaffeoplevelse, så vil jeg anbefale at gå den manuelle vej. Det vil jeg altid, så det er ikke noget specifikt med denne maskine faktisk. dog vil jeg sige, at Sage Oracle Jet er endnu bedre end de øvrige Sage-modeller, også de mest avancerede. Noget af det, der udmærker sig ved denne maskine er, at du på Touch-displayet kan følge med i mælketemperaturen,også selvom du steamer manuelt! Det er en kæmpe hjælp, og du behøver ikke famle rundt med eksterne termometre eller lignende.

Sage Oracle Jet sammenlignet med Oracle Touch og The Dual Boiler

Indtil nu har der været to Sage espressomaskiner, der særligt har udmærket sig ift. steaming; Oracle Touch og Sage Dual Boiler. Den ene fortæller mere åbenlyst end den anden hvorfor. Nemlig at de har dual boiler. Er du i tvivl om, hvad det vil sige, så kan du læse min guide om forskellen mellem dual boiler espressomaskiner og varmeveksler (HX) espressomaskiner. I modsætning til Sage Oracle Touch og The Dual boiler, så har Sage Oracle Jet IKKE en dual boiler. Til gengæld bruger den Sages egen teknologi ThermoJet, akkurat som Touch Impress modellen. Med ThermoJet varmer du ultrahurtigt op, og kan have din maskine klar til enten bryg eller damp på ca. 3 sekunder. Til gengæld kan du ikke dampe og brygge samtidig, som du vil kunne med en dual boiler maskine. I princippet vil Dual Boiler være bedst, men de færreste ‘almindelige’ kaffedrikkere, vil aldrig mærke forskellen. Spørg dig selv, kan du overhovedet overskue at dampe og brygge samtidig? Hvis ikke, så går du ikke glip af noget… bortset fra de 3 sekunders ventetid til gengæld. 

🔥 Er Oracle Jets varmeenhed bedre på nogle punkter?

Jeg synes godt, at man kan argumentere for, at ThermoJet opvarmning er BEDRE end en Dual Boiler for nogle. Dual Boileren vil nemlig skulle varme op inden brug, ofte vil det tage 12-20 minutter. Altså skal du planlægge, hvornår du vil lave din næste kop kaffe. Det behøver du ikke med Sage Oracle Jet, der som sagt varmer op til brygge og dampetemperatur på ca. 3 sekunder. Det er mere belejligt for rigtigt mange, end at have mulighed for at dampe og brygge på samme tid.

⚡Energieffektiv – Godt for pengepungen, og måske andet? 

Jeg synes jeg har læst, at man ikke må kalde ting miljøvenlige bare lige sådan, så det lader jeg vær med – jeg ved ærlig talt ikke, om det ville passe heller. Men jeg ved, at du med Sage Oracle Jet bruger en masse strøm hurtigt, men til gengæld ikke skal have den stående tændt længe ‘uden du bruger den’. Dual boiler maskiner er jo oftest til caféer eller lignende, og her gør det jo ikke så meget, at der er et større forarbejde, for du skal måske bruge maskinen i 6-8 timer efter. Men skal du kun lave en enkelt kop kaffe eller to derhjemme, ja så virker det åndssvagt med 15 minutters opvarmning til 5 minutters arbejde. Ikke? 

💰 Din elregning vil formentlig være bedre med denne maskine, sammenlignet med de andre Oracles, og jeg tror også det sparer andre ressourcer end blot dem i din pengepung.

Espressomaskine med WiFi – og så er det ikke engang ligegyldigt

Sage Oracle Jet er udstyret med WiFi, hvilket er noget, vi efterhånden har hørt om før fra andre maskiner. Det er sjældent, at jeg 100% har forstået tanken, og det er nok fordi, det ikke har været eksekveret ordentligt – eller man ikke har været klar med i spyttet ift. hvad forbrugerne kan forvente. Men sådan er det ikke her. 
Med Sage Oracle Jet er WiFi = løbende opdateringer, og det er ret fedt. Det betyder, at der måske løbende kommer optimering rettet mod 18g kværn, eller den kan blive skarpere og skarpere til at steame havredrik. Kort sagt betyder det, at du løbende kommer til at få en ny maskine, uden at skulle investere i den nye teknologi. 

Mere tilgængelig vandtank

Vandtanken ser noget anderledes ud, end den gør på de fleste andre Sage espressomaskiner, og det er et kæmpe plus efter mening. Selvom vandtanken stadig skal tages af bagfra, når du skal have den helt af til rengøring eller eksempelvis skifte vandfiltreret. Ja så kan du nu faktisk påfylde vand fra maskinens front, se eventuelt billedet øverst på denne side. Her vil du også kunne se, at der er en måler, der viser dig, hvor meget vand, der er tilbage. Det er ret smart. 
Sage Oracle Jet vandbeholder

Præcis dosering - men i den høje ende

Mellem 21.8 og 22.2 gram pr. dosering, hvilket er pænt højere, end de 18g som mange bruger i deres bryg. Dog er det, hvad espressomaskinen er designet til, og som kaffeverdenen udvikler sig, så er der ikke rigtig noget, der hedder 18g ind, 36g ud på 25 sekunder. Der er både tendenser med turboshot og lange skude, og selv kendte og velansete kaffebarer som La Cabra eksperimenterer meget med dette, og selvom de næppe bruger Sage, så synes jeg det fortæller noget om, at man måske ikke skal kigge så traditionelt på kaffebrygning. Og ja vælger man så alligevel at være fortaler for traditionerne, så vil jeg blot minde om, at mange steder i Italien foretrækker at brygge traditionelle single shots, hvilket næsten aldrig sker i Danmark.

Kan man så ikke dosere 18 gram? Det virker da absurd.

Jo, det kan du godt, men så skal du selvfølgelig have fat i en 18g filterkurv, og du skal tampe manuelt. Det kan sagtens lade sig gøre, men det er ikke det, maskinen er programmeret til ‘fra fødslen’. Hvis du har læst mit skriv om WiFi-egenskaben ovenfor, så vil du dog vide, at dette kan blive opdateret, og vi ved ikke, hvordan det vil se ud i fremtiden. Det er ikke urimeligt at gisne i, om ikke dette er en af de opdateringer, der ligger og venter derude. Men når det er sagt, så er det også en indikation for, at denne maskine ikke er for dig, der vil være ultranørd. Den er til dig, der vil have virkelig god kaffe, der kan hamle op med mange danske kaffebarer (særligt kæder), og som ikke skal være for besværlig at nå frem til.

Vedligeholdelse af Sage Oracle Jet

Vedligeholdelsen af Sage Oracle Jet minder om øvrige Sage produkter, når det kommer til forskellige produkter. Læs herunder om: