Hvilke kendte sportsstjerner drikker mate te – og hvorfor?

Er Mate te stjernernes hemmelighed? Se hvem, der drikker mate te

Mate te er kendt for drikkens høje indholdsniveau af mineraler, vitaminer og ikke mindst koffein. Måske er det denne kombination af sunde og opkvikkende elementer, der gør drikken så attraktiv for flere af verdens allerstørste sportsstjerner!

Her kan du læse alt, hvad du behøver at vide om mate te.

Aktiv mate te

Hvilke kendte drikker mate te?

Mate te drikkes af en stor andel af verdens befolkning, hvor populariteten især er stor på det sydamerikanske kontinent. Derfor er det også meget almindeligt, at de store sydamerikanske sportsstjerner drikker den sunde te. Den fornemme liste af mate te drikker tæller blandt andre:

 • Lionel Messi (FC Barcelona)
 • Luis Suarez (Atletico Madrid)
 • Sergio Aguero (Man City)
 • Antoine Griezmann (FC Barcelona)
 • Axel Witsel (Dortmund)
 • Paul Pogba (Manchester United)
 • Heung Min Son (Tottenham)

… Og mange, mange flere.

Når det kommer til danske fodboldspillere, der drikker mate te, rummer listen blandt andre:

 • Lucas Andersen (AaB)
 • Pierre Emil Højbjerg (Tottenham)
 • Patrick Mortensen (AGF)
 • Martin Vingaard (Tidl. FCN)

Hvem drikker ellers mate te?

Udover, at der er alle de her kendte sportsudøvere som Messi, Griezmann og Paul Pogba, der drikker mate te, så findes der millioner af andre, der gør det. Mate te er dermed ikke en garanti for, at du bliver den næste store verdensstjerne. Mate te sikrer dog, at du får et øget indtag af mineraler og vitaminer, mens drikken har en opkvikkende effekt, der gør den god at drikke lige op til, at man skal præstere fysisk. Drikkens sunde elementer gør den mere attraktiv end andre koffeinbidragende drikke, såsom energidrikke. Det er muligvis derfor, at drikken har opnået så stor popularitet blandt elitesportsudøvere.

Burde jeg drikke mate te?

Om du burde drikke mate te, det kan du kun selv svare på. Men jeg kan hjælpe dig lidt på vej. Mate te er for dig, der nyder at drikke varme drikke, og samtidig tænker på din sundhed. Mate te er et fantastisk alternativ til kaffe, hvis du enten synes, at du drikker for meget kaffe – eller hvis du slet ikke bryder dig om det. Hvis du er elitesportsudøver og udelukkende vil drikke mate te for at forbedre dine præstationer, så vil jeg anbefale drikken som en ekstra justering. Det vil sige, at hvis du i forvejen har stor fokus på træning og kost, så kan det være, at mate te kan give dig den sidste hele eller halve procent i forhold til dine modstandere.

Er du interesseret i at vide mere, så er det her du kan blive klogere på mate. 

Hjælper mate te på ens træning?

Det kan være en fordel at indtage mate te lige inden en træning eller sportspræstation, da det er en sund kilde til koffein, der giver dig energi, og dermed hjælper dig med at præstere bedre. Men hvis du virkelig vil have mest ud af din træning, er der altså en lang række andre parametre, der har større betydning end hvorvidt du drikker mate te eller ej. Dette involverer først og fremmest din egen motivation og dedikation ift. træningen, men også hvilket udstyr, du benytter dig af. Skal du være sikker på, at du har det rigtige udstyr, så kan du finde fitnessudstyr hos fitnesshelp.dk