Sage Oracle Jet vs Sage Oracle Touch

Sage Oracle Jet espressomaskinen er et nyere skud på stammen af Oracle espressomaskiner fra Sage, som ellers tæller Sage Oracle Touch og Sage Oracle. Så hvad kan denne Jet-model egentlig? Er du bare nysgerrig på Sage Oracle Jet helt generelt, så vil jeg anbefale dig at læse mit skriv om Sage Oracle Jet helt specifikt. Her på siden vil jeg holde den skarpt op imod Sage Oracle Touch. Selvom der egentlig også er mange andre Sage kaffemaskiner, man kunne sammenligne med.

sage-oracle-jet-espressomaskine-ses985bss-borstet-rustfrit-stal--pdp_main-1920 (1)

Via linket kan du også sammenlige pris hos forhandlere

Sage espressomaskine - The Oracle Touch

Via linket kan du også sammenlige pris hos forhandlere

Forskelle mellem Sage Oracle Touch og Sage Oracle Jet

Der er flere punkter, der er forskellige, når man sammenligner Oracle Jet med Oracle Touch, og nogle af dem er vigtigere end andre. Jeg gennemgår udvalgte egenskaber her. Spoiler alert, det er ikke samtlige punkter, hvor jeg mener, at den nye Sage Oracle Det model er bedre  end den efterhånden lidt ældre Oracle Touch model.

Forskel i kværnen

Sage har vel været både berømt og berygtet for deres indbyggede kværne i deres espressomaskiner. Mange nybegyndere synes formentlig, at det har været rart med ét maskineri, der kunne både kværne og brygge. Begge disse maskiner: Oracle Touch og Oracle Jet har indbygget kværn også. Men forskellen er, at hvor Sage indtil nu har haft to former for kværne i deres maskiner; en indre kværn og en ydre kværn… Ja så skal du på Sage Oracle Det KUN stille den ydre kværn, og det er en kæmpe fordel. Ved andre Sage modeller har du mere eller mindre skulle skille kværnen delvist ad for at nå til den indre indstilling, og min teori er, at de færreste Sage-brugere i dag ved, at de kan/skal gøre det. Det slipper du for med Sage Oracle Jet, der som et ekstra plus rent praktisk har en trinløs kværn, trods der på displayet er  45 indstillingsmuligheder. To plusser til Sage Oracle Jet i forhold til kværnen!

✅ Oracle Jet vinder dette punkt!

Jet skulle ikke få samme fejl under afkalkning

Sage Oracle Touch brugere har angiveligt på stribe oplevet et lignende problem, nemlig at deres espressomaskine efter afkalkning kommer med en fejlmelding og simpelthen bliver defekt. For dem, hvor det sker inden for to år efter køb, ja så er det blevet til en reklamation. For dem, hvor det sker efter 2 år, ja så har det været en reparation der skulle betales for, eller i værste fald er deres Oracle Touch blevet kasseret. Det er ikke en fejl, der sker for alle, men med Sage Oracle Jet skulle risikoen være helt elimineret.

✅ Oracle Jet vinder dette punkt

Dual boiler eller ThermoJet?

Dual boiler er en betegnelse for, at du har en kedel til henholdsvis espressobrygning og mælkesteamfunktionen. Jeg har skrevet et blogindlæg om HX vs Dual boiler som du kan læse ved at klikke på linket. Det vil give dig god baggrundsviden, men det korte af det lange er, at mange espresso-aficionados foretrækker dual boiler, da du på den måde har perfekt kontrol over temperatur i den enkelte kedel. Oracle Jet har imidlertid kun én boiler, og den er derved hverken HX eller Dual. Den bruger Tages eget ThermoJet system, og det er kendt for ultrahurtig opvarmning på helt ned til 3 sekunder. Dual Boiler vil have 0 sekunder i skiftet fra damp til bryg, og du vil endda kunne brygge mens du damper. Til gengæld skal du vente minimum 6 minutter, før kedlerne når den temperatur. Oracle Jet er klar efter 3 sekunder, men du vil så også skulle vente 3 sekunder igen, når du skifter fra bryg til damp, og du kan ikke temperere din mælk, mens du brygger espresso.

