FAQ Group: Mate te

Hvordan smager Mate te?

Hvis man følger de sydamerikanske traditioner, så er det altid den, der brygger mate te, som drikker den første omgang. Det modsætter sig lidt de danske traditioner om, at det er gæsterne først. Men lige med mate te, så gør du faktisk dine gæster en tjeneste, ved lige at tage den første skænk. Mate te …

Hvordan smager Mate te? Read More »

Hedder det Mate eller Maté?

Der er mange, der tror at mate te hedder maté. Det er heller ikke helt forkert, det kan nemlig staves sådan, og flere sydamerikanere vil nok mene, at det er den korrekte stavemåde. Men mate te skal ikke udtales med tryk på det sidste ‘e’, og derfor kan det virke lidt misvisende.

Hvad er virkningen ved at drikke mate te?

Mate te har en opkvikkende virkning, der minder om den, du måske kender fra kaffe. Det skyldes, at Mate te indeholder et stort indhold af koffein, hvilket er ret unikt for tedrikke, der typisk er mindre koffeinholdige. Udover, at mate tes virkning er opkvikkende og energigivende, så er drikken også sund vitaminmæssigt.

Er mate te sundt?

Mate tes indhold af mineralerne magnesium og jern er med til, at denne teform er sund og nærende. Derudover indeholder mate også B1 og B6-vitaminer, og giver dermed et sammenlagt godt og sundt tilskud af både mineraler og vitaminer. Dermed er mate te en noget sundere energikilde end kaffe og især energidrik.

Hvad er Yerba Mate te?

Yerba Mate er en plante, der vokser i store dele af Sydamerika, som altså også er stedet hvor teen er absolut mest populær. Te lavet på yerba mate er blevet særdeles populært i store dele af verden. Det skyldes blandt andet plantens opkvikkende effekt samtidig med de sundhedsmæssige fordele i form af plantens indhold af …

Hvad er Yerba Mate te? Read More »