✅ Oracle Touch vinder dette punkt, da Dual Boiler ER et bedre varmesystem rent objektivt, MEN søndagsbaristaen, der primært brygger kaffe til sig selv eller en-til-to gæster, vil måske sætte pris på Jets hurtige opvarmning,

Dosering – tid eller volume?

Både Sage Oracle Touch og Sage Oracle Jet har indbygget kværn og tampning. Det fjerner faktisk lidt af din kontrol, at maskinen tamper for dig, om end det selvfølgelig også fjerner en arbejdsbyrde. Maskinerne gør det dog på to forskellige måder. Sage Oracle Touch gør det, at mængden vurderes ud fra den tid, der bruges på at kværne kaffen, der kommer igennem. Sådan afgør den, om der er nok kaffe i din kurv til, at den skal aktivere automatisk tampning. Oracle Jet gør det ved at måle det volumetrisk, altså hvor meget fylder kaffen i kurven. 

✅ Sage Oracle Touch vinder dette punkt, da det at måle kaffe på tid er at foretrække, da det giver dig en kontrol over vægten af kværnet kaffe.

Men…

⏳ Sage Oracle Jet har en WiFi-funktion, der tillader Sage at opdatere dens software løbende selv efter du har købt den, og her kunne det meget vel være en mulighed, at denne funktion bliver opgraderet, så du f.eks. kan tvinge maskinen til at kværne 18g kaffe, sammenlignet med de ca. 22 gram, den på nuværende tidspunkt giver dig.

Steamingfunktion – er du mælkedrikker eller er havre vigtig for dig?

Begge espressomaskiner har automatiseret steam, og de giver dig også mulighed for manuelt at tage over. Jeg har ikke så meget at sige til dette, jeg vil altid foretrække den manuelle løsning, da det aldrig – i min optik – bliver helt godt med automatiseringen af denne proces. HVIS du er til automatiseret steam af mælk til din kaffe, så er det dog værd at bemærke at Sage Oracle Jet har introduceret et system, der tillader tilpasning til mælkealternativer såsom havre og soja. Det kan Sage Oracle Touch IKKE. 

✅ Sage Oracle Jet vinder denne, da den har opdaterede funktioner til mælkealternativer. Det er dog en ligegyldig opdatering, hvis du aldrig bruger disse alternativer til dig eller evt. gæster.

Oracle Touch er stadig brandvarm, men Jet er iskold.

Sage Oracle Touch er stadig en god maskine, men det bliver tydeligere og tydeligere, som vi begiver os ned af disse punkter, at Sage Oracle Jet er mere moderne. Min lidt uigennemskuelige overskrift her tager også højde for dette, da vi i dette punkt skal introducere Sage Oracle Jets cold brew funktion. Sage Oracle Jet er nemlig virkelig moderne, og derfor har den selvfølgelig også fået funktioner med, der tillader den at brygge cold brew, hvilket bare er en tendens med stigende popularitet; særligt i de varmere måneder. Sage Oracle Touch har ikke den funktion.

✅ Sage Oracle Jet vinder dette punkt, da den har cold brew funktion, hvilket Sage Oracle Touch ikke har.

Skærmens størrelse.

For mig er det et lidt uinteressant punkt, men det er det måske ikke for dig. Sage Oracle Jet har en lidt større skærm end Sage Oracle Touch.  Det giver naturligvis noget brugervenlighed, og du har et bedre overblik, når du kigger på skærmen. Så jeg går ud fra, at vi også godt kan kalde det for en opgradering. Begge modeller har dog meget funktionelle skærme, og du skulle gerne kunne guide dig ret nemt igennem de forskellige muligheder, uanset om du køber en Oracle Jet eller Touch.

✅ Sage Oracle Jet vinder denne, da den har en 1.5″ større skærm.

Sage Oracle Jet vs Sage Oracle Touch: Hvilken maskine vinder?

Sage Oracle Jet er bedre på den indbyggede kværn, den har flere funktioner til mælk, den har en større skærm, og den kan brygge Cold Brew kaffedrikke. Sage Oracle Touch kan til gengæld brygge og steame samtidig, og den kværner på tid i stedet for volumetrisk, hvilket lige nu synes at være at foretrække. I min optik vinder Sage Oracle Jet, da jeg tror den får opdateringer via WiFi på de punkter, hvor den lige nu halter efter. Omvendt vil Sage Oracle Touch aldrig få introduceret de egenskaber, som Oracle Jet vinder over den i.